A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Te hogyan alszol kutyáddal?

2021. január 24., 08:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Jó tudni!




Gondoltad volna, mennyi mindent árul el rólad és kutyádról az, ahogyan együtt alszotok? A következő 10 alvópóz leírásából megtudhatod, milyen is a kapcsolatotok valójában.



A kutya-gazdi közötti kapcsolat a maga nemében az egyik legkülönlegesebb társas viszony. Kedvenceink kimeríthetetlen szeretet- és örömforrásaink. S ahogy megtanítjuk őket a fontos dolgokra, úgy nevelnek ők is minket. Abból is sokat tanulhatunk, ha megfigyeljük, hogyan alszunk együtt, ki hol foglal helyet az ágyban, és milyen testhelyzetben tölti az éjszakát.

Kedvenceinknek is megvannak a kedvenc alvópózaik, az alábbi pozíciók pedig érdekes és hasznos információkat derítenek ki kapcsolatunkról. Ne feledjük, kutyával aludni egészséges is lehet

 

Sok kutya szívesen alszik a gazdi ágyában
Sok kutya szívesen alszik a gazdi ágyában
Fotó: caniguardia.com

 

1. Kutyád a mellkasodon alszik

 

Ha a kutyusod a mellkasodon szundít el, kapcsolatotok hihetetlenül szoros és mély. Sajátos, egyedi módon értitek meg egymást. Sok kedvenc azért választja ezt a testhelyzetet, mert így érzi magát a legeslegközelebb a gazdihoz. Szeretik átélni az együtt-légzés érzését, egymás mellkasának ritmikus mozgása és az alvás közben lelassult szívdobbanok rezgése megnyugtatja őket. A közös alvásnak e különleges módja elmélyíti a négylábú lelki társad és közted lévő köteléket.

 

2. Kinyúlva

 

Ha a kutyád leginkább teljes terjedelmében szereti elnyúlni ágyadon vagy a kanapédon, és még számodra sem hagy helyet, kapcsolatotokat az erő dinamikája jellemzi. Ilyen esetben előfordulhatnak kisebb-nagyobb kontroll-problémák. Azáltal, hogy kedvenced a maga cuki módján végigterül fekhelyeteken, részéről azt jelzi, most ő van erőfölényben. De nem kell feltétlen rossz dologra gondolnunk. Mivel Tőled érkezik az étel és a gondoskodás, így nálad az erő – amit alkalmanként igazán megoszthattok kettőtök között. Végül is, titokban el kell ismerni, hihetetlenül cuki, amikor tengeri csillag módjára szétterülnek az ágy közepén.

 

Alvás több kutyával? Kényelmes is lehet!
Alvás több kutyával? Kényelmes is lehet!
Fotó: dailymail.co.uk

 

3. Egy kupac kutya

 

Egy (h)alomnyi kölyökkutyával aludni sokak számára ellenállhatatlanul vonzónak tűnhet. Ha így alszol kutyáiddal, mindegy, hogy fiatalok vagy felnőttek, azt jelzi, igazi család vagytok. Az újszülött kölykök is egymás hegyén-hátán alszanak, nemcsak azért, hogy melegen tartsák egymást, hanem a szülő-gyermek viszonyt ez fejezi ki a legjobban. Pótmamájukként vagy pótpapájukként tekintenek Rád, tisztelnek Téged, vágynak arra, hogy a gazdi és kutyatársaik közvetlen közelében alhassanak. Egy hosszú munkanap vagy távollét után ez a legbiztosabb módja annak, hogy kutyusod melletted lehessen.

 

4. Összebújva

 

Ahogy mi, emberek öleléssel fejezzük ki érzelmeinket szeretteink vagy barátaink iránt, úgy kutyáink is tudtunkra adhatják ily módon, hogy törődnek velünk, szeretnek minket. Cicád például dorombolva a lábadhoz dörgölőzik, kutyád megbököki kezedet puha, nedves orrával. Amikor azonban eljön az alvás ideje, az összebújós ölelés, együtt-szuszogás a kettőtök között lévő szeretetkapocs csodálatos kifejeződése. Szeretitek egymást és ki is mutatjátok ezt!

 

A gyerekek számára megnyugtató lehet, ha a kutya mellettük alszik
A gyerekek számára megnyugtató lehet, ha a kutya mellettük alszik
Fotó: earthporm.com

 

5. Az arcodban van

 

Talán nem meglepő azt állítani, hogyha kedvenced a fejeden, arcodon alszik, akkor van némi helyretenni való a kapcsolatotokban. A legtöbb kapcsolat közel sem tökéletes, habár igazán törődtök egymással, előfordul, hogy nem vagytok egy hullámhosszon. Meglehet, kisebb küzdelem arrébb tolni kutyádat, ha levegőt szeretnél kapni, de ez pusztán azt jelzi, hogy még van min dolgoznotok. Meg kell találnotok az arany középutat, amely mindkettőtök számára egy jól működő, örömteli kapcsolathoz vezet. Közös tevékenységeitek során kerüld a feszültséget, erősítsd kötődéseteket.

 

6. Szorosan egymás mellett

 

Amikor egymás mellett alszotok, 100%-ban egyenlő partnerek vagytok. Kedvenced kutyatársaként tekint rád, számodra pedig ő olyan, mint egy emberi partner. Ez a fajta kapcsolat az egymás iránt érzett nagy tiszteletről árulkodik. Míg a Te felelősséged kutyád mindennapos szükségleteinek és igényeinek kielégítése, addig pontosan tisztában vagy vele, mennyi jóval halmoz el cserébe a szeretet láthatatlan fonalán keresztül.

 

Amikor a kutya úgy gondolja, az ágyban kettőtök között van a helye
Amikor a kutya úgy gondolja, az ágyban kettőtök között van a helye
Fotó: petsblog.it

 

7. Lábmelegítő

 

Ez az alváspozíció azt jelzi, hogy kutyád úgy tekint magára, mintha ő gondoskodna rólad. E különleges dinamika részeként kutyád nemcsak úgy érzi, az ő felelőssége a Te biztonságodról és védelmedről gondoskodni. A rettenthetetlen hűséggel párosuló gondoskodó természete egy igazán kivételes kutyaszemélyiségre utal. Persze, ne feledjük, hogy mi is imádjuk, amikor éjjelente puha bundája felmelegíti hideg lábunkat.

 

8. Kettőtök között

 

A kutya-gazdi kapcsolatok gyakran  többszereplősek, és a négylábú szőrgombócok előszeretettel ütik bele az orrukat minden érdekes történésbe – az ágyban is. Nem feltétlenül ideális, amikor éjjel közétek férkőzik és eltol Titeket egymástól. Olybá tűnhet, hogy akadályt emel Te és párod közé. Ebben az esetben fontos, hogy kijelöljük a megfelelő határokat. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy kevésbé szereted kutyádat, csak egyszerűen több teret adsz az emberi kapcsolatodnak. Ha fellélegeztek, s visszatér lelki békétek, hosszú távon kutyátokkal való kapcsolatotok is erősödni fog.

 

9. A paplan alatt

 

Ha a kutyád imád a paplan alá bújva aludni, kapcsolatotok minden bizonnyal dinamikus, rengeteg vidámsággal és alapvetően jókedvvel teli. Fontosak vagytok egymás számára és szerettek együtt játszani. Az együtt töltött időtök legnagyobb részét a humor és nevetés jellemzi. Nem áll távol tőletek a baráti kergetőzés, birkózás és szívesen kipróbáltok ötletes játékokat. Este sem kell véget vetni a mókának, egy kis bújócska a takaró alatt remek alapot ad a következő játékos naphoz.

 

Gazdi és kutya szorosan összebújva alszik - erősíti a kötődést
Gazdi és kutya szorosan összebújva alszik - erősíti a kötődést
Fotó: dailymail.co.uk

 

10. Kutya-kanál

 

Ez a testhelyzet leginkább a kényelemről szól. Jól érzitek magatokat egymás társaságában, kapcsolatotok laza, könnyed, mindig feldob, ha egymás közelében lehettek. Egyikőtök sem túlságosan ragaszkodó, követelőző, nem vágytok a folyamatos, ömlengő szeretetre és figyelemre.

Mindkettőtöket elégedettséggel tölti el már az is, ha egymás mellett ültök csendben a szobában. Mindegy, hogy éppen a kedvenc könyvedet vagy magazinodat olvasod, tévét nézel vagy a számítógépeden dolgozol, kutyád pontosan tudja, hogy bár nem vele foglalkozol, ő kiemelt helyet foglal el szívedben. Éjjel pedig a hátadhoz bújva vagy a hasadnál összegömbölyödve hajtja édes álomra fejét. Imádnivaló, nem?

Sőt, kutyával aludni még egészséges is lehet!

 

 

Forrás: littlethings.com
Indexkép forrás: yourhappyplaceblog.com
Cikk első megjelenése: 2016. március 02.
Fordította: Maurer Lilla

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját
Megható videón a két öregecske kutyus, akik már 9 éve igaz barátok!

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Hírstart JULIUS-K9 Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak Hírek - Címlapon
Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak
Megható örökbefogadás - Együtt talált otthonra a járvány miatt elárvult két idős kutyus Hírek - Címlapon
Megható örökbefogadás - Együtt talált otthonra a járvány miatt elárvult két idős kutyus