A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Emká, a meghalni kidobott kölyök ma ilyen boldog életet él

2023. március 21., 16:30


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Könnyű




A Magyar Közút jászberényi mérnökségének munkatársai épp előkészítő munkálatokat végeztek a Pusztamonostor közelében lévő úton, amikor egyikük furcsa, nyüszítő hangokat hallott a szikkasztó árok irányából.



 

A nyüszítő hang egy alig több mint 930 grammos, egy tenyérben is elférő fekete kiskutyától származott, akit feltehetően szándékosan hagytak magára meghalni teljesen egyedül. Természetesen a jólelkű megtalálók nem hagyták ott az akkor még zsebben elférő apróságot!

 

 

MK a kiskutya
Emká a megtalálásakor
Fotó: facebook.com/MagyarKozut

 

 

Egyikük azonnal egyeztetett a családjával és megbeszélték, hogy hazaviszi magával a csöppséget. Azonban, miután visszaértek az irodába és mindenki megismerkedett a kölyökkel más fordulatot vett a történet. Az összes munkatárs beleszeretett a fekete szőrkupacba, így mindenki kutyusa lett, aki azóta is az irodában lakik.

 

 

MK megtalálása után
MK-t mindenki imádja
Forrás: facebook.com/MagyarKozut 

 

 

Még akkor a Magyar Közút Facebook oldalán szavazásra bocsátották, hogy mi legyen a neve. Ami végül nem is lehetett más, mint Emká (ami ugye annyit tesz, hogy MK, azaz Magyar Közút).

 

Az azóta eltelt időben a kicsi kutyából bizony csodálatos felnőtt lett, aki rengeteget eszik és játszik. Minden dolgozó szán rá időt, hogy rendszeresen foglalkozzon vele, Emká kedvence azonban az egyik mérnökségi kolléga lett, aki kiemelten sok időt tölt vele.

 

 

 

 

A kutyus élelmezéséről és orvosi ellátásáról a telephely dolgozói saját költségükön gondoskodnak.

 

Emká életét a Magyar Közút Facebook oldalán lehet nyomon követni itt.

 

 

MK ennyire szeretik
Ilyen csodás életet él, hatalmas szeretetben Emká
Forrás: https://www.facebook.com/MagyarKozut

 

 

 

Forrás: facebook.com/MagyarKozut

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta Brimo partysátor JULIUS-K9 Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyakocsikat adományoz mozgássérült társainak a bájos Westie Hírek - Címlapon
Kutyakocsikat adományoz mozgássérült társainak a bájos Westie
Kolbászfalatkákba rejtett szögekkel próbálnak ártani a kutyáknak Budapesten – fokozott figyelem szükséges a sétákon! Hírek - Címlapon
Kolbászfalatkákba rejtett szögekkel próbálnak ártani a kutyáknak Budapesten – fokozott figyelem szükséges a sétákon!