A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Több, mint 700 menhelyi kutyus csóvál boldogabban

2019. március 26., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Kutyaszemmel: 2018-ban a hazai vidéki kutyamenhelyek 7 millió forintos támogatásban részesültek.



2018 nyarán indult el a Cofidis Magyarország Kutyaszemmel programja, amely célul tűzte ki a menhelyi kutyák és a menhelyek helyzetének javítását. A vállalat elköteleződésének, anyagi felajánlásának és a kutyabarát közösségek adományainak köszönhetően a tavalyi évben több, mint 7 millió forint gyűlt össze. A pénzösszeget 28 különböző vidéki állatvédő szervezet kapta meg. A segítség a legjobb helyre került: kutyaház, kennelsor, kifutó, melegedő érkezett a kutyusoknak. Számos sérült, beteg kutya egészségügyi kezelésen esett át a gyógyszerek, oltások, műtétek révén, sőt az élelmet sem feledve, több kiló kutyatáp is érkezett a menhelyekhez.

 

 

28 állatvédő szervezet kapott segítséget
28 állatvédő szervezet kapott segítséget

 

 

2018-ban készült a Kutyaszemmel országos reprezentatív kutatás, ahol a Cofidis felmérte a magyarországi kutyák és menhelyek helyzetét, hogy igazán hasznos támogatást tudjon nyújtani számukra. A vállalat zászlajára tűzte a szakemberek által említett legégetőbb problémák1 enyhítését, így a Kutyaszemmel program keretein belül több, mint 7 millió forintos pénzadománnyal2 és egy kutyák számára alkalmas „Menhely Expresz”, gépjárművel segítette a vidéki menhelyek mindennapi munkáját. Az adomány a Hangya Közösség3 közreműködésével került a legmegfelelőbb helyekre, melyek jellemzően vidéki, telephellyel rendelkező menhelyek voltak. Összesen 28 állatvédő szervezet kapott segítséget.  A 7 millió forint négy nagy kategóriában került felhasználásra: infrastrukturális fejlesztések, eszközök, kutyaházak (5.704.000 Ft), gyógyszerek (805.000 Ft), oltások, műtétek (596.000 Ft) és élelem (169.000 Ft). A menhelyek az adományok legnagyobb részét infrastrukturális beruházásokra fordították. Így kapott a sátoraljaújhelyi menhely melegedőt; így érkezett olyan tároló a karcagi menhelyre, amiben biztonságosan tárolhatják a szükséges eszközöket, élelmet. Így tudott a mátészalkai menhely egy nagyobb összeget orvosi költségekre fordítani; és így bővült a nyírmadai menhely egy csodaszép kennelsorral a régi életveszélyes helyett. Ezáltal kapott a kisvárdai menhely új tetőszerkezetet, ami alá akár hófúvásban akár 40 fokos melegben behúzódhatnak a kutyusok és így került az ózdi menhelyre új szivattyú és fertőtlenítőgép.  Az ezen kívül fennmaradó összeg fedezte a kutyusok egészségügyi költségeit, kutyatápját és a kutyák ellátásához szükséges eszközöket (talicska, utánfutó, chipleolvasó).

 

„Kutyaszámokban” még kifejezőbb, mit is jelentett a segítség: 

  • 560 kutya esett át parazitamentesítésen és oltáson
  • 120 kutya egészségügyi ellátásához szükséges gyógyszert, állategészségügyi terméket vettünk
  • 30 idős, sérült, beteg vagy különleges ápolást igénylő kutyust tudtunk speciálisan elhelyezni
  • 8 kutya kapott életmentő beavatkozást
  • 34 db speciálisan menhelyi körülményekre alkalmas kutyaház készült el
  • 250 kg kutyatápot vásároltunk (köztük speciális vese, allergén és erősítő tápokat is)

 

A Kutyaszemmel program 28 vidéki menhelyet támogatott
A Kutyaszemmel program 28 vidéki menhelyet támogatott

 

 

„Közösségünk az indulás óta azzal a szemlélettel dolgozik, hogy tevékenységünkkel felhívjuk a figyelmet a vidéki menhelyek kilátástalan helyzetére. Az általunk kiosztott adományok mellett nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy minden menhely a saját környezetében is megtalálja a saját támogatói körét. Jelenleg egy olyan programon dolgozunk, ami azoknak a kutyáknak ad esélyt a gazdisodásra, amelyek évek óta a menhelyen élnek. Sajnos sok helyen nagyon alacsony az örökbefogadási arány, ezen szeretnénk segíteni.” – mondta el Wieden Kriszta a Hangya Közösség képviselője.

 

„A Cofidis legfontosabb értékei közé tartozik a gondoskodás és felelősség, így már az elmúlt években is foglalkoztunk és aktívan tettünk a társadalmat érintő problémák megoldásáért. A gondoskodás és a felelősségvállalás a családi környezethez tartozó, szinte családtagnak számító háziállatok körére is kiterjed a vállalatnál, éppen ezért indult el a Kutyaszemmel program 2018-ban, mely egyaránt támogatja a gazdás és a menhelyen élő kutyákat.” – mondta el Fedor Mariann a Cofidis Magyarország Marketing területvezetője.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett! Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett!
Több társával együtt mentették ki az állatvédők a földi pokolból a sokat szenvedett kutyust – a szakértő kezeknek, a gondoskodásnak hála azonban teljesen felépült. Azóta szerető gazdikra is talált, mi több, igazi reklámarc lett a bájos négylábú! Szívmelengető történet!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor Praktiker AEGON Magyarország Zrt. MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Rendőrkutya-klónokat alkalmazna Kína Hírek - Címlapon
Rendőrkutya-klónokat alkalmazna Kína
Szeparációs szorongás: a gazdával való viszony is befolyásolja Hírek - Címlapon
Szeparációs szorongás: a gazdával való viszony is befolyásolja