A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Halálra vert kölyöktacskó Szombathelyen - eljárás indult, megemlékezést és demonstrációt tartanak az állatbarátok

2018. november 16., 16:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Felhördültek az állatbarát emberek a hír hallatán, miszerint egy fiatal tacskót bántalmazott gazdája olyan súlyos sérüléseket okozva, amiket a kölyök nem élt túl.Dühkitörése alatt halálra verte kölyökkutyáját a szombathelyi férfi. A 30 év körüli fiatalember a családjával került összetűzésbe, a vita alatt elszabadultak az indulatok, erősödött a kiabálás, ezért a családtagok kizárták a férfit a lakásból azzal a szándékkal, hogy ha lenyugodott kicsit, visszaengedik és higgadtan folytatják a megkezdett vitát. Ez azonban csak olaj volt a tűzre: a férfi dührohama csak fokozódott. Sajnos vele volt kölyök tacskója, Ropi is - az ártatlan kiskutyán vezette hát le a feszültséget a férfi.

 

"A kutya valószínű már a liftben ütéseket kaphatott a gazdától, mivel a tacskó az egész liftet telepiszkította, úgy retteghetett" - mesélte a neve elhallgatását kérő szemtanú az Ugytudjuk.hu-nak. Azt is elmesélte, hogy a férfi a társasház folyosóján is folytatta a bántalmazást: ütlegelte, falnak csapta a kutyát.

A szemtanúk megpróbáltak közbelépni, ám a férfi azzal fenyegetőzött, hogy őket is megveri, ha megpróbálják. Azonnal értesítették hát a rendőrséget, ám mire kiértek, Ropi belehalt sérüléseibe.

 

Ropi, a kölyök tacskó
Ropi, a kölyök tacskó
Fotó: ugytudjuk.hu

 

 

Időközben kiderült, hogy a férfinak nem ez volt az első esete: korábban is került olyan szituációba, mely egyértelműen bizonyította, hogy alkalmatalan a felelős gazda szerepére. Akkor egy helyi gyepmesteri telepről vitt haza egy felnőtt, ivaros angol bulldog-keverék szukát, akit bármilyen megelőző összeismertető próbálkozás nélkül egyből összeengedett az otthon lévő szintén felnőtt, ivaros kutyáival. Azok megtámadták az új kutyát, akit végül az állatvédők szállítottak állatkórházba. A férfi ekkor közölte, hogy neki sem anyagi lehetősége, sem szándéka nincs a kutya sérülésének ellátási költségeire, végül lemondott az ebről. (A kutyus azóta szerető gazdihoz került!)

 

Az egyébként büntett előéletű férfi ellen büntetőeljárást indított, az esetet vizsgálják. Az állatvédők azt remélik, hogy a múltját tekintetbe véve a bíróság nem lesz olyan elnéző, mint ahogy az általában az állatvédelmi ügyekkel kapcsolatban tapasztalható volt a múltban.  

 

Szeretnék azonban mindenképpen felhívni a közvélemény és ezáltal az ügyészség, a bírák figyelmét arra, hogy egy ilyen súlyos állatkínzási ügyet nem lehet annyiban hagyni, az ilyen esetek felett nem szabad szemet hunyni!

Ennek érdekében békés demonstrációt szerveznek Szombathelyen, 2018. november 18-án, vasárnap. A figyelemfelhívó sétát Szombathely Fő terén rendezik, számítanak rá, hogy rengeteg állatbarát, jóérzésű ember eljön, akár táblákkal, plakátokkal felszerelkezve. Kérik, hogy minden résztvevő kössön fel kék szalagot vagy sálat, akár kutyájára is! A sétára ugyanis kutyával is lehet érkezni, azonban kérnek mindenkit, hogy jól szocializált, pórázon tartott ebbel érkezzen és a kakizacsit se felejtse otthon!

 

A séta végén gyertyagyújtással emlékeznek meg Ropiról és az összes ártatlan négylábú áldozatról, akik az emberi kegyetlenségnek estek áldozatául.

 

A gyertyagyújtásról és demonstrációról ide kattintva olvasható további információ!

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felfüggesztettel megúszhatja a szombathelyi tacskógyilkos Felfüggesztettel megúszhatja a szombathelyi tacskógyilkos
2018 novemberében történt a kutyagyilkosság Szombathely egyik lakótelepén: a férfi a családjával történt veszekedés után kölyök tacskóján töltötte le dühét. A bántalmazás során szerzett sérüléseibe rövidesen bele is halt a kutya.

A jeges Tiszából mentettek egy tacskót a rendőrök A jeges Tiszából mentettek egy tacskót a rendőrök
A tokaji rendőrök mentették meg a Tisza jeges vizébe esett tacskót, majd némi kutatás után a kutya gazdáját is megtalálták, hazavitték neki a kis szökevényt.

Ezek Magyarország legnépszerűbb kutyafajtái Ezek Magyarország legnépszerűbb kutyafajtái
Meglepő eredményeket hozott a MEOESZ listája a magyarok kedvenc kutyafajtáiról. A TOP 10-es listába mindössze két magyar kutyafajta került be, tarolnak azonban a “trendi” kutyák.

Időpontváltozás! - Ismét összegyűlnek az ország tacsisai Időpontváltozás! - Ismét összegyűlnek az ország tacsisai
Felhőtlen jókedv, több száz tacskó és még több tacsi-kedvelő kétlábú. A Hivatalos Tacskó Találkozó idén októberben is várja az állatbarátokat - lássuk, milyen lesz az idei kutyás összeröffenés!

92 tacskó egy házban - szaporítótelepet számolt fel a rendőrség - Frissítve! 92 tacskó egy házban - szaporítótelepet számolt fel a rendőrség - Frissítve!
Közel száz tacskót találtak a kiérkező rendőrök a barcsi lakóházban - az ismeretlen tettesek ellen eljárás indul.

Elválaszthatatlan barátok - OJ, a vak tacskó és Dozer, az ő vakvezető kutyája Elválaszthatatlan barátok - OJ, a vak tacskó és Dozer, az ő vakvezető kutyája
OJ egy 12 éves vak tacskó, hű barátja és segítőtársa Dozer, a pitbull. A sors rengeteg megpróbáltatás elé állította őket, de barátságuk töretlen. Történetük mesébe illő.

Bécsből is érkezett kutya az I. Szabolcsi Tacskó Találkozóra Bécsből is érkezett kutya az I. Szabolcsi Tacskó Találkozóra
A Tisza parton került megrendezésre az I. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tacskó Találkozó 2018. július 14-én. Közel 200 kutyabarát és 60 tacskó gyűlt össze, hogy megcsodálja ezeket a különleges virslikutyákat, amelyek közül a pár hónapostól egészen 12 éves korig tették tiszteletüket a találkozón.

Megnyílt a világ első tacskómúzeuma Megnyílt a világ első tacskómúzeuma
Kutyaformájú kenyértől óriási aranyozott kutyaszoborig számtalan kiállítási tárgy idézi meg a tacskót egy, a németországi Passauban húsvéthétfőn megnyílt múzeumban, amelyet teljes egészében a német eredetű vadászkutyának szenteltek.

Apró gyertyalángokkal emlékeztek az állatkínzás áldozataira Apró gyertyalángokkal emlékeztek az állatkínzás áldozataira
Mécsesek és gyertyák gyújtásával emlékeztek az állatkínzás áldozataira, a hontalan és a rossz körülmények közt szenvedő állatokra az ország több pontján.

Mindennél jobban vágyott a szeretetre a vak tacskó, aki 18 évesen maradt magára Mindennél jobban vágyott a szeretetre a vak tacskó, aki 18 évesen maradt magára
Őszes fejecskéjét a hölgy vállára hajtotta, és szorosan kapaszkodott belé. Nem akarta, hogy elengedjék. Csak annyit kért, hogy szeressék és vigyázzanak rá - élete végéig.

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online JULIUS-K9 AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Miért színezi meg a könny a szőrt? Hírek - Címlapon
Miért színezi meg a könny a szőrt?
Zöldséget és gyümölcsöt a kutyának? Hírek - Címlapon
Zöldséget és gyümölcsöt a kutyának?