A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tiszafüreden mutatták be először a gazdijogsit

Dogs ‘n Nature - kutyával a természetben


2021. augusztus 31., 12:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
A Bajba Jutott Állatokért Alapítvány negyedik alkalommal rendezte meg Dogs ‘n Nature - kutyával a természetben elnevezésű jótékonysági eseményét. A rendezvény célja, hogy az eseményből befolyt összeggel a tiszafüredi Gyepmesteri Telep kutyáit támogassák. Az idei összeg, melyet a résztvevők segítségével gyűjtött az alapítvány, 150.000 Ft volt. 

 

A nap első felében szakmai előadásokat hallgathattak meg a résztvevők a Tisza Balneum Hotelben, ahol Koska Hedvig, az alapítvány elnökének megnyitója után Dr. Pallós László előadása következett, aki az eseményen mutatta be először a szeptemberben induló Gazdijogsi programot. Részletezte, hogy miért van szükség a programra, és azt is elmondta, hogy nem titkolt céljuk, hogy idővel minden kutya vásárlása vagy örökbefogadása ehhez a képzéshez legyen kötött. A Gazdijogsi az Agrárminisztérium és a Nébih közös képzése, a tananyagot az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központ dolgozta ki.

 

 

Dr. Pallós László bemutatta a szeptemberben induló Gazdijogsi programot
Dr. Pallós László bemutatta a szeptemberben induló Gazdijogsi programot

 

 

A Gazdijogsi bemutatását Sándor Ferenc Alex előadása követte, aki Szíriusz nevű kutyájával az előadásuk elején egy kártyatrükkel kápráztatta el a résztvevőket. Dr. Juhász Ildikó Nóra a kullancsok és szúnyogok terjesztette betegségek veszélyeire hívta fel a figyelmet, melyre a Tisza-tó környékén különösen nagy szükség van. Angyal Zsolt, az Akela Kutyaiskola alapítója és vezetője interaktív előadással folytatta a sort, szívesen válaszolt a gazdik kérdéseire. Petrus Krisztina, vagy ahogy a legtöbben ismerik, EbugattaKriszti a helyes kutyázásra, a felelős állattartásra fókuszált “Egyik kutya, másik eb” című előadásában.

 

 

Dr. Vetter Szilvia, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központ vezetője is tartot előadást
Dr. Vetter Szilvia, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központ vezetője is tartot előadást

 

 

Dr. Vetter Szilvia, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központ vezetője bemutatta az Állatvédelmi Központ és annak szakmai támogatásával indított Állatvédelem gyerekeknek oldal munkáját, majd érdekes előadást tartott állatvédelem témakörben. Szilvia előadását Dóka Attila énekes-gitáros-dalszerző dobta fel állatokról szóló megzenésített versekkel. Czigány Ildikó, az első női magyar utasforgalmi pilóta a “Mi dolgunk az állatokkal a 21. században?” című előadásában szintén az állatvédelemre, az állatokkal való helyes bánásmódra hívta fel a figyelmet. Az előadássorozat a debreceni kutyanapközis csapattal, ebdadussal zárult, akik beavatták a résztvevőket a családi kutyázás rejtelmeibe.

 

 

Délutáni program a csodálatos Tisza-tavon
Délutáni program a csodálatos Tisza-tavon

 

 

Az esemény fővédnöke Ovádi Péter, állatvédelemért felelős miniszteri biztos volt, aki bár nem tudott jelen lenni, üzente, hogy rendkívül boldog, hogy az alapítvány támogatásának köszönhetően a tiszafüredi Gyepmesteri Telep példaértékűen működik. Hisz abban, hogy összefogással nagy dolgokra vagyunk képesek, mert közös ügyünk az állatvédelem.

 

 

A Tiszavirág Ártéri Sétaúton kezdődött a jótékonysági séta
A Tiszavirág Ártéri Sétaúton kezdődött a jótékonysági séta

 

 

A délutáni programra komppal jutottak el a résztvevők, ahol Bíró Imre és zenekara biztosították a jó hangulatot. A kompút alatt mindenki megcsodálhatta a Tisza-tó csodálatos élővilágát. A Tiszavirág Ártéri Sétaúton kezdődött a jótékonysági séta, ahol a kutyások felfedezték a természet szépségeit. A belső tavon, a Göbe-tavon kutyával együtt csónakáztak a résztvevők.

 

Az esemény végén EbugattaKriszti vezetésével hobbi kutyakiállítás várta az érdeklődőket. 3 kategóriában született nyertes: örökbefogadott, keverék és hobbi. Minden résztvevő egy tiszafüredi fazekas által készített ajándékkal tért haza. A Bajba Jutott Állatokért Alapítvány jövőre is várja szeretettel az érdeklődőket.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni
Mi, kutyások, érthető okokból többet tartózkodunk a szabadban, mint nem-kutyás társaink. Legtöbbünk azonban vagy idő- vagy kedv hiányában ritkán szakad ki a megszokott sétáltató útvonalaiból. Pedig igazán megéri beiktatni egy-egy hosszabb kirándulást is!

Barangolás Noszvajon és környékén a kutyákkal Barangolás Noszvajon és környékén a kutyákkal
A Bükkalja festői fekvésű településeit fedeztük fel. Kirándultunk Cserépfalu környékén, majd az idilli hangulatú Noszvaj vendégszerető, hagyományait őrző látnivalóiban merültünk el, aminek a természeti környezete is felejthetetlen volt. Kutyabarát szállásunk nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az ottlétünk felejthetetlen maradjon.

Mit tegyek, ha kullancsot találtam a kutyámban? Mit tegyek, ha kullancsot találtam a kutyámban?
Útmutató az állatorvos ajánlásai szerint.

Túrázás kutyával – Ezek a leggyakoribb sérülések Túrázás kutyával – Ezek a leggyakoribb sérülések
Balesetek sajnos bármikor történhetnek, kirándulás közben is. Mire figyeljünk?

Utazás kutyával - Télen is vár a Balaton Utazás kutyával - Télen is vár a Balaton
Januárban a Tagyon Birtok szervezésében hívtak minket kutyás kirándulásra, ami inkább egy közösségi kutyás esemény volt, mint izzasztó séta. A fogadtatás, az ottani kutyások, a hangulat mind marasztaló volt, sajnos mégsem tudtunk kettő napnál többet eltölteni a birtokon. Olvassátok el beszámolónkat a kétnapos balatoni látogatásról!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online Egyedi kutyás ajándéktárgyak Hírstart Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Újabb ellenőrzés a gyerekorvosi rendelőben Rex miatt Hírek - Címlapon
Újabb ellenőrzés a gyerekorvosi rendelőben Rex miatt
Ebzárlat Szerencsen! Hírek - Címlapon
Ebzárlat Szerencsen!