A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Lépjünk együtt! - A 6. EB OVO Kutyás Pikniken jártunk

2015. szeptember 28., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Remek hangulatban telt a 6. EB OVO Piknik, az 5. kerületi Szabadság téren. Jobbnál jobb programok, bemutatók és beszélgetések színesítették a napot. Több, mint 600 kutyás és 300-nál is több kutyus érkezett a rendezvényre.



Csonka Berta, Böröcz László és Mátyus Bálint
Csonka Berta, Böröcz László és Mátyus Bálint

 

„Lépjünk együtt!” Ez volt az idei EB OVO Piknik jelmondata. A rendezvény célja, hogy bemutassa, a városi kutyázás kulturált módon is történhet: a felelős gazdiknak nincs szükség a rengeteg tiltásra, szabályra, hiszen odafigyelnek kutyáikra és egymásra. A Szabadság téri park füves területeire más napokon nem engedhetők a négylábúak, erre az egy napra azonban letakarták a tiltó táblákat! A kutyusok szabadon póráz nélkül játszhattak a téren. Nagyon nagy szerencsénk volt az időjárással, bár a nap csak itt-ott bújt ki a felhők közül, nagyon sokan látogattak ki a Szabadság térre.  Sajnos a szép idő nem tartott ki a nap végéig, de a kutyásokat a szemerkélő eső sem tántorította el a programoktól.

 

Huzella Péter koncertje
Huzella Péter koncertje

 

A Pikniket Böröcz László, az V. kerület alpolgármestere nyitotta meg. A felállított színpadon egész nap koncertek és bemutatók zajlottak:  Huzella Péter tartott vidám gyerekkoncertet, láthattuk a Tükör módszer bemutatóját. Itt zajlott a Ki mit tud? is, amin a gazdik bemutathatták, milyen szép, okos, ügyes vagy éppen trükkös a kedvencük. Este a Császári Pillanatművek koncertezett.

 

Részt vett a Vizslafotózás.hu, a Patadoki és a Vigyél Haza Alapítvány is
Részt vett a Vizslafotózás.hu, a Patadoki és a Vigyél Haza Alapítvány is

 

A piknikkosár sem maradhatott otthon!
A piknikkosár sem maradhatott otthon!

 

Igazi különleges finomságokat kóstolhattak a kutyák a Flash Kutyapékségnél
Igazi különleges finomságokat kóstolhattak a kutyák a Flash Kutyapékségnél

 

A tér körül kialakított interaktív téren termékbemutatók, játékok, tanácsadások várták a gazdikat. Finomságokkal kedveskedett a négylábú piknikezőknek a Flash Kutyapékség, a Platinum Állateledel, valamint a Barfshop.hu. Kutyás kellékek és gazdi-ruházatok között válogathattak a Sixfeet Dogwear-nél. Az utazzkutyaddal.hu hasznos információkat hozott a kutyás utazásokról, míg nálunk, a kutyabarathelyek.hu asztalánál a kutyás utazási szokásokról, kutyabarát helyekről alkotott véleményekről és tapasztalatokról beszélgettünk. A Vizslafotózás.hu kutya-gazdi fotózással várta a kutyásokat. Igazán különleges programként kipróbáltathatták a gazdik kutyájukkal a Kutyaparkolót, és a több kerületben már sikerrel alkalmazott KutyaWC-t.

 

Kipróbálható volt a KutyaWC is
Kipróbálható volt a KutyaWC is

 

Teszteltük a Kutyaparkolót is!
Teszteltük a Kutyaparkolót is!

 

A szervező EB OVO Egyesület sátrában kényelmes babzsákfotelekben elhelyezkedve beszélgethettek a gazdik a felelős kutyatartásról, ötleteket és tapasztalatokat cserélhettek. Egészségügyi tanácsokat is kaphattak a Patadokitól az olyan gazdik, akiknek kutyájuk diszpláziában, vagy ízületi problémákkal szenved. A Dog Gardennél felvilágosítást kaphattak a kutyások a kutyapanziók működéséről.

Eljött a Cocker Rocker Spániel Fajtamentő Egyesület, a Tetovált Állatmentők és a Vigyél Haza Alapítvány, akiknél kipróbálhatták a látogatók a chipleolvasást. A szervezők játékkal is készültek: páros belépőt sorsoltak ki a decemberi Cesar Millan LIVE élő Showra! A jegy nyertese Csóra Laura, Móka gazdija!

 

A Sixfeet Dogwear szebbnél szebb darabokat hozott el a Piknikre
A Sixfeet Dogwear szebbnél szebb darabokat hozott el a Piknikre

 

Nagyon tudatosak a résztvevő gazdik, látogatók. A legtöbben célzottan a Piknik miatt látogattak ki. Voltak betérő vendégek is, akik mondjuk csak a sétáltatás közben bukkantak rá a programra, de ők is nagyon örültek neki. A vendégek mindannyian aktívan részt vettek, komolyan vették a programokat. Nagyon érdeklődőek az emberek. Az itteni, és a kérdőíves tapasztalataink is azt mutatják, hogy az emberek képesek, és szándékoznak is változni és fejlődni. „Lépjünk együtt!” ez volt az idei Piknik mottója. Ez meg is fog valósulni: felhívtuk rá a figyelmet, Fókuszt adtuk, hogy a fejlődés egy nagyon fontos dolog. Most már többek között rajtunk is múlik, hogy megmutassuk, miben és mennyit tudunk fejlődni. – összegezte a napot Hlavac Márta.

 

Hosszú Noémi és az utazzkutyaddal.hu standja
Hosszú Noémi és az utazzkutyaddal.hu standja

 

A kutyabarathelyek.hu kérdőívéről Schmidt Zsófiát kérdezték
A kutyabarathelyek.hu kérdőívéről Schmidt Zsófiát kérdezték

 

És hogy mit tartogat a jövő? Lesz-e még Piknik? Csonka Bertát kérdeztük:

Azt hiszem, a következő Pikniket holnap el is kezdjük szervezni, amikor lesz egy kis időnk leülni, és megbeszélni az idei tapasztalatokat és élményeket a csapattal. Minden évben megérik bennünk a gondolat, mi legyen a téma a következő évben, mi mozdítana előre bennünket és a kutyásokkal közös ügyet – illetve hogy hol tartunk ma ebben a tudatosságban. Így lett idén ez a „Lépjünk együtt!” szlogen. Tavaly ugye az volt, hogy a „Mert a kutyázás Hungarikum” – mindig más a fókusz. Még nem tudom megmondani, mi lesz jövőre – de remélem, hogy jövőre már egy nagyon nagy közösségről szóló Piknik lesz, amikor már igazi közösségek jönnek, akik maguk akarják elmesélni a gondolataikat, projektjeiket.

 

És hol találkozhatunk veletek, az EB OVO-val legközelebb?

Október 11-én tartjuk a Felelős gazdik napját a Király utcában. Várunk oda is minden kutyát és gazdit!

 

A Tükör módszer bemutatója
A Tükör módszer bemutatója

 

 

A Császári Pillanatművek koncertje zárta az eseményt
A Császári Pillanatművek koncertje zárta az eseményt

 

A Platinum Állateledel is hozott kóstolót
A Platinum Állateledel is hozott kóstolót

 

A szemerkélő eső sem tántoríthatta el a kutyásokat
A szemerkélő eső sem tántoríthatta el a kutyásokat

 

A szuper programokat egy kutyás sem akarta kihagyni!
A szuper programokat egy kutyás sem akarta kihagyni!

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 


Indexkép forrás: kutyabarathelyek.hu

Témába vág

Minden Kutyás Egyeteme – ingyenes előadások és izgalmas programok a Rex Állatszigeten Minden Kutyás Egyeteme – ingyenes előadások és izgalmas programok a Rex Állatszigeten
Szombaton, az Engedelmes kutyák napján rendezik meg a havonta jelentkező Minden Kutyás Egyeteme rendezvénysorozat első állomását a Rex Állatszigeten, amelyen a különböző kutyás sportok bemutatása mellett előadásokat is hallgathatnak az érdeklődők.

Tiszafüreden mutatták be először a gazdijogsit Tiszafüreden mutatták be először a gazdijogsit
A Bajba Jutott Állatokért Alapítvány negyedik alkalommal rendezte meg Dogs ‘n Nature - kutyával a természetben elnevezésű jótékonysági eseményét. A rendezvény célja, hogy az eseményből befolyt összeggel a tiszafüredi Gyepmesteri Telep kutyáit támogassák. Az idei összeg, melyet a résztvevők segítségével gyűjtött az alapítvány, 150.000 Ft volt.

A Nagy Találkozás - Hosszú kihagyás után újra tacskóktól volt hangos Gödöllő A Nagy Találkozás - Hosszú kihagyás után újra tacskóktól volt hangos Gödöllő
Óriási számú tacskó-gazdit, és állatbarát érdeklődőt vonzott a VII. Hivatalos Tacskó Találkozó a hétvégén Gödöllőre.

5 jel, hogy a kutyád néha még szeretteidnél is közelebb áll a szívedhez 5 jel, hogy a kutyád néha még szeretteidnél is közelebb áll a szívedhez
Társasága megnyugtat, felvidít és szebbé varázsolja életünket. Különleges kapcsolat fűz össze minket, mely lélektől-lélekig ér, és gyakran szorosabb, mint amit az emberek irányában érzünk.

Felejthetetlen élmény a kutyusoknak és gazdáiknak: így telt az Allee jótékony hétvégéje Felejthetetlen élmény a kutyusoknak és gazdáiknak: így telt az Allee jótékony hétvégéje
2021. június 12-13-án ismét a kutyusoké és a gazdiké volt a főszerep az Allee melletti Kőrösy sétányon: szombaton a legstílusosabb két- és négylábúakból álló vegyes párosok kerültek reflektorfénybe, vasárnap pedig vidám ügyességi versenyeken vehettek részt a vállalkozó kedvű kutyabarátok és kedvenceik.

Képek

Kényelmes babzsákokon hallgathattuk a koncerteket Kutyák és gazdik a 6. EB OVO Pikniken Sorban álltak a kutya-gazdi fotózáson a Vizslafotózás sátránál Minden kutya jól érezte magát a 6. EB OVO Pikniken! Beszélgetés a Patadoki standjánál Minden kutya jól érezte magát a 6. EB OVO Pikniken! A Barfshop.hu is kóstolóval készült Barátkozás a 6. EB OVO Pikniken A gazdik és a kutyusok is élvezték a pikniket Pihenő a babzsákokon  Huzella Péter vidám gyerekkoncertje Gyönyörű rajzok készültek A SINB Kft. kenneljeit is bemutatták Beszélgetésre és ötletcserére vártak mindenkit az EB OVO sátrában Beszélgetésre és ötletcserére vártak mindenkit az EB OVO sátrában 6. EB OVO Piknik - Több mint hatszázan jöttek el a 6. EB OVO Piknikre Házi készítésű kutyakeksz várta az ebeket az utazzkutyaddal.hu standjánál Cocker Rocker Spánielmentő Egyesület Vidám játék a gazdival - póráz nélkül! A legkisebbek se maradhattak ki a kutyázásból! A füves területen is sétálhattak a kutyák Kutyák és gazdik a 6. EB OVO Pikniken Kutyáink kóstolót kaptak a Barfshop.hu termékeiből A legkisebb látogatókat is szívesen láttuk standunknál Nem csak nagykutyák jöttek el Csonka Berta és Böröcz László Póráz nélkül sétálhattak a kutyák - mégsem történt semmilyen baleset A Tükör módszer bemutatócsoportja A Tükör módszer bemutatócsoportja Minden kutyus kapott pár finom falatot Este a Császári Pillanatművek koncertjét élvezhettük

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Egyedi kutyás ajándéktárgyak Beagle Club Online AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Így kösd le a kutyád egész napra Hírek - Címlapon
Így kösd le a kutyád egész napra
Visszafejlődött a kutyák problémamegoldó készsége? Hírek - Címlapon
Visszafejlődött a kutyák problémamegoldó készsége?