A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Felvonulás lesz Pécsett az állatvédelemért és a felelős állattartásért

2016. március 22., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A kutyatartók és kutyaszeretők az állatkínzás ellen emelik fel hangjukat. Felvonulásukkal a felelős állattartásra is felhívják a figyelmet.



Az április 2-án már ötödik alkalommal kerül megrendezésre a pécsi kutya- és állatbarátok felvonulása.

 

“2012-ben tartottuk az első felvonulást, amikor hasonlóan nagy volt a felháborodás a napvilágra került állatkínzásos esetek miatt, mint napjainkban. Akkor Budapesten tartottak volna egy tüntetést, ami végül elmaradt. Ekkor döntöttem el, hogy demonstrációt szervezek Pécsre” - mondta Korner Zsuzsanna, a Kulturált Állattartásért és Tiszta Környezetért Egyesület (KATKE) elnöke a Pécsi Újság.hu hírportálnak.

 

Felvonulás Pécsett az állatvédelemért és a felelős állattartásért
Felvonulás Pécsett az állatvédelemért és a felelős állattartásért
Fotó: KATKE

 

A megmozdulás célja a figyelemfelhívás: nem csupán a sokasodó borzalmas állatkínzások ellen, de a kulturált, felelős állattartásra is. Mindezt a korábbi évekhez hasonlóan nagyméretű transzparensekkel segítik a felvonulók: „Neveld a gyerekeket az állatok szeretetére!",  „Tégy az állatkínzás ellen",  „Szedd össze a kutyagumit!" feliratokra idén is számítani lehet.

 

A felvonulásra nem csak a kutyatartókat várják: számítanak a “kutyátlanok” részvételére is. Ilyen közös megmozdulásokkal ugyanis nagymértékben csökkenthető lehet a két tábor közötti szakadék. A felvonulásra nem csupán Pécsről és a környékbeli városokból várhatóak résztvevők, hanem az ország távolabbi pontjából, például Budapestről is.

 

A figyelemfelhívó felvonulás tíz órakor indul a pécsi Lánc utcai rendelőintézettől, a végállomás pedig Barbakán lesz, ahol gyertyát gyújtanak majd az állatkínzók áldozatául esett állatokért.

 

Forrás: Palotás P. - pecsiujsag.hu
Indexkép forrás: facebook.com/kulturaltallattartas

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében
Az emberi gonoszság nem ismer határokat – ismét bebizonyosodott. A Hajdú-Bihar vármegyei Nyíracsádon talált két jószándékú állatbarát talált rá a hat hónap körüli kutyára, akit ismeretlen tettes felakasztott – a kutyán friss és jóval régebbi bántalmazások nyomai is voltak.

Meglepő kutatási eredmények a magyarországi állattartási szokásokról Meglepő kutatási eredmények a magyarországi állattartási szokásokról
A kérdőívet 843-an töltötték ki 2021. június 20. és augusztus 30. között. Talán az egyik legszembetűnőbb adat, hogy a megkérdezett kutyatartók közel 25%-a, a macskatartók 10,1%-a nem szeretné ivartalaníttatni állatát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta JULIUS-K9 Praktiker Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Szemsérülések okai és tünetei kutyáknál Hírek - Címlapon
Szemsérülések okai és tünetei kutyáknál
Mérgezik a kutyákat Budapesten Hírek - Címlapon
Mérgezik a kutyákat Budapesten