A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hamarosan indul a Gazdijogsi képzés!

2021. július 23., 11:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Már elérhető a képzés tananyagtervezete, hamarosan pedig a regisztráció is megnyílik az őszi jelenléti képzésre. 

 

Indul a Nébih és az Agrárminisztérium közös projektje, a Gazdijogsi. A komplex edukációs program célja, hogy gyakorlati ismeretekkel és kellő elméleti tudással ruházza fel azokat az állattartókat, akik a jó gazda gondosságával szeretnének kutyáikról gondoskodni. Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a képzés ősszel indul - immár a várható dátumok is felkerültek a platformra, a tervezett tananyag kíséretében. 

 

A Gazdijogsi tananyagtervezetében nyolc fejezetre bontva láthatjuk a témaköröket, melyek érintik a kutyatartás legfontosabb aspektusait a kutyaválasztás szempontjaitól kezdve a nevelési és egészségügyi alapismereteken át a kutyatartási szabályokig. A tervezettel kapcsolatban várják elsősorban a szakemberek és civil szervezetek képviselőinek véleményét - a véleményezésre augusztus 15-ig van lehetőség. A tervezet ide kattintva érhető el. 

 

 

A gazdának is szüksége van képzésre! Hamarosan indul a Gazdijogsi képzés!
A gazdának is szüksége van képzésre! Hamarosan indul a Gazdijogsi képzés!
Fotó: Unsplash - Ayla Verschueren

 

 

A Gazdijogsi program az ősszel indul, online formában, azonban lesz mód jelenléti képzésre is. A jelenléti  képzésre összesen félezer kutyást, és leendő kutyást vár ősszel az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központja. A jelenléti képzés, csakúgy, mint az online, ingyenes lesz, ám előzetes regisztrációhoz kötött a részvétel.

 

A jelenléti képzések időpontjai már megtalálhatók a Gazdijogsi oldalán, és hamarosan elérhetővé válik a regisztrációs felület is. 

 

 

A legfrissebb információkért érdemes követni a programhoz kapcsolódó felületeket: 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A felelős kutyatartásra hívja fel a figyelmet a Belvárosi Kutyafesztivál A felelős kutyatartásra hívja fel a figyelmet a Belvárosi Kutyafesztivál
Családi programokkal, szórakoztató módon hívja fel a figyelmet a felelős kutyatartásra és a gazdátlan állatok örökbe fogadására az V. Belvárosi Kutyafesztivál, amelyet szombaton rendeznek meg Budapesten, az Olimpia parkban.

Többféle névre is hallgathat a kutya? Többféle névre is hallgathat a kutya?
Igen, van a kutyámnak egy "rendes neve". Meg egy rakás másik. Ismerős? És vajon mindegyikre ugyanúgy hallgat? Mitől függ, ha igen és mitől függ, ha nem?

Tiszafüreden mutatták be először a gazdijogsit Tiszafüreden mutatták be először a gazdijogsit
A Bajba Jutott Állatokért Alapítvány negyedik alkalommal rendezte meg Dogs ‘n Nature - kutyával a természetben elnevezésű jótékonysági eseményét. A rendezvény célja, hogy az eseményből befolyt összeggel a tiszafüredi Gyepmesteri Telep kutyáit támogassák. Az idei összeg, melyet a résztvevők segítségével gyűjtött az alapítvány, 150.000 Ft volt.

Sok kutyának nincs kiút a menhelyről Sok kutyának nincs kiút a menhelyről
Vannak, akik örökbefogadás előtt egy órát sem töltenek egy menhelyi kutyával, majd pár héten belül visszaviszik a kiválasztott négylábút. A Jófogás 20 menhely megkérdezésével derített fényt a problémára, ami óriási lelki károkat okoz a cserbenhagyott kutyáknak.

Kismancsból őszpofi – egy kutya életszakaszai Kismancsból őszpofi – egy kutya életszakaszai
Egy kutya életciklusa alapvetően négy részre osztható fel. Mit kell tudnunk ezekről az időszakokról és hogyan tehetjük teljesebbé kutyánk mindennapjait, közös életünket?

Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül! Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül!
Te is elgondolkodtál már azon, mi lenne, ha kedvenced elmesélhetné, mit érez? Az alábbi jelek segítségével megtudhatod a választ az egyik legfontosabb kérdésre is: boldog-e a kutyád?

Kutyák és gyerekek - 10 dolog, amit feltétlenül tudniuk kell Kutyák és gyerekek - 10 dolog, amit feltétlenül tudniuk kell
A gyerekek és kutyák közötti bensőséges kapcsolat csodálattal tölti el a külső szemlélőt. Barátságuk életreszóló élményekkel ajándékozza meg a kicsiket. A biztonságos együttélés szabályait azonban fontos megtanítanunk nekik. Íme 10 tipp, amellyel könnyebbé tehetjük mindennapjainkat.

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak Ebugatta JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Tilos a vízbe menni a Drótszamár Kemping strandján a nem megfelelő vízminőség miatt Hírek - Címlapon
Tilos a vízbe menni a Drótszamár Kemping strandján a nem megfelelő vízminőség miatt
Aranyos táblácska hirdeti, mennyire szeret barátkozni az imádnivaló corgi Hírek - Címlapon
Aranyos táblácska hirdeti, mennyire szeret barátkozni az imádnivaló corgi