A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Feltöltődés Egerszalókon kutyákkal

2024. június 14., 10:30


Szerző: Böjte Csenge


Kategória: Utazás




A nyarat sem lehetett volna szebben indítani, mint egy kutyás kiruccanással Egerszalókon. Lehetőségünk nyílt kipróbálni a Thermal Park Egerszalók**** meghívásából a termálfürdő nyújtotta kikapcsolódás örömét, és a környék páratlan szépségű felfedezését.



 

A szállás elfoglalása előtt egy rövid kitérőt tettünk Szarvaskőre, ahol a faluból indulva (templomnál van parkolási lehetőség), a Major-tetői kilátóhoz sétáltunk fel. A falu festői környezetben, a Bükk hegység lábánál helyezkedik el, Magyarország egyik legszebb fekvésű települése. Szarvaskő történelmi emlékei közé tartozik a középkori eredetű Szarvaskő vára, amelynek romjai a település fölé magasodnak. A kilátóból gyönyörű panoráma tárult elénk a kis falura. Lehetőség van hosszabb kirándulást is tervezni a környéken Szarvaskőtől indulva két irányba is, mindkettő 14 km-es körtúra. Mi most csak a kilátóhoz mentünk fel, ami 3 km-es körséta volt.

 

 

Major-tetői kilátó, és a kilátás Szarvaskőre
Major-tetői kilátó, és a kilátás Szarvaskőre
Fotó: Kutyabarathelyek.hu - Böjte Csenge

 

 

A séta után a Thermal Park Egerszalók****-ba mentünk, mert már alig vártuk, hogy a termálfürdő vizét élvezhessük. Gyors becsekkolás után már át is vettük a fürdőruhát és megmártóztunk a gyógyvízben. A kutyák addig jót pihentek a tágas apartmanszobában. A szobába tálkát, jutalomfalatot, alátétet, kakizacskót és plédet is készítettek be. Ami külön tetszett, hogy rögtön a szobából kilépve volt füves kert, így a kutyák tudtak szaladgálni és reggel rögtön elvégezni a kis-és nagydolgot.

 

 

Érkezés a kutyabarát  Thermal Park Egerszalók**** -ba
Érkezés a kutyabarát  Thermal Park Egerszalók**** -ba
Fotó: Kutyabarathelyek.hu - Böjte Csenge

 

 


 

Thermal Park Egerszalók**** tudnivalók

 

A szállás négy külső medencével rendelkezik, melyből kettő fedett. Finn- és infraszaunák, gőzkabinok is vannak a wellness részlegen, meg persze frissítő masszázs lehetőség is. 

 

A komplexum igazából több részre tagolt, de az egész bejárható és átlátható. Az Apartmanházaknak, ahol a mi szobánk is volt, van egy külső teraszos része, ami előtt füves terület van, ahol a kutyák tudtak szaladgálni. Közvetlen mellette a termálfürdők és a főépület található, ahol a további hotelszobák vannak. Illetve a zöldterületen a kemping részleg is helyet kapott, ahol lakóautók tudnak parkolni, van grillező, kerti terasz és játszótér is - még a kutyáknak is!

 


 

 

A kutyabarát Thermal Park Egerszalók**** éttermében kijelölt kutyabarát asztalok várják a kutyával érkezőket
A kutyabarát Thermal Park Egerszalók**** éttermében kijelölt kutyabarát asztalok várják a kutyával érkezőket
Fotó: Kutyabarathelyek.hu - Böjte Csenge

 

 

A termálfürdő teraszán érdemes koktélozni, mert nagyon finom és mutatós koktélokat készítenek a bartenderek. A bőséges büfévacsora után még egy rövid sétát tettünk a közeli nevezetességhez. Az egyik legemlékezetesebb megállónk volt ez, a híres Sódomb, ahol a termálforrások által létrehozott gyönyörű, mészkőtől fehérlő domboldal nyújtott lenyűgöző látványt. A szállástól mindössze 10 perc sétatávra található, így tényleg kellemes séta vacsora után a kutyákkal.

 

 

Az egerszalóki Sódomb
Az egerszalóki Sódomb
Fotó: Kutyabarathelyek.hu - Böjte Csenge

 

 

Második nap a reggeli után az Egerszalóki tóhoz mentünk, hogy kiránduljunk a kutyákkal. Más néven a Laskavölgyi víztározó nem csak a horgászat szerelmeseit, hanem a természetben kikapcsolódni vágyókat is hívogatja. Szerencsére kevés horgász volt, így Zira és Dongó szinte mindenhol tudott csobbani. Önfeledt fürdőzés volt a kutyák számára, nekünk pedig a természet nyújtotta kikapcsolódás, a madarak csiripelése és a friss levegő jelentette a boldogságot. 

 

  • Táv: 8 km a tó körül
  • Időtartam: 2,5 óra (megállóktól függ) 
  • Parkolás: Egerszalókon a Régi kőhíd mellett, vagy a főútról lekanyarodó bevezető út környékén (mi az Egerszalók, víztározó buszmegálló mellett hagytuk az autót).

 

  • Tipp

Gyalog akár a szállástól is lehet indulni, akkor hosszabb napközi program lesz Egerszalók és a tó körbejárása. Érdemes a tó mellett időzni, megállni és letelepedni egy eldugott zöldterületen, ahol akár piknikezésre is van lehetőség.

 

 

Csobbanás a Laskóvölgyi víztározóban
Csobbanás a Laskóvölgyi víztározóban
Fotó: Kutyabarathelyek.hu - Böjte Csenge

 

 

A kutyák lefárasztása után jöhetett ismét a saját testi és lelki feltöltődésünk folytatása, a termálfürdőzés és a szieszta. A szállás étterem részén á la carte ebédeltünk, meg kell hagyni, jól tudnak főzni, úgyhogy mindenképp ajánljuk.

 

 

A kutyabarát Thermal Park Egerszalók**** parkja is nyitva áll a kutyák előtt
A kutyabarát Thermal Park Egerszalók**** parkja is nyitva áll a kutyák előtt 
Fotó: Kutyabarathelyek.hu - Böjte Csenge

 

 

És ha a programokból nem volt elég, akkor a szálláson érdemes érdeklődni és előzetesen bejelentkezni a helyi kutyasuliba, ahol őrző-védő foglalkozáson tudtok részt venni. Mi nem hagytuk volna ki, főleg, hogy Zira egy malinois, így kifejezetten élvezi az ilyesmiket. 

B. Tóth Szilvia, a Thermal Park Egerszalók****  üzemeltetője segített nekünk időpontot foglalni és hívott meg minket az órára, amit Luda Krisztián, a Hevesi Kutyakiképző Iskola vezetője és oktatója vezényelt le.

 

 

Őrző -védő foglalkozáson a Kutyabarathelyek.hu-tól Csenge és kutyája, Zira
Őrző -védő foglalkozáson a Kutyabarathelyek.hu-tól Csenge és kutyája, Zira
Fotó: Kutyabarathelyek.hu - Böjte Csenge

 

 

Összességében szuper élményekkel gazdagodtunk. A környék, a szállás, a szolgáltatások és a természet közelsége tényleg kutyabarát kikapcsolódást nyújtanak, amit persze nem csak a kutyák élvezhettek, hanem mi is.

 

 

 

 

 

 


Indexkép forrás: Kutyabarathelyek.hu - Böjte Csenge

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Néhány hetes kölyökkutyákat mentettek a pénzügyőrök Néhány hetes kölyökkutyákat mentettek a pénzügyőrök
Alig néhány hetes kölyökkutyákat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy román furgonban Komárom-Esztergom vármegyében.

Kutyával a Balatonra: zárt doboz nélkül, szájkosárral és pórázzal is lehet kutyákat vinni a balatoni vonatokon Kutyával a Balatonra: zárt doboz nélkül, szájkosárral és pórázzal is lehet kutyákat vinni a balatoni vonatokon
Változott szerdától a kutyák szállítását érintő szabályozás a vonatokon: már zárt doboz nélkül, csupán szájkosár és póráz használatával is lehet velük utazni a balatoni InterCity és expresszjáratokon - közölte a MÁV Zrt. a vasúttársaság honlapján.

Kutyabarát álompihenés a Balaton-parton Kutyabarát álompihenés a Balaton-parton
Füge, az ifjú vizsla küldött nekünk élménybeszámolót egy kalandos kutyabarát pihenésről – fogadjátok szeretettel élményeit elsőkézből… vagyis elsőMancsból!

Kutyabarát ajánló a hosszú hétvégére Kutyabarát ajánló a hosszú hétvégére
Kutyás kirándulás, romantikus séták, pihenés kedvenceddel egy kutyabarát szálláshelyen, vagy épp egy vacsora egy kutyabarát vendéglátóhelyen? Hoztunk néhány szuper ötletet a pünkösdi hosszú hétvégére!

Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók
A kutyabarát turizmus népszerűsége növekszik, és egyre több kutyatartó ismeri fel, hogy a kempingezés ideális lehetőséget kínál a háziállatokkal történő közös nyaralásra. Az Aranypart Camping & Apartments példája rávilágít a balatoni kutyás kempingezés aktuális lehetőségeire. Ha kutyával utazunk fontos a megfelelő szálláshely és szállástípus kiválasztása, valamint az alapfelszerelés hiánytalan összeállítása és az állattartás szabályainak ismerete a kutya kényelme érdekében. A cikk hasznos információkat kínál egy állatbarát nyaralás megszervezéséhez.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Irodakutya.com Beagle Club Online AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mit tegyél, ha egy forró autóban kutyát találsz? Hírek - Címlapon
Mit tegyél, ha egy forró autóban kutyát találsz?
Maratonfutó gazdijával együtt szaladt át a célon a lelkes kutya a versenyen Hírek - Címlapon
Maratonfutó gazdijával együtt szaladt át a célon a lelkes kutya a versenyen