A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tiszafüreden mutatták be először a gazdijogsit

Dogs ‘n Nature - kutyával a természetben


2021. augusztus 31., 12:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
A Bajba Jutott Állatokért Alapítvány negyedik alkalommal rendezte meg Dogs ‘n Nature - kutyával a természetben elnevezésű jótékonysági eseményét. A rendezvény célja, hogy az eseményből befolyt összeggel a tiszafüredi Gyepmesteri Telep kutyáit támogassák. Az idei összeg, melyet a résztvevők segítségével gyűjtött az alapítvány, 150.000 Ft volt. 

 

A nap első felében szakmai előadásokat hallgathattak meg a résztvevők a Tisza Balneum Hotelben, ahol Koska Hedvig, az alapítvány elnökének megnyitója után Dr. Pallós László előadása következett, aki az eseményen mutatta be először a szeptemberben induló Gazdijogsi programot. Részletezte, hogy miért van szükség a programra, és azt is elmondta, hogy nem titkolt céljuk, hogy idővel minden kutya vásárlása vagy örökbefogadása ehhez a képzéshez legyen kötött. A Gazdijogsi az Agrárminisztérium és a Nébih közös képzése, a tananyagot az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központ dolgozta ki.

 

 

Dr. Pallós László bemutatta a szeptemberben induló Gazdijogsi programot
Dr. Pallós László bemutatta a szeptemberben induló Gazdijogsi programot

 

 

A Gazdijogsi bemutatását Sándor Ferenc Alex előadása követte, aki Szíriusz nevű kutyájával az előadásuk elején egy kártyatrükkel kápráztatta el a résztvevőket. Dr. Juhász Ildikó Nóra a kullancsok és szúnyogok terjesztette betegségek veszélyeire hívta fel a figyelmet, melyre a Tisza-tó környékén különösen nagy szükség van. Angyal Zsolt, az Akela Kutyaiskola alapítója és vezetője interaktív előadással folytatta a sort, szívesen válaszolt a gazdik kérdéseire. Petrus Krisztina, vagy ahogy a legtöbben ismerik, EbugattaKriszti a helyes kutyázásra, a felelős állattartásra fókuszált “Egyik kutya, másik eb” című előadásában.

 

 

Dr. Vetter Szilvia, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központ vezetője is tartot előadást
Dr. Vetter Szilvia, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központ vezetője is tartot előadást

 

 

Dr. Vetter Szilvia, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központ vezetője bemutatta az Állatvédelmi Központ és annak szakmai támogatásával indított Állatvédelem gyerekeknek oldal munkáját, majd érdekes előadást tartott állatvédelem témakörben. Szilvia előadását Dóka Attila énekes-gitáros-dalszerző dobta fel állatokról szóló megzenésített versekkel. Czigány Ildikó, az első női magyar utasforgalmi pilóta a “Mi dolgunk az állatokkal a 21. században?” című előadásában szintén az állatvédelemre, az állatokkal való helyes bánásmódra hívta fel a figyelmet. Az előadássorozat a debreceni kutyanapközis csapattal, ebdadussal zárult, akik beavatták a résztvevőket a családi kutyázás rejtelmeibe.

 

 

Délutáni program a csodálatos Tisza-tavon
Délutáni program a csodálatos Tisza-tavon

 

 

Az esemény fővédnöke Ovádi Péter, állatvédelemért felelős miniszteri biztos volt, aki bár nem tudott jelen lenni, üzente, hogy rendkívül boldog, hogy az alapítvány támogatásának köszönhetően a tiszafüredi Gyepmesteri Telep példaértékűen működik. Hisz abban, hogy összefogással nagy dolgokra vagyunk képesek, mert közös ügyünk az állatvédelem.

 

 

A Tiszavirág Ártéri Sétaúton kezdődött a jótékonysági séta
A Tiszavirág Ártéri Sétaúton kezdődött a jótékonysági séta

 

 

A délutáni programra komppal jutottak el a résztvevők, ahol Bíró Imre és zenekara biztosították a jó hangulatot. A kompút alatt mindenki megcsodálhatta a Tisza-tó csodálatos élővilágát. A Tiszavirág Ártéri Sétaúton kezdődött a jótékonysági séta, ahol a kutyások felfedezték a természet szépségeit. A belső tavon, a Göbe-tavon kutyával együtt csónakáztak a résztvevők.

 

Az esemény végén EbugattaKriszti vezetésével hobbi kutyakiállítás várta az érdeklődőket. 3 kategóriában született nyertes: örökbefogadott, keverék és hobbi. Minden résztvevő egy tiszafüredi fazekas által készített ajándékkal tért haza. A Bajba Jutott Állatokért Alapítvány jövőre is várja szeretettel az érdeklődőket.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Együttműködés a gyermekvédelemben élők állatvédelmi oktatásának segítésére Együttműködés a gyermekvédelemben élők állatvédelmi oktatásának segítésére
A gyermekvédelmi szakellátásban élő gyerekek állatvédelmi szemléletformálását, valamint a felelős állattartással kapcsolatos ismeretei szélesítését célzó együttműködési megállapodást írtak alá hétfőn Budapesten, az Állatorvostudományi Egyetemen.

Kutyás barangolások – Lélekmelengető pillanatok kutyákkal a Bakonyban Kutyás barangolások – Lélekmelengető pillanatok kutyákkal a Bakonyban
A kutyák bundás angyalok, akik mellettünk vannak és osztoznak örömünkben és bánatunkban is, a velük töltött idő a Bakonyban mindig lélekmelengető.

Négykutyás kirándulós hétvége, egy igazán kutyabarát szálláshellyel Négykutyás kirándulós hétvége, egy igazán kutyabarát szálláshellyel
Két Labradorunkkal már rutinosan szervezzük utazásainkat, szabadidőnkben sokat kirándulunk itthon és külföldön egyaránt. Az elmúlt években a külföldi pozitív tapasztalatok mellett szerencsére itthon is egyre nő azon szálláshelyek, vendéglátók száma, akik szeretettel fogadnak minket két nagyobb testű kutyával is, így szívesen fedezzük fel hétvégi háromnapos programként hazánk csodaszép tájait.

Elindult az ország első mobil ivartalanító állatorvosi műtője Elindult az ország első mobil ivartalanító állatorvosi műtője
Mobil ivartalanító állomás kezdte meg működését a Felzárkózó Települések programban érintett falvakban.

Ebzárlat 2021 őszén – ezek a települések érintettek Ebzárlat 2021 őszén – ezek a települések érintettek
2021 őszén is ebzárlatra kell számítani a rókák veszettség elleni vakcinázása miatt. Az őszi ebzárlat október 2. és 24. között lesz érvényben hét megyében.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Ebugatta AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni Hírek - Címlapon
A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni
Szeretlek - Nagyot dobban kutyád szíve, ha ezt hallja Tőled Hírek - Címlapon
Szeretlek - Nagyot dobban kutyád szíve, ha ezt hallja Tőled