A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Elkészült Magyarország legteljesebb állatvédelmi tananyaga és képzési sorozata jogalkalmazóknak

2024. június 17., 15:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Az állatvédelmi eljárások hatékonyságának, gördülékenységének erősítése érdekében elkészült Magyarország legteljesebb állatvédelmi tananyaga és képzési sorozata jogalkalmazóknak a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány jóvoltából.



 

Az alapítvány hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az alapítvány 2024 júniusától folyamatosan tölti fel honlapjára a jogalkalmazókat segítő, összesen több mint 1400 oldalas állatvédelmi információs kiadványait, amelyet bárki térítésmentesen letölthet.

 

Mint írták, lényeges, hogy az állatvédelmi eljárásokban részt vevő valamennyi szereplő - beleértve az állatvédelmi hatóságokat, jegyzőket, járási és kormányhivatalok ügyintézőit, állatorvosokat, rendőröket, polgárőröket és civil állatvédőket - alaposan ismerje a hatályos állatvédelmi jogszabályokat, hatásköröket, lehetőségeket, valamint a szakmai protokollokat és etikai szabályokat.

Csak a jogszabályok betartása és a helyes szakmai gyakorlat alkalmazása biztosíthatja az állatvédelem hatékonyságát, az egységes joggyakorlatot, valamint végső soron az emberek és az állatok védelmét - emelték ki.

 

 

Az állatvédelmi kompetencia program célja a hatékony és eredményes állatvédelmi tevékenység elősegítése.
Az állatvédelmi kompetencia program célja a hatékony és eredményes állatvédelmi tevékenység elősegítése. 
Fotó: Freepik

 

 

Az állatvédelmi kompetencia program célja a hatékony és eredményes állatvédelmi tevékenység elősegítése. A program első fázisában modulszerűen felépített tananyagfejlesztésre, kiadványok összeállítására került sor, a program második fázisában online képzéseket, szakmai napokat és országjárást tervez az alapítvány. Ezek során lehetőség nyílik tapasztalatcserére, gyakorlati jellegű információk átadására, a helyi jó gyakorlatok megismerésére és a szakmai kapcsolatok erősítésére is.

 

A közlemény idézi Vetter Szilviát, az alapítvány kuratóriumi elnökét, aki elmondta, az állatvédelmi jog egy dinamikusan változó, fejlődő, sok esetben szigorodó terület, még azoknak sem mindig könnyű az eligazodás, akik napi szinten alkalmazzák a jogszabályokat.

Az ingyenesen elérhető, lektorált tananyagok segítségével azonban bárki hiteles, hatályos és gyakorlati jellegű információkat kaphat az állatvédelmi jogszabályokról és jó gyakorlatokról - tette hozzá.

 

Az állatvédelmi kompetencia program a tervek szerint személyes és online képzésekkel, illetve vármegyei országjárással folytatódik szeptembertől. Ennek első állomásaként az Országos Polgárőr Szövetség kijelölt állatvédelmi referenseinek szerveztek állatvédelmi szakmai napot - írták.

 

 

 

Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Állatvédelmi szakjogászképzés indul két egyetem együttműködésében Állatvédelmi szakjogászképzés indul két egyetem együttműködésében
Nemzetközi jó gyakorlatokban és a fenntarthatóságban jártas állatvédelmi szakjogászok képzése kezdődik meg az Állatorvostudományi Egyetem (ÁTE) és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) együttműködésében - közölte az ÁTE Állatvédelmi Központja az MTI-vel.

Betiltják az amerikai bully XL kutyák tartását az Egyesült Királyságban Betiltják az amerikai bully XL kutyák tartását az Egyesült Királyságban
Nem egy konkrét fajtáról van szó, ám az elmúlt évek sorozatos kutyatámadásai miatt egyre többen emelték fel hangjukat az XL Bullyk ellen.

Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők
Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők, a képzések szeptemberben kezdődnek a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán - közölte az MTI-vel a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány.

Meglepő kutatási eredmények a magyarországi állattartási szokásokról Meglepő kutatási eredmények a magyarországi állattartási szokásokról
A kérdőívet 843-an töltötték ki 2021. június 20. és augusztus 30. között. Talán az egyik legszembetűnőbb adat, hogy a megkérdezett kutyatartók közel 25%-a, a macskatartók 10,1%-a nem szeretné ivartalaníttatni állatát.

Hátizsákban utaztatja 26 kilós kutyáját - Így cselezi ki a New York-i metró szabályát a leleményes gazdi Hátizsákban utaztatja 26 kilós kutyáját - Így cselezi ki a New York-i metró szabályát a leleményes gazdi
A szamojéd és gazdája egy csapásra híressé váltak, amikor kiderült, miként oldották meg a metrózást.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Rehabportál Beagle Club Online Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Az a fránya kutyaszag... 7 tipp, hogy csökkentsük a kellemetlen szagokat Hírek - Címlapon
Az a fránya kutyaszag... 7 tipp, hogy csökkentsük a kellemetlen szagokat
Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi? Hírek - Címlapon
Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi?