A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Épségben emelték ki a kutyát a mexikó földrengés romjai alól

2017. szeptember 21., 14:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Hatalmas ovációval köszöntötték a golden retrievert. Megmenekülése újra reményt ad a túlélők utáni kutatás nehéz pillanataiban.



Kedden 7,1-es erősségű földrengés rázta meg Mexikó déli részét. A természeti katasztrófa gyakorisága ellenére az elmúlt 32 évben egyik földrengés sem követelt ennyi emberéletet: ma reggelre már 230 áldozatról számoltak be a híradások. 

 

"A Twitteren több videó is terjed, amin dülöngélnek, összedőlnek házak. Mexikóváros egy kiszáradt tó medrére épült, ezért a talaj felerősíti a a több száz kilométerre lévő földrengéseket is. A fővárosban 27 épület dőlt össze." – írja a 24.hu. Szeptember 19-én éppen az 1985-ös katasztrófa több ezer áldozatára és szeretteikre emlékeztek volna meg, a földrengés csupán néhány órával az évforduló előtt kezdődött el. 

 

Földrengés Mexikóban - A tömeg éljenzett, mikor épségben kiemelték a kutyát
A tömeg éljenzett, mikor épségben kiemelték a kutyát
Fotó: indiatimes.com

 

Mentőkutyák segítségével tovább folytatják a túlélők keresését. Éjt-nappallá téve kutatnak a romok között, a megrongálódott gázvezetékek miatt fokozott veszélynek vannak kitéve mind a segítők, mind a segítségre szorulók. A hivatásosok és az önkéntesek azonban nem adják fel, minden egyes élet megmentése újabb reménnyel tölti el őket a nehéz órákban.

 

Így történt egy rémült kutya esetében is, akire röviddel a földrengés elcsitulását követően bukkantak rá egy összedőlt ház alatt. Az átélt esemény megrémítette, össze volt zavarodva – de életben volt! Óvatosan kiemelték a romok alól, gyengéden adták kézről-kézre, közben folyamatosan nyugtatgatták, simogatták, míg biztonságban tudhatták:

 

 

A tömeg éljenzésétől kísérve ért földet, mindenkit örömmel töltött el, hogy épségben, sérülések nélkül élte túl a földrengést. Egyelőre nem tudni, kihez tartozik a golden retriever, ám csodával határos megmenekülése újra reménnyel töltötte el a jelenlévőket és a hozzátartozóikért aggódó családokat is.

 

A katasztrófa árnyékában példás összefogásról tettek tanúbizonyságot a mexikói állatbarátok: a Twitteren létrehoztak egy fórumot, ahol az eltűnt és talált kisállatokról informálódhatnak a gazdik. A mentőkutyák az ő keresésükben is kitartóan segédkeznek. Húsznál is több áldozat köszönheti az életét például a Titan nevű négylábú hősnek, és ez még csak a kezdet.

 

Forrás: 24.hu, thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kékesen csillog a kutya szeme – Mire utalhat ez a tünet? Kékesen csillog a kutya szeme – Mire utalhat ez a tünet?
Ahogy öregszik kedvencünk, gyengülhet a látása. Mintha homály fedné szemeit, vagy valami másról van szó?

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com MTI Mondial Assistance GesmbH Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Születésnap az állatvédelem jegyében Hírek - Címlapon
Születésnap az állatvédelem jegyében
Fehér szőrű kutyák: érzékenyebbek “színes” társaiknál? Hírek - Címlapon
Fehér szőrű kutyák: érzékenyebbek “színes” társaiknál?