A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ezen az írországi menhelyen a kutyusok választhatják ki karácsonyi ajándékukat

2022. december 30., 07:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem
Nem lehet betelni a videójukkal, annyira aranyosak! 

Idén karácsonykor ismét nagy meglepetés érte a Dogs Trust Ireland négylábú lakóit. Támogatóiknak köszönhetően egy egész teremre való plüssállat és mindenféle kutyajáték gyűlt össze, a gazdikeresők legnagyobb örömére.

 

Az önkéntesek szépen elrendezték az ajándékokat egy hatalmas körben, aztán szép sorban beengedték a kutyusokat, hogy kedvükre válogassanak. Már a készülődés közben is nagy volt az izgalom, ami természetesen átragadt a kutyákra is. Nézzétek, milyen boldogok!

 

(A cikk végén elérhető a 22 perces rendezői változat.)

 

 

 

 

„Ennyi örömet és vidámságot lehetetlen belezsúfolni egy rövid videóba, de bízunk benne, hogy Nektek is tetszeni fog, ahogy lakóink megünnepelték a karácsonyt. Elmondhatatlanul hálásak vagyunk a támogatóinknak, hogy segítettek megvalósítani mindezt! Boldog Karácsonyt kívánunk a menhely lakóival egyetemben!” - fűzték hozzá a közösségi oldalon közzétett videóhoz.

 

 

Karácsony a kutyamenhelyen - Nagy ajándék egy kicsi kutyának
Karácsony a kutyamenhelyen - Nagy ajándék egy kicsi kutyának
Fotó: Facebook/DogsTrustIrelandOnline

 

 

A Dogs Trust Ireland 2005 óta segíti a hontalanná vált kutyákat Írországban, közösségi programjaik keretében pedig a felelős állattartásra és az örökbefogadás fontosságára hívják fel a figyelmet. Országszerte tartanak ismeretterjesztő előadásokat, az elmúlt években több mint 18.500 ingyenes szemináriumot tartottak általános és középiskolákban, valamint lakossági fórumokon is. Számításaik szerint eddig 558 ezer embert értek el, ami azért valljuk be, hatalmas eredmény.

 

 

Karácsony a kutyamenhelyen - Egy boldog mosoly
Karácsony a kutyamenhelyen - Egy boldog mosoly
Fotó: Facebook/DogsTrustIrelandOnline

 

 

Hiszünk abban, hogy az oktatás és tájékoztatás által pozitív hatást gyakorolhatunk a kutyák életére, hiszen segítünk az embereknek, hogy jobban megértsék, mire van szüksége kedvencüknek, mitől lesznek egészségesek és boldogok, és azzal is fontos tisztában lennünk, hogyan lehetünk felelősségteljes gazdik, miként viselkedjünk biztonságosan kutyánk körében.”

 

 

Karácsony a kutyamenhelyen - A gumicsirke örök kedvenc
Karácsony a kutyamenhelyen - A gumicsirke örök kedvenc
Fotó: Facebook/DogsTrustIrelandOnline

 

 

Gazdikeresőik jellemét és viselkedését is felmérik, és természetesen teljes körű egészségügyi ellátás (védőoltások, mikrochip, féreghajtás, stb.) után kerülhetnek új otthonukba. Az ivartalanítás sem maradhat el, de ha valamelyiküknél valami miatt későbbre kell halasztani, az örökbefogadással együtt kapnak a gazdik egy 90 eurós* utalványt, amivel a majdani műtét árához járulnak hozzá.

 

 

Karácsony a kutyamenhelyen - Az apróságok is találtak ajándékot
Karácsony a kutyamenhelyen - Az apróságok is találtak ajándékot
Fotó: Facebook/DogsTrustIrelandOnline

 

 

A szervezet nem engedi el a kutyusok mancsát azután sem, hogy örökbefogadták őket. Életük végéig szeretettel várják őket tanfolyamaikon, ahol az engedelmességi feladatok mellett viselkedési problémák kapcsán is igyekeznek segítséget nyújtani az önkéntes szakértők. Teszik mindezt úgy, hogy nem kapnak állami támogatást. Fennmaradásuk csakis azoknak az állatbarátoknak köszönhető, akik szívesen támogatják a menhelyet.

 

 

Karácsony a kutyamenhelyen - A bőség zavara
Karácsony a kutyamenhelyen - A bőség zavara
Fotó: Facebook/DogsTrustIrelandOnline

 

 

„Mindez lehetetlen lenne segítőink és támogatóink nagylelkűsége nélkül. Nélkülük minden erőfeszítésünk hiábavaló volna. De nem nyugszunk addig, amíg Írországot biztonságos és boldog hellyé nem varázsoljuk az itt élő kutyák számára. Azon dolgozunk, hogy minden rászoruló kutyusnak segíteni tudjunk. Felelős gazdi kampányunk és edukációs programjaink is ezt szolgálják – mi mindig itt leszünk a kutyusoknak és mindazoknak az embereknek, akik szeretik őket.”

 

 

 

 


*90 euró kb. 36000 Ft, ami jelentős kedvezmény, hiszen az ivartalanítási műtétek ára 200 euró felett kezdődik.

 

Forrás: boredpanda.com
Indexkép forrás: Facebook/DogsTrustIrelandOnline

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

14 sikertelen örökbeadás után találta meg álmai otthonát Ronny, a nagyra nőtt kölyökkutya 14 sikertelen örökbeadás után találta meg álmai otthonát Ronny, a nagyra nőtt kölyökkutya
Az imádnivaló melák mindenkinek belopta magát a szívébe, mégis időbe telt, mire rátalált az Igazi Gazdi.

Itt az újabb bizonyíték, miért szeretjük jobban kedvenceinket, mint az embereket Itt az újabb bizonyíték, miért szeretjük jobban kedvenceinket, mint az embereket
Egy kutatás szerint mélyebben együtt érzünk azokkal, akik nem tudják megvédeni önmagukat, és az irántuk érzett szeretetünk is erősebb.

Miért szeretik olyan nagyon a kutyák a különféle hangokat adó, sípolós, csipogós játékokat? Miért szeretik olyan nagyon a kutyák a különféle hangokat adó, sípolós, csipogós játékokat?
Elég egyetlen csippanás, és kedvencünk teljesen odáig lesz a játéktól? Vajon mi lehet a titka?

Hirtelen bújós lett a kutyád? Lehet, hogy ezeket szeretné elmondani Hirtelen bújós lett a kutyád? Lehet, hogy ezeket szeretné elmondani
Nem számít, milyen hangulatban érkezünk haza egy hosszú nap végén, négylábú barátunk kicsattanó örömmel fogad minket. De ha kedvencünk szokatlanul bújós, érdemes odafigyelni rá!

140 menhelyi kutya karácsonya 140 menhelyi kutya karácsonya
Ritkán szoktunk így belegondolni, de egy menhelyi kutyusnak, - akinek egész napja a rácsok mögött telik arra várva, hogy végre valaki a kennel előtt elsétálva meglátja benne a csodát – bizony a nap fénypontja, amikor kiszabadulva önfeledten szaglászhat, sétálhat. Érthető hát a négylábúak izgatottsága, amikor az önkéntesek megjelentek, hogy sétálni vigyék őket.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Rehabportál Egyedi kutyás ajándéktárgyak Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ingyenes chipleolvasás: a MOL idén is segít az elkóborolt kedvenceknek hazatalálni Hírek - Címlapon
Ingyenes chipleolvasás: a MOL idén is segít az elkóborolt kedvenceknek hazatalálni
Jön a szilveszter – Készenlétben az állatmentők Hírek - Címlapon
Jön a szilveszter – Készenlétben az állatmentők