A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Frizurát a kutyáknak, avagy a téli szőrápolás

2014. december 09., 07:15


Szerző: RSM


Kategória: Egészség




A téli időszakban ugyanolyan fontos a kutyaszőr ápolása, mint nyáron. A gazdák egy része ennek ellenére nem viszi kozmetikába a négylábút, mert fél a megfázástól. Ezt a tévhitet is eloszlatjuk most.



Az őszi ciklusban megtörtnik a szőrcsere, és a kutyák ezzel felkészülnek a hidegre. Mire beköszönt a tél dús aljszőrzetet növesztenek - már amelyik típusnál van ilyen. Az északi fajták például három réteggel védekeznek a fagyok ellen. 

 

kozmetika1
A szőrápolás minden évszakban fontos  Fotó: Alpok Alfa Kutyakozmetika

 

A téli szőrzet gondos ápolása azért lényeges, mert ez a bunda csak így látja el maximálisan a funkcióját. Ez a szőrzet bezárja a levegőt a bőrréteg fölé, így tartja melegen a kutyát. Ezért ha nincs rendszeresen ápolva a kutya szőre, akkor ez a szigetelés nem működik megfelelően, kitéve az állatot a megfázásnak, egyéb beteségeknek. 

 

kozmetika2
Ideális szőrhosszúságot vág a kozmetikus  Fotó: Alpok Alfa Kutyakozmetika

 

A szőrt gyakran fésüljük, bontjuk, gondozzuk, hogy ne álljon össze. A sár, a hó képes úgy beletapadni az alsóbb réteg közé is ezzel megszűntetve a kutya melegen tartását. Sok esetben előfordul, hogy szakember szükséges a szőr kibogozásához. 

 

Bármilyen hihetetlen, de a hosszú és lágy szőrű kutyáknál sokkal praktikusabb télen is a rövidre nyírt szőr, mert könnyebben ápolható, nem ragad bele annyi hó és sár, illetve jobban működik a szigetelés is. 

 

A kozmetikától sem kell félniük a gazdáknak, mert nem fáznak meg a kutyák kijőve a szárítóból. A kutyakozmetikákban olyan speciális szárítók vannak, melyek a bőrréteget visszahűtik, ezért nincs nagy hőingadozásnak kitéve a kutya.

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Segítség! Vakarózik a kutyám! Segítség! Vakarózik a kutyám!
Az a fránya viszketés... Míg mi könnyedén bekenhetjük száraz bőrünket hidratálókrémmel, addig kutyáink esetében trükkösebb megoldásokhoz kell folyamodnunk. Ehhez kínálunk most néhány hasznos tippet!

Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat? Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat?
A puha, nedves orr az egészséges kutya egyik fő jellemzője. Könnyen aggodalomra adhat okot azonban, ha száraz és tapintásra meleg érzetet kelt. Tudj meg többet kedvenced nózijáról!

Mi a különbség a kutya és az ember bőre között? Mi a különbség a kutya és az ember bőre között?
Gondoltad volna, hogy a kutyák bőre vékonyabb az emberénél? Emiatt pedig sokkal érzékenyebb is, és különös ápolást igényel?

Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom
Ha kutyánk nem koptatja megfelelően karmait, túlságosan hosszúra nőhetnek, ez pedig fájdalmas sérülésekhez, és idővel ízületi problémákhoz vezethet. Fordítsunk kiemelt figyelmet a megelőzésre!

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor Rehabportál Ebugatta Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Fotópályázat a kutyabarathelyek.hu-n! Hírek - Címlapon
Fotópályázat a kutyabarathelyek.hu-n!
Okoshámot fejlesztettek amerikai kutatók Hírek - Címlapon
Okoshámot fejlesztettek amerikai kutatók