A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Maratonfutó gazdijával együtt szaladt át a célon a lelkes kutya a versenyen

2024. június 14., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
„Az egész tömeg éljenzett, és csak tapsolt és tapsolt a négylábú bajnoknak.” 

Emily Fisher és kedvence, Brady mindig is szerettek együtt csinálni dolgokat. És ebbe beletartozik a futás is. Idén azonban komoly változás történt életükben: egy megrázó válást követően a gazdi-kutya páros élete új irányt vett. Belevágtak a felkészülésbe, hogy részt vehessenek életük első maratonján.

 

„Brady nélkül az edzés sem ment volna” - vallotta be Emily, hiszen a németvizsla mindig ott volt mellette, akárhányszor futni indult. Lelkesedése és kitartása volt az, ami a legnehezebb pillanatokban is erőt adott a gazdinak. 

 

Azért van, hogy Brady nem tud ellenállni a madaraknak, elvégre mégiscsak vadászkutya. 

 

 

@emiontherun “Tolerating what most people would consider intolerable is the flip side of endurance.” -Des Linden #marathon #marathontraining #run #running #saturdaylongrun #gsp #germanshorthairedpointer #dog #dogsrunning #mountains #runwithyourdog #strava ♬ Wild One (Real Wild Child) - Fatboy

 

 

Szerette volna megosztani másokkal is a futás élményét, így elindította TikTok-fiókját. Felkerült egy videó, aztán még egy, és még egy. A bemelegítéstől kezdve egészen a nyújtásig végigkövethetjük felkészülésüket a megerőltető versenyre – történetük egyszerre megható és inspiráló.

 

„Mikor Brady észrevette, hogy futás előtt elvégzek egy-két gyakorlatot, elkezdett utánozni. Amikor nyújtok, ő is nyújtózik egy nagyot, amikor futok, ő is fut velem. Nagyon aranyos volt, és szerintem menő is.”

 

A reggeli jógaórák is fontos részét képezik a felkészülésnek - szigorúan kutyapuszikkal!

 

 

@emiontherun The yogi doesnt look heaven-ward to find god, for he knows god is with in ☀️ #yoga #yogaflow #sunsalutation #dogs #gsp #gspoftheday #germanshepherd #germansshorthairedpointer #dogyoga ♬ No Sleep - Caamp

 

 

Néhányan megkérdőjelezték Emily döntését, hogy kutyájával együtt edz, hiszen ekkora távokat lefutni kimerítő lehet a négylábú számára. Nos, míg a gazdi sokszor nagy szenvedségek árán érte el az aznapi kitűzött kilométert, addig a németvizsla könnyedén kocogott mellette, mintha ez lenne a legtermészetesebb dolog a világon.

 

„Menni, menni, menni – ezt akarja Brady. Futás után pedig boldogan hozta nekem a játékait, annyira örül a közös programnak.”

 

Aztán eljött a verseny napja. Ez volt az első alkalom, hogy Emilynek kedvence támogatása nélkül kellett futnia, ami még inkább megnehezítette a maratont. Az utolsó kilométereken már nagyon elfáradt, de nem adta fel. Ikertestvére, Mike és legnagyobb rajongója, Brady ott várták a célszalag közelében, és egyre csak biztatták. Mikor Emily közeledett feléjük, Mike érezte, itt az idő: ledobta a kutya pórázát, Brady pedig vidáman ugrándozott Emily körül, így lelkesítve, hogy tartson ki, mindjárt itt a verseny vége.

 

 

@emiontherun I dont know if this was allowed????but Brady deserved to cross that finish line, just as much as I did #marathon #marathonrunner #gsp #gsdoftiktok #gspoftheday #germanshorthairedpointer #gspdog #marathonrace #marathonwithdog #run #runningwithdogs #takeyourdogrunning #running #girlsbestfriend ♬ original sound - Emily

 

 

A hatás nem maradt el: „Amint megláttam Bradyt, és hogy milyen boldog volt, rám is átragadt a hangulata. Akkora lendületet adott, hogy extra erővel sprinteltem át a célon."

 

"Az emberek pedig hangosan éljeneztek és tapsoltak nekünk”, emlékezett vissza a megható pillanatokra Emily. Persze a németvizsla telis-tele volt energiával, így hát levezetésképpen a park felé vették az irányt, ahol Brady kimozoghatta magát játék közben. Néhány nap pihenő után pedig újult erővel folytatják a felkészülést következő maratoni versenyükre. Brady kutyus már alig várja!

 


 

Ha Te is azt fontolgatod, belevágj-e kedvenceddel a futásba, alábbi cikkeinkben rengeteg tippet találsz a közös sporthoz:

 

 


 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: TikTok/@emiontherun

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Így örül a kiskutya, amikor kedvenc focicsapata gólt szerez Így örül a kiskutya, amikor kedvenc focicsapata gólt szerez
Lelkesen ugrándozik és hangosan vakkant – Ezt a videót nem lehet kihagyni!

Igazi csoda – 7 év után került elő a kutya, akit elloptak otthonából Igazi csoda – 7 év után került elő a kutya, akit elloptak otthonából
„Olyan ez, mint egy valóra vált álom. Csak ülünk együtt, babusgatjuk és nézzük, ahogy édesen alszik.” - Megható videón a nagy találkozás!

Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után? Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után?
Megrázza magát, majd heves dörgölőzésbe kezd, vagy körbe-körbe rohangál eszméletlen sebességgel… Mintha kivetkőzne magából azok után, hogy megfürdettük, vagy pancsolt egy hatalmasat a vízben. Vajon miért csinálja?

A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek
Mintha egy angyal küldte volna oda a kiskutyát, a legnehezebb pillanatban. Megható történet!

Miért szeretik a kutyák, ha megvakargatjuk a hátsójukat, derekukat? Miért szeretik a kutyák, ha megvakargatjuk a hátsójukat, derekukat?
Azt a bizonyos pontot a leleményesebb ebek a falnak, bútoroknak, kerítésnek dőlve, vagy a fűben hemperegve is megpróbálhatják megvakarni. De mennyivel könnyebb a gazdi segítségét kérni! Hóbort csupán, vagy komolyabb dologra utal, amelynek érdemes utánajárni?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Ebugatta Mondial Assistance GesmbH AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Feltöltődés Egerszalókon kutyákkal Hírek - Címlapon
Feltöltődés Egerszalókon kutyákkal
Segítség! Kiütéses a kutyám - Mit tegyek? Hírek - Címlapon
Segítség! Kiütéses a kutyám - Mit tegyek?