A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Halálközeli élménye inspirálta az ír férfit, hogy kutyákat mentsen Thaiföldön

2023. június 13., 11:30


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Állatvédelem
Niall Harbison nem mindennapi ember. Írországból költözött Thaiföldre, hogy életét az állatok mentésének szentelje. 

A dublini születésű, ír férfi néhány éve költözött Délkelet-Ázsiába. Saját halálközeli élménye ösztönözte, hogy radikális fordulatot adjon életének. Noha születési helyén egy sikeres reklámügynökséget vezetett, a munkájával járó stressz hatására olyan függőségi spirál szippantotta be, amiből nem tudott kikeveredni.

 

Egy nap aztán a kórház intenzív osztályán tért magához miután eszméletlenre itta magát. Akkor határozta el, hogy teljesen új életet kezd.
Amint kezébe kapta a zárójelentést első dolga volt, hogy eladja cégét és megszervezze költözését az Indokínai-félszigeten található királyságba.

 

 

Niall szerint az emberek azt gondolják, ő menti a kutyákat - valójában a kutyák mentették meg őt
Niall szerint az emberek azt gondolják, ő menti a kutyákat - valójában a kutyák mentették meg őt
Fotó: instagram.com/niall.harbison // boredpanda.com

 

 

Ahogy a repülőgépe földet ért neki is látott célja megvalósításának. Mostanra pedig már mintegy 800 kutyáról gondoskodik naponta. Az élelmezésükön túl arra is figyel, hogy időben megkapják a szükséges oltásokat, gyógyszereket, ivartalanítva legyenek, és ha szükséges, egyéb orvosi ellátásban is részesüljenek.

 

Egy interjúban maga mondta el, hogy korábban csupán azzal foglalkozott, hogy nagyobb háza vagy újabb autója legyen. Ám hiába érte el ezeket sosem volt igazán boldog vagy elégedett. Ez vezetett el oda, hogy különböző függőségekbe menekült. Ma már szerencsésnek tartja magát, hogy a kórházi kalandja jól végződött és ráébresztette, hogy mindenképpen változtatnia kell az életén.

 

 

Mintegy 800 kutyáról gondoskodik naponta a férfi
Mintegy 800 kutyáról gondoskodik naponta a férfi
Fotó: instagram.com/niall.harbison // boredpanda.com

 

 

Az új célja az, hogy a világon élő mintegy 500 millió kóborkutya számát segítsen 20 év alatt a felére csökkenteni.

 

A kutyákra fordított havi 2000-3000 Dollárt részben saját zsebből, részben adományokból fedezi. Elmondása alapján nem is a négylábúak élelmezése a nagy költség, hanem az ivartalanításuk és egyéb orvosi költségeik.

 

 

Minden adományozott fillért közvetlenül az állatokra fordít
Minden adományozott fillért közvetlenül az állatokra fordít
Fotó: instagram.com/niall.harbison // boredpanda.com

 

 

Minden adományozott fillért közvetlenül az állatokra fordít. Jelenleg azon is fáradozik, hogy legyen egy saját létesítménye a szervezetének és több tagja a csapatának, hogy még több kutyuson tudjanak segíteni.

 

Életéről könyvet is írt „Remény – amit a kóborkutyák tanítottak nekem az élet értelméről” címmel.

 

 

A kutyák orvosi ellátásáról is gondoskodik, ennek azonban óriási költségei vannak
A kutyák orvosi ellátásáról is gondoskodik, ennek azonban óriási költségei vannak
Fotó: instagram.com/niall.harbison // boredpanda.com

 

 

 

Forrás: boredpanda.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

277 állatvédő civil szervezet nyert el támogatást a számukra kiírt pályázaton 277 állatvédő civil szervezet nyert el támogatást a számukra kiírt pályázaton
Az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek meghirdetett 500 millió forintos keretösszegű pályázaton 277 szervezet nyert el támogatást - közölte az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos kedden Budapesten.

Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni
A kóborló gazdátlan állatok száma elképesztő mennyiséget öltött az országban. Ugyanakkor az örökbefogadási kedv és lehetőség lassan nullához közelít.

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Mondial Assistance GesmbH Praktiker Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Átlógott legjobb barátjához a kutya a menhelyen, hogy együtt lehessenek Hírek - Címlapon
Átlógott legjobb barátjához a kutya a menhelyen, hogy együtt lehessenek
Elzárással sújtott a bíróság egy állatkínzással vádolt férfit Hírek - Címlapon
Elzárással sújtott a bíróság egy állatkínzással vádolt férfit