A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Frizurát a kutyáknak, avagy a téli szőrápolás

2014. december 09., 07:15


Szerző: RSM


Kategória: Egészség
A téli időszakban ugyanolyan fontos a kutyaszőr ápolása, mint nyáron. A gazdák egy része ennek ellenére nem viszi kozmetikába a négylábút, mert fél a megfázástól. Ezt a tévhitet is eloszlatjuk most.Az őszi ciklusban megtörtnik a szőrcsere, és a kutyák ezzel felkészülnek a hidegre. Mire beköszönt a tél dús aljszőrzetet növesztenek - már amelyik típusnál van ilyen. Az északi fajták például három réteggel védekeznek a fagyok ellen. 

 

kozmetika1
A szőrápolás minden évszakban fontos  Fotó: Alpok Alfa Kutyakozmetika

 

A téli szőrzet gondos ápolása azért lényeges, mert ez a bunda csak így látja el maximálisan a funkcióját. Ez a szőrzet bezárja a levegőt a bőrréteg fölé, így tartja melegen a kutyát. Ezért ha nincs rendszeresen ápolva a kutya szőre, akkor ez a szigetelés nem működik megfelelően, kitéve az állatot a megfázásnak, egyéb beteségeknek. 

 

kozmetika2
Ideális szőrhosszúságot vág a kozmetikus  Fotó: Alpok Alfa Kutyakozmetika

 

A szőrt gyakran fésüljük, bontjuk, gondozzuk, hogy ne álljon össze. A sár, a hó képes úgy beletapadni az alsóbb réteg közé is ezzel megszűntetve a kutya melegen tartását. Sok esetben előfordul, hogy szakember szükséges a szőr kibogozásához. 

 

Bármilyen hihetetlen, de a hosszú és lágy szőrű kutyáknál sokkal praktikusabb télen is a rövidre nyírt szőr, mert könnyebben ápolható, nem ragad bele annyi hó és sár, illetve jobban működik a szigetelés is. 

 

A kozmetikától sem kell félniük a gazdáknak, mert nem fáznak meg a kutyák kijőve a szárítóból. A kutyakozmetikákban olyan speciális szárítók vannak, melyek a bőrréteget visszahűtik, ezért nincs nagy hőingadozásnak kitéve a kutya.

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál
Zsírcsomó, zsírdaganat, lipoma… Első olvasatra ijesztően hangozhatnak e kifejezések, ám legtöbb esetben jóindulatú daganatokról van szó. Mit kell tudni róluk és mi a teendőnk?

Kutyák és a fűtés - Mennyire legyen meleg otthonunkban? Kutyák és a fűtés - Mennyire legyen meleg otthonunkban?
Az évszakok változásaihoz és az időjárási körülményekhez kénytelenek vagyunk alkalmazkodni, ám otthonunk hőmérsékletét ideális esetben mi magunk is szabályozhatjuk. Kedvencünk testhőmérséklete is igazodhat ehhez, de ahogy nekünk, úgy nekik is megvannak a maguk határai. Mi számít hidegnek, melegnek és mire figyeljünk a fűtés beállításánál?

Így lehet biztonságban kedvenced a hideg hónapokban is! Így lehet biztonságban kedvenced a hideg hónapokban is!
A hideg idő beálltával jónéhány olyan dologra érdemes komolyabb figyelmet fordítanunk, melyek kutyusunk mindennapjait is könnyebbé tehetik.

Kutyák hidegtűrése, hidegtűrő kutyafajták Kutyák hidegtűrése, hidegtűrő kutyafajták
A tél közeledtével gondot kell fordítani a kertben élő kutyák házának téliesítésére, testének melegen tartására. Ehhez azonban több tényezőt figyelembe kell venni, ugyanis minden fajtának mások az igényei, eltérő a tűrőképességük, valamint más a számukra ideális hőmérséklet.

Pulóver, kabát, ruha kutyáknak: Öltöztessük-e kedvencünket? Pulóver, kabát, ruha kutyáknak: Öltöztessük-e kedvencünket?
„Minek kell a kutyára ruha? Van neki szőre…” Hallhattunk már ilyen és ehhez hasonló mondatokat, de gazdiként tudjuk, hogy vannak olyan helyzetek, amikor sokat segíthet egy praktikus ruhadarab. Hogyan és milyet válasszunk?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület MTI Beagle Club Online Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Fotópályázat a kutyabarathelyek.hu-n! Hírek - Címlapon
Fotópályázat a kutyabarathelyek.hu-n!
Okoshámot fejlesztettek amerikai kutatók Hírek - Címlapon
Okoshámot fejlesztettek amerikai kutatók