A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Elzárással sújtott a bíróság egy állatkínzással vádolt férfit

2023. június 12., 15:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2023. június 7-én 50 nap elzárásra ítélte azt a férfit, aki lakásának teraszáról ledobta kisméretű kutyáját. 

Az ítélet szerint a terhelt 2020. május 19-én – ismeretlen előzményi okok miatt – felfokozott indulati állapotban ledobta kisméretű yorkshire terrier fajtájú kutyáját lakásának 20 méter magasságban lévő, 4. emeleti teraszáról. Az elszenvedett sérülések következtében a kutya elpusztult.

 

A lefolytatott bizonyítási eljárás eredményeként az ügyész a perbeszédében felfüggesztett szabadságvesztésbüntetés kiszabását, a védelem pedig a vádlott felmentését indítványozta – írja a Bíróság közleménye.

 

A bíró az ítélet szóbeli indokolásában hangsúlyozta, hogy a férfi tette egyszeri, indulati cselekmény volt, amelynek áldozata a kiskutya lett. A bíróság álláspontja szerint jelen eljárás tárgya egy védtelen élőlénnyel szembeni erőszakos magatartás, amelynek büntetőjogi következménye kell, hogy legyen.

 

A joghátrány kiszabásakor enyhítő körülményként értékelte a bíróság a vádlott büntetlen előéletét és súlyos betegségét, valamint az időmúlást, súlyosító körülményként vette figyelembe ugyanakkor a cselekmény gátlástalanságát. A kiszabott 50 nap elzárás büntetés alkalmas arra, hogy a vádlottat, de akár másokat is visszatartson hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésétől. A bíróság az elzáráson felül az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére is kötelezte a vádlottat.

 

Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyészség 3 munkanap gondolkodási időt tartott fent a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, a vádlott és védője pedig fellebbezést jelentett be. Az eljárás másodfokon a Fővárosi Törvényszéken folytatódik.

 

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: A kép illusztráció - Unsplash - Crystal Huff

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kölyökkutyákat kivégző férfi ellen ítélt a bíróság Kölyökkutyákat kivégző férfi ellen ítélt a bíróság
A férfi négy kölyökkel végzett – az ötödik kiskutya csodával határos módon menekült csak meg. Állatkínzás miatt jogerősen negyven nap elzárásra ítélt a Siklósi Járásbíróság az állatkínzót.

Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit
A Szekszárdi Járásbíróság a 2024. április 22-én tartott előkészítő ülésen hat rendbeli állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek azt a tolnai férfit, aki több kutyáját is magára hagyta anélkül, hogy az ellátásukról megfelelően gondoskodott volna.

107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek 107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek
Az állatkínzás bűntettével vádolt nő az előkészítő ülésen nem ismerte el bűnösségét.

Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit
A Tapolcai Járásbíróság – nem jogerősen – egy év hat hónapra próbára bocsátotta azt a 63 éves férfit, akivel szemben állatkínzás vétsége miatt folyik büntetőeljárás. Kötelezte továbbá a bíróság a vádlottat az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát
A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság 2023. október 4-én 6 hónap fogházbüntetésre ítélt egy férfit, akit állatkínzás vétségével vádolt az ügyészség.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Ebugatta Beagle Club Online AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Halálközeli élménye inspirálta az ír férfit, hogy kutyákat mentsen Thaiföldön Hírek - Címlapon
Halálközeli élménye inspirálta az ír férfit, hogy kutyákat mentsen Thaiföldön
Miért élnek rövidebb ideig a nagytestű kutyák? Hírek - Címlapon
Miért élnek rövidebb ideig a nagytestű kutyák?