A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Emberi étkek, mik ebszájnak ingerei

Ezekből nyugodtan adhatsz a kutyádnak!


2015. március 25., 13:00


Szerző: RSM


Kategória: Egészség




Korábban írtunk már arról, hogy milyen ételeket tilos a kutyának adni azok közül, amit mi szívesen fogyasztunk. Most itt egy lista azokról, melyeket nyugodtan megoszthatunk kedvencünkkel.



A nagy könyörgő kutyaszemeknek nehéz ellenállni, amikor eszünk. A sok-sok tiltás mellett azonban vannak olyan gyümölcsök, zöldégek, melyeket bátran adhatjuk a kutyánknak. Nem csak finomak ezek a falatok, de még jó hatással is vannak kedvencünk szervezetére. 

 

nasi1
Tisztít és finom
Fotó: http://img.webmd.com/

 

Adható zöldségek

  • Sárgarépa - nem csak alacsony kalóriatartalma lehet adni a kutyáknak, hanem vitamintartalma miatt is. Megehet belőle nagyobb adagot is. Elképzelték már, ahogy a friss ropogós sárgarépát rágogatja kutyájuk? A sárgarépa nagyszerű fogtisztító!
  • Zöldbab - a fogyókúrára ítélt kutya egyik kedvence lehet. Só nélkül készítsük, párolva. Nem minden eb fog rajongani érte, de próbálja ki, hátha az Öné igen!

 

Gyümölcsökkel nasizhat:

  • Banán - A téli időszak egyik legnépszerűbb gyümölcse. Magas a kalóriatartalma, és ezért csak módjával adjon belőle kutyájának. Édes íze miatt kedvelt gyümölcs kutyakörökben. 
  • Alma - Magház nélkül adjuk, mert magjai cián tartalmúak. Ezt is szívesen rágcsálja nyersen a kutya.
  • Eper - Fagyasztva is, és frissen is kellemes étel a kutyák számára. Antioxidáns hatása van, ezért egészséges számukra. A többi apró magvas gyümölcsel is megkínálhatjuk őket. 
  • Dinnye - Legyen az sárga, vagy görög, így is, úgy is élvezhető finomság kutyánknak. Szintén egészséges étel, magas víztartalommal. 
nasi2
Lédús finomság
Fotó: http://thescrumptiouspumpkin.com/

 

Egyéb finomságok: 

  • Sajt - Ezt a tejterméket bátran megkóstoltathatjuk ebünkkel. Nem ezzel kell jóllakatni, de néhány falat nem fog ártani.
  • Mogyoróvaj - Csak egy nyalintásnyit kérnek a könyörgő szemek. Ha van otthon, és éppen mi is ezt esszük, adhatunk belőle neki is. A kutyák kevésbé allergiásak a mogyorófélékre, mint az emberek. 
  • Napraforgómag héjjal - Szotyizó emberek kínálják meg kutyájukat! Nem kell megpucolni, csak a sótlan változattal előállni. A magas kalóriatartalma miatt ne egy egész zacskóval borítsunk a lába elé, hanem a tenyerünkből etessük kedvencünket.

 

Ahhoz, hogy emberi ételeket adjunk a kutyának, tudnunk kell, hogy nincs-e ételallergiája, vagy emésztési problémája. Ha ezeket az orvossal konzultálva kizártuk, akkor bátran tegyük próbára kutyánk ízlelőbimbóját a fent említett egészséges ételekkel!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Ehet a kutya sárgadinnyét? Ehet a kutya sárgadinnyét?
Édes, zamatos gyümölcsünknek már a látványára is felfigyelhet kedvencünk, hiszen olyan, mint egy jókora labda. Hát még amikor szelünk belőle egy szeletet! A finom illatoknak ő sem tud ellenállni. Vajon adhatunk neki belőle?

Rossz lehelet – Miért büdös a kutya szája? Rossz lehelet – Miért büdös a kutya szája?
Kedvenceink szájszaga amellett, hogy kellemetlen, komoly gondot is jelezhet. Mi minden állhat a hátterében, és hogyan segíthetünk kutyánknak?

A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek
Mintha egy angyal küldte volna oda a kiskutyát, a legnehezebb pillanatban. Megható történet!

Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni
A kóborló gazdátlan állatok száma elképesztő mennyiséget öltött az országban. Ugyanakkor az örökbefogadási kedv és lehetőség lassan nullához közelít.

Ehet a kutya uborkát? Ehet a kutya uborkát?
Nem minden zöldség és gyümölcs egészséges a kutyák számára, de bőven akadnak olyanok, amelyeket a kutya is biztonsággal fogyaszthat. A kígyóuborka is ide tartozik – egészséges alternatívája lehet az előregyártott jutalomfalatoknak.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Hírstart Praktiker Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ebzárlat az ország több településén Hírek - Címlapon
Ebzárlat az ország több településén
Négy lábon, boldogan Hírek - Címlapon
Négy lábon, boldogan