A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Gesztenye, a labrador is diplomát kapott gazdijával

2023. augusztus 09., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Emléklapot kapott gazdija diplomaosztóján Gesztenye, a vakvezető kutya is, aki minden lépésénél segítette szeretett gazdáját az egyetemen.



Borsodi Erzsébet mesterdiplomát vett át a győri Széchenyi Egyetemen. Mellette állt vakvezető kutyája, aki minden alkalommal vele tartott, ezért ő is emléklapot kapott – írja a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola, ahol Gesztenye kitanulta a vakvezető kutya lét fortélyait.

 

„Gesztenye imádott az egyetemre vezetni engem. Elég volt neki annyit mondani otthon, hogy „egyetem”, ekkor a farkát felcsapva vidáman elindult, és meg sem állt a célig. Sőt, addig haza sem akart menni, amíg nem találkoztunk minden kedves barátunkkal” – idézik a gazdit.

 

 

Gesztenye, a labrador is diplomát kapott gazdijával
Gesztenye, a labrador is diplomát kapott gazdijával
Fotó:  barathegyisegitokutya.hu / Májer Csaba József 

 

 

Borsodi Erzsébet már évek óta dolgozik gyermekjóléti szakemberként Győrben és emellett ellátja a fogyatékosságügyi tanácsadó munkakörét Győr-Moson-Sopron megyében.

 

„A mesterdiploma megszerzésével az volt a célom, hogy még jobban el tudjam látni a feladatomat, amivel hidat szeretnék képezni a többségi társadalom, a fogyatékossággal élő emberek és a segítő szakemberek között” – mondta el Erzsébet a diploma átvétele után. Hozzátette azt is, hogy gyermekjóléti munkatársával létrehozták a Reménysugár csoportot, ahol mindenki otthonosan érzi magát és a legjobb tudása szerint segíti a közösségi munkát. A csoportot látássérült, mozgáskorlátozott és pszichés problémákkal élő személyek alkotják.

 

Gesztenye segít nekem a kapcsolatépítésben, a cukiságfaktornak köszönhetem, hogy minden helyzetben a lehető legjobb hangulatban dolgozhatok – mondta Erzsébet.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Együtt diplomázott le Artúr, a vakvezető kutya és gazdija, Brigi a Miskolci Egyetemen Együtt diplomázott le Artúr, a vakvezető kutya és gazdija, Brigi a Miskolci Egyetemen
„Egy jó kutya fél diploma” - Hegedűs Brigitta és Artúr lediplomázott a Miskolci Egyetem igazságügyi igazgatási szakán.

Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája
„Buddynak köszönhetem, hogy visszakaptam a szabadságom”. Magával ragadó történet egy német juhászkutyáról és gazdájáról, akik látássérültek és vakok ezreinek életét változtatták meg.

Már jól van az alkoholelvonón átesett kutya Már jól van az alkoholelvonón átesett kutya
Megérkezésük után nem sokkal mind a két kutyus nagyon rosszul lett. Az állatorvosok megdöbbenve tapasztalták, hogy a két eb alkoholfüggőségben szenved.

Megmentette idős gazdiját a frissen örökbefogadott kutya - „Ő a mi hősünk” Megmentette idős gazdiját a frissen örökbefogadott kutya - „Ő a mi hősünk”
Ruby azonnal segítséget hívott, mikor gazdija eszméletét vesztette, és beleesett az árokba. Nélküle "ki tudja, mennyi ideig lettem volna odalent anélkül, hogy bárki a keresésemre indult volna."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor Beagle Club Online JULIUS-K9 AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kimentette családját a tűzből a hős kutya, mielőtt otthonuk leégett volna Hírek - Címlapon
Kimentette családját a tűzből a hős kutya, mielőtt otthonuk leégett volna
Bizonyított: sokkal jobban érezzük magunkat, ha pár percig simogatunk egy kutyát Hírek - Címlapon
Bizonyított: sokkal jobban érezzük magunkat, ha pár percig simogatunk egy kutyát