A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Elzárással sújtott a bíróság egy állatkínzással vádolt férfit

2023. június 12., 15:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2023. június 7-én 50 nap elzárásra ítélte azt a férfit, aki lakásának teraszáról ledobta kisméretű kutyáját.



 

Az ítélet szerint a terhelt 2020. május 19-én – ismeretlen előzményi okok miatt – felfokozott indulati állapotban ledobta kisméretű yorkshire terrier fajtájú kutyáját lakásának 20 méter magasságban lévő, 4. emeleti teraszáról. Az elszenvedett sérülések következtében a kutya elpusztult.

 

A lefolytatott bizonyítási eljárás eredményeként az ügyész a perbeszédében felfüggesztett szabadságvesztésbüntetés kiszabását, a védelem pedig a vádlott felmentését indítványozta – írja a Bíróság közleménye.

 

A bíró az ítélet szóbeli indokolásában hangsúlyozta, hogy a férfi tette egyszeri, indulati cselekmény volt, amelynek áldozata a kiskutya lett. A bíróság álláspontja szerint jelen eljárás tárgya egy védtelen élőlénnyel szembeni erőszakos magatartás, amelynek büntetőjogi következménye kell, hogy legyen.

 

A joghátrány kiszabásakor enyhítő körülményként értékelte a bíróság a vádlott büntetlen előéletét és súlyos betegségét, valamint az időmúlást, súlyosító körülményként vette figyelembe ugyanakkor a cselekmény gátlástalanságát. A kiszabott 50 nap elzárás büntetés alkalmas arra, hogy a vádlottat, de akár másokat is visszatartson hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésétől. A bíróság az elzáráson felül az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére is kötelezte a vádlottat.

 

Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyészség 3 munkanap gondolkodási időt tartott fent a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, a vádlott és védője pedig fellebbezést jelentett be. Az eljárás másodfokon a Fővárosi Törvényszéken folytatódik.

 

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: A kép illusztráció - Unsplash - Crystal Huff

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek 107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek
Az állatkínzás bűntettével vádolt nő az előkészítő ülésen nem ismerte el bűnösségét.

Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit
A Tapolcai Járásbíróság – nem jogerősen – egy év hat hónapra próbára bocsátotta azt a 63 éves férfit, akivel szemben állatkínzás vétsége miatt folyik büntetőeljárás. Kötelezte továbbá a bíróság a vádlottat az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát
A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság 2023. október 4-én 6 hónap fogházbüntetésre ítélt egy férfit, akit állatkínzás vétségével vádolt az ügyészség.

Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó
Még csak első fokon, de végrehajtandó börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság, azt a két fiatal férfit, akik halálra verték haragosuk kiskutyáját.

Nyolc kutyát tartott embertelen körülmények között egy kaposvári pár - enyhe büntetéssel megúszhatják Nyolc kutyát tartott embertelen körülmények között egy kaposvári pár - enyhe büntetéssel megúszhatják
A Kaposvári Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival és nővel szemben, akik olyan körülmények között tartották kutyáikat, amely alkalmas volt arra, hogy az állatok maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Brimo partysátor JULIUS-K9 AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
6 különös dolog, amit a kutyád megérez rajtad Hírek - Címlapon
6 különös dolog, amit a kutyád megérez rajtad
Miért élnek rövidebb ideig a nagytestű kutyák? Hírek - Címlapon
Miért élnek rövidebb ideig a nagytestű kutyák?