A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Felvonulás lesz Pécsett az állatvédelemért és a felelős állattartásért

2016. március 22., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A kutyatartók és kutyaszeretők az állatkínzás ellen emelik fel hangjukat. Felvonulásukkal a felelős állattartásra is felhívják a figyelmet.Az április 2-án már ötödik alkalommal kerül megrendezésre a pécsi kutya- és állatbarátok felvonulása.

 

“2012-ben tartottuk az első felvonulást, amikor hasonlóan nagy volt a felháborodás a napvilágra került állatkínzásos esetek miatt, mint napjainkban. Akkor Budapesten tartottak volna egy tüntetést, ami végül elmaradt. Ekkor döntöttem el, hogy demonstrációt szervezek Pécsre” - mondta Korner Zsuzsanna, a Kulturált Állattartásért és Tiszta Környezetért Egyesület (KATKE) elnöke a Pécsi Újság.hu hírportálnak.

 

Felvonulás Pécsett az állatvédelemért és a felelős állattartásért
Felvonulás Pécsett az állatvédelemért és a felelős állattartásért
Fotó: KATKE

 

A megmozdulás célja a figyelemfelhívás: nem csupán a sokasodó borzalmas állatkínzások ellen, de a kulturált, felelős állattartásra is. Mindezt a korábbi évekhez hasonlóan nagyméretű transzparensekkel segítik a felvonulók: „Neveld a gyerekeket az állatok szeretetére!",  „Tégy az állatkínzás ellen",  „Szedd össze a kutyagumit!" feliratokra idén is számítani lehet.

 

A felvonulásra nem csak a kutyatartókat várják: számítanak a “kutyátlanok” részvételére is. Ilyen közös megmozdulásokkal ugyanis nagymértékben csökkenthető lehet a két tábor közötti szakadék. A felvonulásra nem csupán Pécsről és a környékbeli városokból várhatóak résztvevők, hanem az ország távolabbi pontjából, például Budapestről is.

 

A figyelemfelhívó felvonulás tíz órakor indul a pécsi Lánc utcai rendelőintézettől, a végállomás pedig Barbakán lesz, ahol gyertyát gyújtanak majd az állatkínzók áldozatául esett állatokért.

 

Forrás: Palotás P. - pecsiujsag.hu
Indexkép forrás: facebook.com/kulturaltallattartas

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében
Az emberi gonoszság nem ismer határokat – ismét bebizonyosodott. A Hajdú-Bihar vármegyei Nyíracsádon talált két jószándékú állatbarát talált rá a hat hónap körüli kutyára, akit ismeretlen tettes felakasztott – a kutyán friss és jóval régebbi bántalmazások nyomai is voltak.

Meglepő kutatási eredmények a magyarországi állattartási szokásokról Meglepő kutatási eredmények a magyarországi állattartási szokásokról
A kérdőívet 843-an töltötték ki 2021. június 20. és augusztus 30. között. Talán az egyik legszembetűnőbb adat, hogy a megkérdezett kutyatartók közel 25%-a, a macskatartók 10,1%-a nem szeretné ivartalaníttatni állatát.

Muffin Glóriája – egy vak kutyus hagyatéka Muffin Glóriája – egy vak kutyus hagyatéka
A gazdit a végletekig lesújtotta, amikor azt kellett látnia, hogy szeretett kedvence, Muffin állandóan leesik a lépcsőről bent a házban és mindennek egyfolytában nekimegy. A kutyus pedig teljesen depressziós lett rövid időn belül és megmozdulni is félt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Praktiker AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Szemsérülések okai és tünetei kutyáknál Hírek - Címlapon
Szemsérülések okai és tünetei kutyáknál
Mérgezik a kutyákat Budapesten Hírek - Címlapon
Mérgezik a kutyákat Budapesten