A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Felfüggesztett szabadságvesztés várhat az állatkínzóra

2022. szeptember 05., 15:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A Balassagyarmati Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat egy 32 éves férfivel szemben, aki kutyáit nem látta el megfelelően, ezzel kishíján halálukhoz vezető megbetegedésüket okozva.



 

A vád szerint a férfi a nőstény kutyát és annak kölykét kedvtelésből tartotta egy nógrádi kis településen lévő otthonának udvarán – írja a Nógrád Megyei Főügyészség sajtóközleménye. A vádlott 2020 decemberében az akkor 14-16 hónapos anya kutyát egy alig egy méter hosszúságú lánccal kötötte ki egy betonoszlophoz, neki sem vizet, sem ételt, de még fedett helyet sem biztosított. A pár hetes kölyökkutya sorsa sem volt jobb, ő sem kapott megfelelő ellátást, egyik állatban sem volt chip, de a kötelező oltásokat sem kapták meg, és az előírt féreghajtást sem végezte el rajtuk gazdájuk.

 

A nem megfelelő bánásmód következtében az ebek legyengültek, alultápláltak, bélférgesek lettek és bélgyulladásban szenvedtek. Az állatokat végül állatvédők mentették ki a férfitől, ha erre nem kerül sor, néhány héten belül elpusztultak volna.

 

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a férfi ellen állatkínzás vétsége miatt emelt vádat, melyben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

 

 

 

Forrás: ugyeszseg.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Állatkínzás miatt vádat emeltek egy kutyákat tartó gyöngyösi nő ellen Állatkínzás miatt vádat emeltek egy kutyákat tartó gyöngyösi nő ellen
Állatkínzás miatt vádat emelt a Gyöngyösi Járási Ügyészség egy kutyákat tartó helyi nő ellen - közölte a Heves Vármegyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Kölyökkutyákat kivégző férfi ellen ítélt a bíróság Kölyökkutyákat kivégző férfi ellen ítélt a bíróság
A férfi négy kölyökkel végzett – az ötödik kiskutya csodával határos módon menekült csak meg. Állatkínzás miatt jogerősen negyven nap elzárásra ítélt a Siklósi Járásbíróság az állatkínzót.

Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit
A Szekszárdi Járásbíróság a 2024. április 22-én tartott előkészítő ülésen hat rendbeli állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek azt a tolnai férfit, aki több kutyáját is magára hagyta anélkül, hogy az ellátásukról megfelelően gondoskodott volna.

Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség
Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek 107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek
Az állatkínzás bűntettével vádolt nő az előkészítő ülésen nem ismerte el bűnösségét.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH AEGON Magyarország Zrt. JULIUS-K9 Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Az időskori demencia előfordulása évente 50%-kal nő, miután a kutya betölti a 10. életévét Hírek - Címlapon
Az időskori demencia előfordulása évente 50%-kal nő, miután a kutya betölti a 10. életévét
Becsengettek - mi lesz a kiskutyával? Hírek - Címlapon
Becsengettek - mi lesz a kiskutyával?