A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap

2024. február 19., 14:45


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket." 

Sok éve már, hogy João Paulo atya kapcsolatba került egy állatmentő szervezettel, és a segítségre szoruló négylábúak helyzete rettentően elszomorította. Hiszen ők is lélekkel bíró, csodálatos teremtmények, akik megérdemlik a gondoskodást, szeretetet. Innen indult a kutyabarát templomi programok ötlete, melynek keretében az atya minden alkalmat megragad, hogy felhívja a figyelmet a hontalan állatokra. És a kezdeményezés híre szárnyra kapott...

 

 

Paulo atya miséit kutyával is lehet látogatni
Paulo atya miséit kutyával is lehet látogatni
Fotó: Instagram/pe_joao_paulo/

 

 

Miséin és szabadidejében is teljes szívvel-lélekkel szólal fel a kóbor kutyák érdekében. Amellett, hogy örökbefogadásra buzdítja állatbarát híveit, a kóborkák számának csökkentése érdekében még ivartalanítási programokat is elindított, több szervezettel együttműködésben.

 

Az állatok iránt érzett szeretetem mindenhova elkísér. Amikor megérkeztem Gravatá városába, a helyi állatmentő önkéntesek engem is meglátogattak, hogy vennék-e néhány süteményt adománygyűjtési akciójuk keretében. Aznap jó néhány süteménnyel lettem gazdagabb, és az egészről beszámoltam a templomban is.”

 

 

Paulo atya minden kóbor kutyát szívesen lát
Paulo atya minden kóbor kutyát szívesen lát
Fotó: Instagram/pe_joao_paulo/

 

 

„Megtudtam, hogy majd 100 állatról gondoskodnak egy hihetetlenül kis helyen, így hát elkezdtem az embereket arra bátorítani, hogy fogadjanak örökbe tőlük.

 

Megszerveztünk egy örökbefogadási programot, méghozzá a templom előtt, és többen gazdira is találtak. Később a templom biztosított helyszínt az ivartalanításon átesett kóborkák lábadozásához.”

 

 

Sérült és beteg árva kutyákat is gondoz a brazil pap
Sérült és beteg árva kutyákat is gondoz a brazil pap
Fotó: Instagram/pe_joao_paulo/

 

 

Amikor arról kérdezték, milyen érzés rászoruló állatokat menteni, a pap így felelt:

 

Nem én mentettem meg őket, hanem ők mentettek meg engem. Minden áldott nap emlékeztetem magam arra, hogy ezeket az kutyákat Isten küldte az életünkbe, hogy felébressze emberségünket, és még jobbá tegyen bennünket. Az örökbefogadott állatok csakis szeretetet adnak. Megérzik, ha szomorú vagyok, és a közelemben maradnak. Egyetlen pillanatra sem bántam meg, hogy elfogadtam ezt az ajándékot az Úrtól. Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket.”

 

 

A kutyák is imádják a kutyabarát papot
A kutyák is imádják a kutyabarát papot
Fotó: Instagram/pe_joao_paulo/

 

 

A kritikákra reagálva visszakérdezett: „Hányszor hallani, hogy az állatokat szeretni kész őrültség. Hiszen az embereket kell szeretni, az a fontos. Úgy vélem, az állatok szeretete által még többet adhatunk az embereknek. A szeretet mindig is őrültség lesz a szívnek, ha csak a pénz és hatalom felé húz. Én viszont boldogan bolondulok az élet minden formájáért.”

 

 

Élelmet is vizet is ad a kóbor kutyáknak a pap
Élelmet is vizet is ad a kóbor kutyáknak a pap
Fotó: Instagram/pe_joao_paulo/

 

 

Paulo atya számos állatmentő csoportot támogat, és eközben kórházakba is ellátogat, hogy beteg embereknek nyújtson vigaszt. A súlyosabb állapotban lévő kóborkákat pedig magához veszi, míg felgyógyulnak. A többieknek élelmet és vizet tesz ki a templom környékén.

 

Bármennyire is szeretné, nem tudja befogadni az összes rászorulót, legyen bár két- vagy négylábú, de szívében mindenki helyet kap. Áldás kísérje útját!

 

Forrás: boredpanda.com
Indexkép forrás: Instagram/pe_joao_paulo/
Cikk első megjelenése: 2024. január 12.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg
"A legfontosabb, amit Ginger tanított nekem, talán pont az, hogy sohasem késő újrakezdeni."

Sétára fel - 5 érv amellett, hogy minden nap kimozdulj kutyáddal Sétára fel - 5 érv amellett, hogy minden nap kimozdulj kutyáddal
Mi történik, ha kedvenced meghallja a kérdést: Menjünk sétálni? Rögtön felfigyel rá? Izgatottá válik? Legtöbbször igen, ami remekül jelzi, miként érez a sétákkal kapcsolatban. Indulááás!

Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti
Milliók arcára csal mosolyt a kis bundás, pedig egykor reménytelenül várta a menhelyen, hogy felfigyeljenek rá.

Bizalom – 6 jel, hogy a kutyád az életét is Rád bízná Bizalom – 6 jel, hogy a kutyád az életét is Rád bízná
A kötelék gazdi és kutyája között hihetetlenül erőteljessé válhat, értéke számokban nem mérhető. Egymás iránti szeretet, megbecsülés, de mindenek felett bizalom, amin alapszik. Milyen jelekből tudhatod, hogy kedvenced bízik benned?

Szeretik a kutyák, ha megpusziljuk őket? Szeretik a kutyák, ha megpusziljuk őket?
Van, aki szereti a kutyapuszit és van, aki a gondolatától is irtózik. Mit gondolhatnak erről kutyáink? Értik-e, ha puszit adunk nekik, és egyáltalán szeretik-e?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 Irodakutya.com Praktiker Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene? Hírek - Címlapon
Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene?
Séta? 10 jel, amivel a kutyád azt üzenheti, ideje kimenni Hírek - Címlapon
Séta? 10 jel, amivel a kutyád azt üzenheti, ideje kimenni