A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Elvesztett barátja élethű másával vigasztalódik a gyászoló kutya

2017. augusztus 12., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Szívmelengető történet egy csivava és egy sérült kisbárány örökké tartó barátságáról.Paddyt, a kis csivavát egy forgalmas négysávos útról mentették. Az egyik nyaki csigolyájának elmozdulása miatt egyensúlyproblémákkal küzdött, törékeny lábaival folyamatosan orra bukott. A sérült állatok gondozásában tapasztalt Jensen család azonban tárt karokkal várta, néhány hónap múlva pedig egy „testvért” is kapott Lily, a kisbárány képében.

 

A csivava és a kisbárány azonnal összebarátkoztak
A csivava és a kisbárány azonnal összebarátkoztak
Fotó: thedodo.com

 

Lily anyukája három báránynak adott életet, ám a hely szűke miatt lábacskái nem fejlődtek ki megfelelően a méhben. Világrajövetelét követően mamája elutasította, két egészséges kicsinye táplálására fordította figyelmét. Lily jövője kérdéses volt, szerencséjükre állatorvosukhoz járt Paddy is, kérdésére, hogy fogadnák-e a sérült bárányt, Jensenék azonnal igennel feleltek.

 

Tudták, hogy Lily ellátása extra odafigyelést kíván részükről, de szerették volna megadni neki az esélyt. S ahogy megérkezett otthonukba, a kis csivava szárnyai alá vette őt. Etetést követően tisztára nyalogatta a kicsi bárány pofiját, majd szorosan összebújva aludtak el fekhelyükön.

 

Paddy és Lily mindig együtt pihentek
Paddy és Lily mindig együtt pihentek
Fotó: thedodo.com

 

Mintha egy láthatatlan fonál kötötte volna össze őket, első pillanattól fogva egymásra hangolódtak. Egyensúlyproblémáik sem tartották vissza őket a vidám kergetőzéstől, amit sűrű pihenőszünetekkel tettek kellemesebbé.

 

Testvérként szerették egymást
Testvérként szerették egymást
Fotó: thedodo.com

 

 

Lily élete első négy hónapjában ügyesen járt-kelt kacska lábain, ám gyarapodó súlya miatt végtagjai már nem tudták megtartani őt. Családja egy rózsaszín kerekeskocsit készíttetett neki, így önállóan tudott közlekedni házon belül és kívül is, mígnem egy nap teljesen elvesztette a kontrollt hátsó lábai felett. 15 hónaposan költözött át az égi legelőkre. Barátja, a kis csivava szíve összetört... Gyászoló gazdái segítették át a fájdalmas időszakon, hisz nagyon hiányzott neki testvére.

 

Egy pihe-puha plüssbárányt ajándékoztak neki, melynek láttán Paddy egy pillanat alatt felélénkült. Lilyt ugyan nem pótolhatja, de szeretett barátjának élethű mása megnyugtatja, jobb kedvre deríti, és átsegíti őt a nehézségeken. Egy lépést sem tesz nélküle, esténként pedig szorosan hozzábújva hajtja álomra fejét.

 

A kis csivava plüssjátékával vigasztalódik
A kis csivava plüssjátékával vigasztalódik
Fotó: thedodo.com

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat? Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat?
Kutyáink néha egészen furcsa dolgokat művelnek, de mi így szeretjük őket. Ismerős az a jelenet, amikor egy délutáni pihenés közben egyszer csak felkapja kedvenc játékát, odaszalad hozzád, majd letottyan a lábadra, és ott kezdi el nyúzni? Vajon miért csinálja?

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

Biztos szereti a kutyád, ha megöleled? Biztos szereti a kutyád, ha megöleled?
Videófelvételek elemzése során arra jutottak a kutatók, hogy a kutyák legszívesebben elkerülnék az ölelést.

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Rehabportál Ebugatta MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Állást kapott egy kutya egy gyermekkórházban Hírek - Címlapon
Állást kapott egy kutya egy gyermekkórházban
Árva állatokat támogat az ország egyik legnagyobb webáruháza Hírek - Címlapon
Árva állatokat támogat az ország egyik legnagyobb webáruháza