A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Felavatták Mancs szobrát Törökországban

2023. március 31., 11:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Hősként emlékeznek Törökországban is Mancsra, a hős mentőkutyára.



 

Szobrot állítottak Mancsnak Törökországban, tisztelegve a hős mentőkutya munkája előtt. Ahogy arról oldalunk is beszámolt, Novák Katalin köztársasági elnök és Lehocki László, Mancs gazdája és a Spider Mentőcsoport vezetője Törökországba utazott a szobor felavatására. Velük tartott Hope is: a kutya a februárban történt földrengés helyszínén segítette sikeresen a mentéseket.

 

Mancs az 1999-ben történt, az ideihez hasonlóan rengeteg életet követelő tragikus földrengés utáni mentésekben érkezett a helyszínre a Spider Mentőszolgálattal, és vezetőjével, Lehoczki Lászlóval, hogy segítse a mentéseket.

A katasztrófa után három nappal találta meg Hatirát, a hároméves kislányt a romok alatt. Mancsnak hála a kislányt szinte sértetlenül tudták kiemelni a romok alól 82 órával a földrengés után!

 

 

Hősként emlékeznek Törökországban is Mancsra, a hős mentőkutyára.
Hősként emlékeznek Törökországban is Mancsra, a hős mentőkutyára.

 

 

Mancs szobrát március 31-én leplezték le a törökországi Kocaeliben: a szobrot Novák Kaalin köztársasági elnök avatta fel, a szobornál pedig Hope, az idei földrengés utáni mentések egyik négylábú hőse helyezett el virágot vezetője, Lehoczki László jelenlétében.

 

 

Novák Katalin köztársasági elnök (j) és Lehoczki László, az Életjel Mentőcsoport vezetője (b) a törökországi Kocaeliben (Izmitben) Mancs, a híres mentőkutya szobrának felavatásán 2023. március 31-én. Elöl Hope, az Életjel Mentőcsoport mentőkutyája.
Novák Katalin köztársasági elnök (j) és Lehoczki László, az Életjel Mentőcsoport vezetője (b) a törökországi Kocaeliben (Izmitben) Mancs, a híres mentőkutya szobrának felavatásán 2023. március 31-én. Elöl Hope, az Életjel Mentőcsoport mentőkutyája. 
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

 

 

„Mancs szobra az önzetlenséget, a segítő szándékot és a bátorságot jelképezi. Olyan tulajdonságokat, amelyekre mi, magyarok büszkék vagyunk, amilyenek lenni szeretnénk.” – írja az esemény kapcsán Novák Katalin a Facebook oldalán.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mi a különbség a kutya és az ember bőre között? Mi a különbség a kutya és az ember bőre között?
Gondoltad volna, hogy a kutyák bőre vékonyabb az emberénél? Emiatt pedig sokkal érzékenyebb is, és különös ápolást igényel?

Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom
Ha kutyánk nem koptatja megfelelően karmait, túlságosan hosszúra nőhetnek, ez pedig fájdalmas sérülésekhez, és idővel ízületi problémákhoz vezethet. Fordítsunk kiemelt figyelmet a megelőzésre!

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni
Figyelmeztet a veszélyre? Menedéket keres a vihar elől, mikor még tiszta az égbolt? Gazdiként tudjuk, érdemes odafigyelni kedvencünkre, ha viselkedése megváltozik. De honnan tudja, hogy valami készülőben van?

Hat lábbal született spániel kölyök: sikeres műtéten van túl Ariel Hat lábbal született spániel kölyök: sikeres műtéten van túl Ariel
Emlékeztek még Arielre, a hat lábbal született kis spánielre? A kiskutya élete küzdelmesen indult, de szerencsére jó kezekbe került, így ma a boldog kölykök életét élheti.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MTI Egyedi kutyás ajándéktárgyak Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
„Még emlékszem az ugatására” – Látogatás a török földrengést túlélő, a magyarok által kimentett kisfiúnál Hírek - Címlapon
„Még emlékszem az ugatására” – Látogatás a török földrengést túlélő, a magyarok által kimentett kisfiúnál
„A karjaimban halt meg, miközben elmondtam neki, mennyire szeretem” - Kiskutyáját gyászolja Russel Crowe Hírek - Címlapon
„A karjaimban halt meg, miközben elmondtam neki, mennyire szeretem” - Kiskutyáját gyászolja Russel Crowe