A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Elvesztett barátja élethű másával vigasztalódik a gyászoló kutya

2017. augusztus 12., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Szívmelengető történet egy csivava és egy sérült kisbárány örökké tartó barátságáról.Paddyt, a kis csivavát egy forgalmas négysávos útról mentették. Az egyik nyaki csigolyájának elmozdulása miatt egyensúlyproblémákkal küzdött, törékeny lábaival folyamatosan orra bukott. A sérült állatok gondozásában tapasztalt Jensen család azonban tárt karokkal várta, néhány hónap múlva pedig egy „testvért” is kapott Lily, a kisbárány képében.

 

A csivava és a kisbárány azonnal összebarátkoztak
A csivava és a kisbárány azonnal összebarátkoztak
Fotó: thedodo.com

 

Lily anyukája három báránynak adott életet, ám a hely szűke miatt lábacskái nem fejlődtek ki megfelelően a méhben. Világrajövetelét követően mamája elutasította, két egészséges kicsinye táplálására fordította figyelmét. Lily jövője kérdéses volt, szerencséjükre állatorvosukhoz járt Paddy is, kérdésére, hogy fogadnák-e a sérült bárányt, Jensenék azonnal igennel feleltek.

 

Tudták, hogy Lily ellátása extra odafigyelést kíván részükről, de szerették volna megadni neki az esélyt. S ahogy megérkezett otthonukba, a kis csivava szárnyai alá vette őt. Etetést követően tisztára nyalogatta a kicsi bárány pofiját, majd szorosan összebújva aludtak el fekhelyükön.

 

Paddy és Lily mindig együtt pihentek
Paddy és Lily mindig együtt pihentek
Fotó: thedodo.com

 

Mintha egy láthatatlan fonál kötötte volna össze őket, első pillanattól fogva egymásra hangolódtak. Egyensúlyproblémáik sem tartották vissza őket a vidám kergetőzéstől, amit sűrű pihenőszünetekkel tettek kellemesebbé.

 

Testvérként szerették egymást
Testvérként szerették egymást
Fotó: thedodo.com

 

 

Lily élete első négy hónapjában ügyesen járt-kelt kacska lábain, ám gyarapodó súlya miatt végtagjai már nem tudták megtartani őt. Családja egy rózsaszín kerekeskocsit készíttetett neki, így önállóan tudott közlekedni házon belül és kívül is, mígnem egy nap teljesen elvesztette a kontrollt hátsó lábai felett. 15 hónaposan költözött át az égi legelőkre. Barátja, a kis csivava szíve összetört... Gyászoló gazdái segítették át a fájdalmas időszakon, hisz nagyon hiányzott neki testvére.

 

Egy pihe-puha plüssbárányt ajándékoztak neki, melynek láttán Paddy egy pillanat alatt felélénkült. Lilyt ugyan nem pótolhatja, de szeretett barátjának élethű mása megnyugtatja, jobb kedvre deríti, és átsegíti őt a nehézségeken. Egy lépést sem tesz nélküle, esténként pedig szorosan hozzábújva hajtja álomra fejét.

 

A kis csivava plüssjátékával vigasztalódik
A kis csivava plüssjátékával vigasztalódik
Fotó: thedodo.com

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

40 nap után került elő a kutya, miután nyoma veszett az izraeli háborúban 40 nap után került elő a kutya, miután nyoma veszett az izraeli háborúban
Megható történet egy elveszett kutyáról és szerető gazdijáról, aki nem adta fel a reményt, hogy egy napon majd újra magához ölelheti kedvencét.

Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt
Ahogy odaért az állatmentőhöz, kezébe tette a mancsát, mintha azt mondaná: „Kérlek szépen, segíts rajtam!”

Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak
„Olyanok ők ketten, mint a borsó meg a héja.”

Elvesztett barátaira emlékezett a kutya, ahogy átsétált a valódi Szivárványhídon Elvesztett barátaira emlékezett a kutya, ahogy átsétált a valódi Szivárványhídon
„Meghitten nézte a nyakörveket és a hámokat, majd a következő pillanatban felkapaszkodott a korlátra, és lehajtotta a fejét.”

Itt az újabb bizonyíték, miért szeretjük jobban kedvenceinket, mint az embereket Itt az újabb bizonyíték, miért szeretjük jobban kedvenceinket, mint az embereket
Egy kutatás szerint mélyebben együtt érzünk azokkal, akik nem tudják megvédeni önmagukat, és az irántuk érzett szeretetünk is erősebb.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Beagle Club Online EB OVO Közhasznú Egyesület Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Állatkínzás Vas megyében Hírek - Címlapon
Állatkínzás Vas megyében
Továbbra sem csökkent a postásokat ért kutyatámadások száma Hírek - Címlapon
Továbbra sem csökkent a postásokat ért kutyatámadások száma