A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Felavatták Mancs szobrát Törökországban

2023. március 31., 11:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Hősként emlékeznek Törökországban is Mancsra, a hős mentőkutyára.



 

Szobrot állítottak Mancsnak Törökországban, tisztelegve a hős mentőkutya munkája előtt. Ahogy arról oldalunk is beszámolt, Novák Katalin köztársasági elnök és Lehocki László, Mancs gazdája és a Spider Mentőcsoport vezetője Törökországba utazott a szobor felavatására. Velük tartott Hope is: a kutya a februárban történt földrengés helyszínén segítette sikeresen a mentéseket.

 

Mancs az 1999-ben történt, az ideihez hasonlóan rengeteg életet követelő tragikus földrengés utáni mentésekben érkezett a helyszínre a Spider Mentőszolgálattal, és vezetőjével, Lehoczki Lászlóval, hogy segítse a mentéseket.

A katasztrófa után három nappal találta meg Hatirát, a hároméves kislányt a romok alatt. Mancsnak hála a kislányt szinte sértetlenül tudták kiemelni a romok alól 82 órával a földrengés után!

 

 

Hősként emlékeznek Törökországban is Mancsra, a hős mentőkutyára.
Hősként emlékeznek Törökországban is Mancsra, a hős mentőkutyára.

 

 

Mancs szobrát március 31-én leplezték le a törökországi Kocaeliben: a szobrot Novák Kaalin köztársasági elnök avatta fel, a szobornál pedig Hope, az idei földrengés utáni mentések egyik négylábú hőse helyezett el virágot vezetője, Lehoczki László jelenlétében.

 

 

Novák Katalin köztársasági elnök (j) és Lehoczki László, az Életjel Mentőcsoport vezetője (b) a törökországi Kocaeliben (Izmitben) Mancs, a híres mentőkutya szobrának felavatásán 2023. március 31-én. Elöl Hope, az Életjel Mentőcsoport mentőkutyája.
Novák Katalin köztársasági elnök (j) és Lehoczki László, az Életjel Mentőcsoport vezetője (b) a törökországi Kocaeliben (Izmitben) Mancs, a híres mentőkutya szobrának felavatásán 2023. március 31-én. Elöl Hope, az Életjel Mentőcsoport mentőkutyája. 
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

 

 

„Mancs szobra az önzetlenséget, a segítő szándékot és a bátorságot jelképezi. Olyan tulajdonságokat, amelyekre mi, magyarok büszkék vagyunk, amilyenek lenni szeretnénk.” – írja az esemény kapcsán Novák Katalin a Facebook oldalán.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Izzik a talpunk alatt a talaj: vigyázzunk kutyáink mancsára! Izzik a talpunk alatt a talaj: vigyázzunk kutyáink mancsára!
Tappancs: a kutya legcukibb testrésze - Egyben nagyon fontos védelmi szerepe is van! A hőségben különösen fontos, hogy vigyázzunk rá!

Segítség! Kiütéses a kutyám - Mit tegyek? Segítség! Kiütéses a kutyám - Mit tegyek?
Piros foltok, viszkető bőr... Idővel egyre kellemetlenebb tünetek léphetnek fel, melyek komolyabb betegségre is utalhatnak. Mit kell tudnunk a kiütésekről és hogyan segíthetünk kedvencünknek?

Miért sántít a kutyám? Okok, tünetek és teendők Miért sántít a kutyám? Okok, tünetek és teendők
Sántikál, kíméli a lábát vagy képtelen felállni, és csak húzza maga után? A sántítás mögött nemcsak sérülés, hanem betegségek is állhatnak, melyek kezelése szakértelmet, a gazdi részéről pedig türelmet és odaadást kíván. Mit kell tudnunk az állapotról, és hogyan segíthetünk kutyánknak?

Stresszes a kutyám? Íme 21 jel, melyből kiderül Stresszes a kutyám? Íme 21 jel, melyből kiderül
Hozzánk hasonlóan kutyáink is szenvedhetnek szorongástól, a krónikus stressz negatív hatással lehet általános egészségükre és életminőségükre. Milyen jelekre kell figyelnünk?

Mi a különbség a kutya és az ember bőre között? Mi a különbség a kutya és az ember bőre között?
Gondoltad volna, hogy a kutyák bőre vékonyabb az emberénél? Emiatt pedig sokkal érzékenyebb is, és különös ápolást igényel?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Ebugatta JULIUS-K9 Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
„Még emlékszem az ugatására” – Látogatás a török földrengést túlélő, a magyarok által kimentett kisfiúnál Hírek - Címlapon
„Még emlékszem az ugatására” – Látogatás a török földrengést túlélő, a magyarok által kimentett kisfiúnál
„A karjaimban halt meg, miközben elmondtam neki, mennyire szeretem” - Kiskutyáját gyászolja Russel Crowe Hírek - Címlapon
„A karjaimban halt meg, miközben elmondtam neki, mennyire szeretem” - Kiskutyáját gyászolja Russel Crowe