A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megható örökbefogadás - Együtt talált otthonra a járvány miatt elárvult két idős kutyus

2021. január 22., 12:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Nina és Rocky elválaszthatatlanok voltak, ám félő volt, hogy gazdájuk elvesztése utána együtt maradhatnak-e.



Nina és Rocky története sajnos ismerős lehet az elmúlt évre visszatekintve. Ma már aligha találni olyan embert, akinek életére nincs hatással a 2019-ben útjára induló járvány. A Covid okozta nehézségek sok esetben a házikedvenceket is érintik, de az állatmentők világszerte megfeszített erővel dolgoznak azon, hogy a magukra maradt kutyáknak és cicáknak, kisállatoknak segíthessenek.

 

Nina és Rocky a járvány miatt veszítette el gazdiját
Nina és Rocky a járvány miatt veszítette el gazdiját
Fotó: Facebook/Lega Nazionale per la Difesa del Cane

 

Így volt ez négylábú párosunk esetében is: az Olaszországban élő Nina és Rocky tavaly novemberben veszítették el gazdájukat a betegség következtében. A tragédiát tetézte, hogy a családtagok hallani sem akartak róluk. Bár volt otthonuk, mégsem maradhattak; a két kisöregnek mennie kellett. Egy római állatmentő szervezet vette őket szárnyai alá, ahol átmenetileg biztonságra leltek, ám helyzetük korántsem kecsegtetett sok jóval.

 

Nina és Rocky - A két idős kutya együtt talált gazdira
Nina és Rocky - A két idős kutya együtt talált gazdira
Fotó: Facebook/Lega Nazionale per la Difesa del Cane

 

Már egyikük sem volt fiatal, 8 és 11 éves koruk miatt a kevésbé esélyesek közé tartoztak. Gondozóik pedig nap, mint nap feltették a kérdést, vajon akad-e olyan jószívű, önzetlen ember, aki együtt venné magához a két kutyát, akik az évek alatt elválaszthatatlanokká váltak.  

 

Ám a csoda megtörtént: egy kedves idős hölgy jelentkezett értük, és történetüket hallva megbizonyosodott afelől, hogy együtt kell maradniuk. Nina és Rocky karácsonyi ajándékként új otthont és családot kapott, ahol két – szintén örökbefogadott – kutyapajtás, Hera és Echo várta őket. A négyre bővült falka mindennapjai vidáman telnek, hiszen mindnyájukat megbecsülik, és szeretettel viselik gondjukat.

 

Megható örökbefogadás - Együtt maradhatott a két kisöreg
Megható örökbefogadás - Együtt maradhatott a két kisöreg
Fotó: Facebook/Lega Nazionale per la Difesa del Cane

 

Nina és Rocky elrabolta a kedves idős asszony szívét
Nina és Rocky elrabolta a kedves idős asszony szívét
Fotó: Facebook/Lega Nazionale per la Difesa del Cane

 

Forrás: lastampa.it
Indexkép forrás: Facebook/Lega Nazionale per la Difesa del Cane

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Állatvédőkkel telik meg hétvégén a Népliget Állatvédőkkel telik meg hétvégén a Népliget
A Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat egész napos örökbefogadó és családi nappal várja az állatbarátokat június 12-én 10 és 18 óra között, a Népligetben, a Planetárium melletti zöld területen, ahol szakmai előadások, kerekasztal-beszélgetések és színes gyermekprogramok is várják az érdeklődőket.

Bakancslista árva őszpofiknak? Ezen a helyen bearanyozzák az idős kutyák hátralévő napjait Bakancslista árva őszpofiknak? Ezen a helyen bearanyozzák az idős kutyák hátralévő napjait
Tárt karokkal fogadják az idős kutyákat, akik sokszor a hospice otthonban tapasztalhatják meg életükben először, milyen is az igazi szeretet.

A halál torkából mentett kutya lett egy sörmárka hivatalos kóstolója A halál torkából mentett kutya lett egy sörmárka hivatalos kóstolója
Egy parkolóban hagyták magára a keveréket egy fagyos téli napon… Szeretnivaló természetének hála egy sörgyártó cég fontos munkatársa lett a négylábú.

Megmentette a bátor kutyus nyuszibarátja életét, amikor rátámadt egy kutya Megmentette a bátor kutyus nyuszibarátja életét, amikor rátámadt egy kutya
"... mert, ha szeretsz valakit, bármit megtennél, hogy megóvd a bajtól." Egy szívmelengető barátság története.

Meggyőzte gazdáit a kutya, hogy fogadják örökbe az árva cicát, akit első látásra megszeretett Meggyőzte gazdáit a kutya, hogy fogadják örökbe az árva cicát, akit első látásra megszeretett
Mintha mindig is ismerték volna egymást. A kutya össze-vissza puszilta a cicát, Oliver pedig egyre csak dorombolt és dorombolt.

8 év elhanyagolás után először alhat puha ágyban a mentett kutya - hálája szívmelengető 8 év elhanyagolás után először alhat puha ágyban a mentett kutya - hálája szívmelengető
Megható fényképen a bájos keverék, amint nyolc évnyi nélkülözés után végre nyugalomban, békésen szundíthat saját fekhelyén.

Új kutya érkezik a családba – 8 érv a mielőbbi állatorvosi látogatás mellett Új kutya érkezik a családba – 8 érv a mielőbbi állatorvosi látogatás mellett
Az új családtag érkezése megannyi izgalommal jár, akkor is, ha négylábú. Ahogy magunkhoz vesszük választottunkat, felkerülhet a rózsaszín szemüveg is, hiszen olyan édes! Szeretnénk, hogy jól érezze magát és egészséges legyen – ehhez pedig elengedhetetlen egy látogatás az állatorvoshoz, minél előbb!

Szopornyicás rókákat találtak - kutyánkra is veszélyes a betegség, életmentő lehet a megelőzés! Szopornyicás rókákat találtak - kutyánkra is veszélyes a betegség, életmentő lehet a megelőzés!
A BirdMania - Madárpark és Vadmadár-mentőközpont közzétett felhívása szerint rövid időn belül már a második szopornyica fertőzött róka került hozzájuk. A fertőzés a kutyákra is veszélyes, életmentő lehet a megelőzés!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH MOL Nyrt. Vizslatúra Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Bűzmirigy gondok kutyáknál - apróságból nagy baj is lehet! Hírek - Címlapon
Bűzmirigy gondok kutyáknál - apróságból nagy baj is lehet!
Sántítani kezdett az agár, mikor meglátta, hogy gazdája begipszelt lábbal jár Hírek - Címlapon
Sántítani kezdett az agár, mikor meglátta, hogy gazdája begipszelt lábbal jár
fb-text