A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Együtt diplomázott le Artúr, a vakvezető kutya és gazdija, Brigi a Miskolci Egyetemen

2024. február 20., 15:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
„Egy jó kutya fél diploma” - Hegedűs Brigitta és Artúr lediplomázott a Miskolci Egyetem igazságügyi igazgatási szakán.„Ez a diplomám arra is emlékeztetni fog, hogy mennyi minden pozitív irányba változott az életemben. Artúr rengeteget hozzátett ahhoz, ahol most vagyok, sok támogatást adott” – idézi a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola Hegedűs Brigittát.

 

Mint írják, Brigi elmondta, hogy voltak negatív tapasztalatai gyerekkorában az elfogadással kapcsolatban. Ez az általános iskolában, gimnáziumban és az első egyetemén is vele volt, egészen addig a pontig, ameddig nem lett vakvezető kutyája. „Miután hozzám került Artúr, már sokkal jobban tudtam kapcsolatot létesíteni a csoporttársaimmal, tanáraimmal. Végre kialakult egy baráti köröm. Nagyon pozitívan élem meg ezeket az éveket. Volt olyan tanárom, aki felírta Artúr nevét a névsorba és felolvasta, hogy jelen van-e a teremben. Artúrnak nemcsak vakvezető, hanem terápiás kutya tulajdonságai is vannak. Nagyon félős voltam a vizsgákon, de amióta ő velem van, a stressz oldódott bennem”. Brigi elmondta, hogy sokat köszönhet vakvezető kutyájának és Miskolcon megismert tanárainak, barátainak.

 

A párjával, Zsolttal és Artúrral sokat túráznak, gyakran előfordul, hogy a szervezők Artúrnak is készítenek oklevelet. „Vannak olyan egyesületek, ahol örömmel veszik, hogy együtt indulunk. Igaz, olyan egyesületet még nem találtunk, ahol figyelembe veszik a látássérülteket, hogy könnyebben teljesíthessük mi is az útvonalakat, ezért most egy saját egyesületen gondolkozunk” – mesélte terveit Brigi a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola kérdésére.

 

Brigi 5 éves képzésben folytatja tovább a tanulmányaimat a jogász szakon Miskolcon. „A sok negatív tapasztalatom motivál a jogi képzésben, mert a többség továbbra sem ismeri a segítő kutyákra vonatkozó jogszabályokat, illetve a jogszabályok sem fednek le mindent, ezért sok nézeteltérést tapasztalhatunk látássérültként. A szakdolgozatomat is erről írtam. Országos szinten interjúztattam látássérülteket a negatív tapasztalataikról.”

 

 

 

 

Forrás: barathegyisegitokutya.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Gesztenye, a labrador is diplomát kapott gazdijával Gesztenye, a labrador is diplomát kapott gazdijával
Emléklapot kapott gazdija diplomaosztóján Gesztenye, a vakvezető kutya is, aki minden lépésénél segítette szeretett gazdáját az egyetemen.

Kutyák támadtak egy vakvezető kutyára Győrben - Felhívást tett közzé a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány Kutyák támadtak egy vakvezető kutyára Győrben - Felhívást tett közzé a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány
Szávát és látássérült gazdáját felügyelet nélkül kószáló kutyák támadták meg Győrben két alkalommal. A szerencsén múlott, hogy megúszták komolyabb sérülés nélkül.

Az időszámításunk szerinti első századig nyúlik vissza a vakvezető kutyák történelme Az időszámításunk szerinti első századig nyúlik vissza a vakvezető kutyák történelme
A kutyák és vakok közötti legelső különleges kapcsolat elveszett az idők homályában. A legkorábbi feljegyzett példa egy Kr. u. első századi falfestmény a római Herculaneum eltemetett romjain. Ázsiából és Európából a középkorig nyúlnak vissza a feljegyzések vakokat vezető kutyákról.

Vakvezető kutyákkal a HDR-en – az akarat, ami minden akadályt legyőzött Vakvezető kutyákkal a HDR-en – az akarat, ami minden akadályt legyőzött
Még mindig hatása alatt vagyok, annak a rendkívüli elszántságnak és akaratnak, amivel szombaton találkoztam Piliscséven a Hard Dog Race Base versenyén, ahol három látássérült lány is elindult a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola Alapítvány képviseletében.

A Fressnapf vásárlói ismét bizonyították, hogy az összefogásnak mekkora ereje van: több mint 17 millió Ft adomány a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola Alapítványnak A Fressnapf vásárlói ismét bizonyították, hogy az összefogásnak mekkora ereje van: több mint 17 millió Ft adomány a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola Alapítványnak
Az „Összefogás az állatokért” nemzetközi kezdeményezésünk keretein belül már évek óta támogatjuk a kisállatokkal dolgozó civil szervezetek munkáját.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online Hírstart Mondial Assistance GesmbH JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutya bundája is korpásodhat - Mi okozhatja? Hírek - Címlapon
A kutya bundája is korpásodhat - Mi okozhatja?
Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene? Hírek - Címlapon
Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene?