A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Emberi étkek, mik ebszájnak ingerei

Ezekből nyugodtan adhatsz a kutyádnak!


2015. március 25., 13:00


Szerző: RSM


Kategória: Egészség




Korábban írtunk már arról, hogy milyen ételeket tilos a kutyának adni azok közül, amit mi szívesen fogyasztunk. Most itt egy lista azokról, melyeket nyugodtan megoszthatunk kedvencünkkel.



A nagy könyörgő kutyaszemeknek nehéz ellenállni, amikor eszünk. A sok-sok tiltás mellett azonban vannak olyan gyümölcsök, zöldégek, melyeket bátran adhatjuk a kutyánknak. Nem csak finomak ezek a falatok, de még jó hatással is vannak kedvencünk szervezetére. 

 

nasi1
Tisztít és finom
Fotó: http://img.webmd.com/

 

Adható zöldségek

  • Sárgarépa - nem csak alacsony kalóriatartalma lehet adni a kutyáknak, hanem vitamintartalma miatt is. Megehet belőle nagyobb adagot is. Elképzelték már, ahogy a friss ropogós sárgarépát rágogatja kutyájuk? A sárgarépa nagyszerű fogtisztító!
  • Zöldbab - a fogyókúrára ítélt kutya egyik kedvence lehet. Só nélkül készítsük, párolva. Nem minden eb fog rajongani érte, de próbálja ki, hátha az Öné igen!

 

Gyümölcsökkel nasizhat:

  • Banán - A téli időszak egyik legnépszerűbb gyümölcse. Magas a kalóriatartalma, és ezért csak módjával adjon belőle kutyájának. Édes íze miatt kedvelt gyümölcs kutyakörökben. 
  • Alma - Magház nélkül adjuk, mert magjai cián tartalmúak. Ezt is szívesen rágcsálja nyersen a kutya.
  • Eper - Fagyasztva is, és frissen is kellemes étel a kutyák számára. Antioxidáns hatása van, ezért egészséges számukra. A többi apró magvas gyümölcsel is megkínálhatjuk őket. 
  • Dinnye - Legyen az sárga, vagy görög, így is, úgy is élvezhető finomság kutyánknak. Szintén egészséges étel, magas víztartalommal. 
nasi2
Lédús finomság
Fotó: http://thescrumptiouspumpkin.com/

 

Egyéb finomságok: 

  • Sajt - Ezt a tejterméket bátran megkóstoltathatjuk ebünkkel. Nem ezzel kell jóllakatni, de néhány falat nem fog ártani.
  • Mogyoróvaj - Csak egy nyalintásnyit kérnek a könyörgő szemek. Ha van otthon, és éppen mi is ezt esszük, adhatunk belőle neki is. A kutyák kevésbé allergiásak a mogyorófélékre, mint az emberek. 
  • Napraforgómag héjjal - Szotyizó emberek kínálják meg kutyájukat! Nem kell megpucolni, csak a sótlan változattal előállni. A magas kalóriatartalma miatt ne egy egész zacskóval borítsunk a lába elé, hanem a tenyerünkből etessük kedvencünket.

 

Ahhoz, hogy emberi ételeket adjunk a kutyának, tudnunk kell, hogy nincs-e ételallergiája, vagy emésztési problémája. Ha ezeket az orvossal konzultálva kizártuk, akkor bátran tegyük próbára kutyánk ízlelőbimbóját a fent említett egészséges ételekkel!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Gondoltad volna, hogy a kutyákat is érintheti a stresszevés? Gondoltad volna, hogy a kutyákat is érintheti a stresszevés?
Állandóan enne a kutya? Egy kutatás szerint kedvenceinknél sem ritka az érzelmi evés. Tudj meg többet a témáról!

Veszélyes fűszerek - ezekből jobb, ha nem eszik a kutya Veszélyes fűszerek - ezekből jobb, ha nem eszik a kutya
Ételeink kedvelt ízesítői a fűszerek, jótékony hatásuk miatt előszeretettel fogyasztjuk őket. Ám az, ami egészségünknek kedvez, négylábú barátaink számára komoly gondokat okozhat. Tudj meg többet!

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni? Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni?
A kutyák imádnak a szabadban szaladgálni, játszani, napozni. Ősidők óta állnak összeköttetésben a természettel, élvezik az illatait és szívesen elnyúlnak a puha fűben; gyakran meg is hemperegne benne. De miért teszik?

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 MTI Ebugatta AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ebzárlat az ország több településén Hírek - Címlapon
Ebzárlat az ország több településén
Négy lábon, boldogan Hírek - Címlapon
Négy lábon, boldogan