A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Épségben emelték ki a kutyát a mexikó földrengés romjai alól

2017. szeptember 21., 14:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Hatalmas ovációval köszöntötték a golden retrievert. Megmenekülése újra reményt ad a túlélők utáni kutatás nehéz pillanataiban.Kedden 7,1-es erősségű földrengés rázta meg Mexikó déli részét. A természeti katasztrófa gyakorisága ellenére az elmúlt 32 évben egyik földrengés sem követelt ennyi emberéletet: ma reggelre már 230 áldozatról számoltak be a híradások. 

 

"A Twitteren több videó is terjed, amin dülöngélnek, összedőlnek házak. Mexikóváros egy kiszáradt tó medrére épült, ezért a talaj felerősíti a a több száz kilométerre lévő földrengéseket is. A fővárosban 27 épület dőlt össze." – írja a 24.hu. Szeptember 19-én éppen az 1985-ös katasztrófa több ezer áldozatára és szeretteikre emlékeztek volna meg, a földrengés csupán néhány órával az évforduló előtt kezdődött el. 

 

Földrengés Mexikóban - A tömeg éljenzett, mikor épségben kiemelték a kutyát
A tömeg éljenzett, mikor épségben kiemelték a kutyát
Fotó: indiatimes.com

 

Mentőkutyák segítségével tovább folytatják a túlélők keresését. Éjt-nappallá téve kutatnak a romok között, a megrongálódott gázvezetékek miatt fokozott veszélynek vannak kitéve mind a segítők, mind a segítségre szorulók. A hivatásosok és az önkéntesek azonban nem adják fel, minden egyes élet megmentése újabb reménnyel tölti el őket a nehéz órákban.

 

Így történt egy rémült kutya esetében is, akire röviddel a földrengés elcsitulását követően bukkantak rá egy összedőlt ház alatt. Az átélt esemény megrémítette, össze volt zavarodva – de életben volt! Óvatosan kiemelték a romok alól, gyengéden adták kézről-kézre, közben folyamatosan nyugtatgatták, simogatták, míg biztonságban tudhatták:

 

 

A tömeg éljenzésétől kísérve ért földet, mindenkit örömmel töltött el, hogy épségben, sérülések nélkül élte túl a földrengést. Egyelőre nem tudni, kihez tartozik a golden retriever, ám csodával határos megmenekülése újra reménnyel töltötte el a jelenlévőket és a hozzátartozóikért aggódó családokat is.

 

A katasztrófa árnyékában példás összefogásról tettek tanúbizonyságot a mexikói állatbarátok: a Twitteren létrehoztak egy fórumot, ahol az eltűnt és talált kisállatokról informálódhatnak a gazdik. A mentőkutyák az ő keresésükben is kitartóan segédkeznek. Húsznál is több áldozat köszönheti az életét például a Titan nevű négylábú hősnek, és ez még csak a kezdet.

 

Forrás: 24.hu, thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti
Milliók arcára csal mosolyt a kis bundás, pedig egykor reménytelenül várta a menhelyen, hogy felfigyeljenek rá.

Magyar sikerek az I. FMBB Mentőkutya Világbajnokságon Magyar sikerek az I. FMBB Mentőkutya Világbajnokságon
Nyolc kutya képviselte Magyarországot a belga juhászkutyák olaszországi versenyén.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Egyedi kutyás ajándéktárgyak EB OVO Közhasznú Egyesület JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Születésnap az állatvédelem jegyében Hírek - Címlapon
Születésnap az állatvédelem jegyében
Fehér szőrű kutyák: érzékenyebbek “színes” társaiknál? Hírek - Címlapon
Fehér szőrű kutyák: érzékenyebbek “színes” társaiknál?