A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Épségben emelték ki a kutyát a mexikó földrengés romjai alól

2017. szeptember 21., 14:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Hatalmas ovációval köszöntötték a golden retrievert. Megmenekülése újra reményt ad a túlélők utáni kutatás nehéz pillanataiban.Kedden 7,1-es erősségű földrengés rázta meg Mexikó déli részét. A természeti katasztrófa gyakorisága ellenére az elmúlt 32 évben egyik földrengés sem követelt ennyi emberéletet: ma reggelre már 230 áldozatról számoltak be a híradások. 

 

"A Twitteren több videó is terjed, amin dülöngélnek, összedőlnek házak. Mexikóváros egy kiszáradt tó medrére épült, ezért a talaj felerősíti a a több száz kilométerre lévő földrengéseket is. A fővárosban 27 épület dőlt össze." – írja a 24.hu. Szeptember 19-én éppen az 1985-ös katasztrófa több ezer áldozatára és szeretteikre emlékeztek volna meg, a földrengés csupán néhány órával az évforduló előtt kezdődött el. 

 

Földrengés Mexikóban - A tömeg éljenzett, mikor épségben kiemelték a kutyát
A tömeg éljenzett, mikor épségben kiemelték a kutyát
Fotó: indiatimes.com

 

Mentőkutyák segítségével tovább folytatják a túlélők keresését. Éjt-nappallá téve kutatnak a romok között, a megrongálódott gázvezetékek miatt fokozott veszélynek vannak kitéve mind a segítők, mind a segítségre szorulók. A hivatásosok és az önkéntesek azonban nem adják fel, minden egyes élet megmentése újabb reménnyel tölti el őket a nehéz órákban.

 

Így történt egy rémült kutya esetében is, akire röviddel a földrengés elcsitulását követően bukkantak rá egy összedőlt ház alatt. Az átélt esemény megrémítette, össze volt zavarodva – de életben volt! Óvatosan kiemelték a romok alól, gyengéden adták kézről-kézre, közben folyamatosan nyugtatgatták, simogatták, míg biztonságban tudhatták:

 

 

A tömeg éljenzésétől kísérve ért földet, mindenkit örömmel töltött el, hogy épségben, sérülések nélkül élte túl a földrengést. Egyelőre nem tudni, kihez tartozik a golden retriever, ám csodával határos megmenekülése újra reménnyel töltötte el a jelenlévőket és a hozzátartozóikért aggódó családokat is.

 

A katasztrófa árnyékában példás összefogásról tettek tanúbizonyságot a mexikói állatbarátok: a Twitteren létrehoztak egy fórumot, ahol az eltűnt és talált kisállatokról informálódhatnak a gazdik. A mentőkutyák az ő keresésükben is kitartóan segédkeznek. Húsznál is több áldozat köszönheti az életét például a Titan nevű négylábú hősnek, és ez még csak a kezdet.

 

Forrás: 24.hu, thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Túlsúlyos gazdának túlsúlyos a kutyája? Túlsúlyos gazdának túlsúlyos a kutyája?
Gyakoribb a túlsúlyos kutya a kövér gazdiknál, mint a normál testsúlyú kutyatulajdonosoknál - derítette ki a Koppenhágai Egyetem állatorvosainak kutatása.

Ismét olyan kutyát mentettek az állatvédők, akinek belenőtt a nyakába a bálamadzag Ismét olyan kutyát mentettek az állatvédők, akinek belenőtt a nyakába a bálamadzag
Ezúttal Tolna megyében találtak egy kutyát, akinek élete egy hajszálon függött. Szerencsére még épp időben érkeztek az állatvédők, és a kutya elindulhatott a gyógyulás útján.

Kutyával álmodtál? Ezt jelentheti! Kutyával álmodtál? Ezt jelentheti!
Az embert már a kezdetektől foglalkoztatja, mit jelentenek álmai. Hiedelmek szerint akár a jövőt is mutathatja, sokak szerint szövevényes magyarázata van a megjelenő jelképeknek. Persze mindebben nem kötelező hinni, hiszen semmilyen bizonyíték nincs ezekre, ám eljátszani a gondolattal mégis érdekes.

Három méter mély kútból mentettek kutyát a tűzoltók Három méter mély kútból mentettek kutyát a tűzoltók
A bajba jutott Morzsi kutyának szerencséje volt, hogy észrevették, és így a tűzoltók segítségével kimenthették a mély kútból.

A rák korai felismerése kutyáknál - 12 árulkodó jel A rák korai felismerése kutyáknál - 12 árulkodó jel
Kutyáinkat is érinthetik daganatos megbetegedések, ezért fontos, hogy tisztában legyünk azzal, mely tünetek jelentkezése esetén lehet rákra gyanakodni. Ehhez szeretnénk most egy kis segítséget nyújtani.

Képesek a kutyák kiszagolni az idő múlását? Képesek a kutyák kiszagolni az idő múlását?
Kedvenceink szuperszimata számára minden nap és napszak új illatokat hordoz. A levegőben bekövetkező változásokat is érzékelik - így "látják" kutyáink az időt.

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Miért őszülnek idő előtt a kutyák? Miért őszülnek idő előtt a kutyák?
Az ősz szőrszálak már fiatalabb korban is megjelenhetnek kedvencünk pofáján. Mi okozza és mely tényezők befolyásolják alapvetően az őszülés folyamatát?

Hatlábú kiskutya lett a fiú legjobb barátja, akit az iskolában csúfoltak betegsége miatt Hatlábú kiskutya lett a fiú legjobb barátja, akit az iskolában csúfoltak betegsége miatt
Roo, az imádnivaló kölyök hat lábbal született, története azonban csodálatosan példázza, hogy mindenki megérdemel egy esélyt, és az élet még a fizikai korlátok mellett is lehet szép.

Demencia kutyáknál – 10+1 tipp a nyugodt mindennapokhoz Demencia kutyáknál – 10+1 tipp a nyugodt mindennapokhoz
Egy demenciával küzdő kutya gondozása kisebb-nagyobb kihívásokat rejthet magában, komoly feladat elé állítva kutyát és gazdit egyaránt. Hogyan segíthetünk kedvencünknek megbirkózni mindezzel?

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Hírstart Mondial Assistance GesmbH Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Születésnap az állatvédelem jegyében Hírek - Címlapon
Születésnap az állatvédelem jegyében
Fehér szőrű kutyák: érzékenyebbek “színes” társaiknál? Hírek - Címlapon
Fehér szőrű kutyák: érzékenyebbek “színes” társaiknál?