A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Halálra vert kölyöktacskó Szombathelyen - eljárás indult, megemlékezést és demonstrációt tartanak az állatbarátok

2018. november 16., 16:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Felhördültek az állatbarát emberek a hír hallatán, miszerint egy fiatal tacskót bántalmazott gazdája olyan súlyos sérüléseket okozva, amiket a kölyök nem élt túl.



Dühkitörése alatt halálra verte kölyökkutyáját a szombathelyi férfi. A 30 év körüli fiatalember a családjával került összetűzésbe, a vita alatt elszabadultak az indulatok, erősödött a kiabálás, ezért a családtagok kizárták a férfit a lakásból azzal a szándékkal, hogy ha lenyugodott kicsit, visszaengedik és higgadtan folytatják a megkezdett vitát. Ez azonban csak olaj volt a tűzre: a férfi dührohama csak fokozódott. Sajnos vele volt kölyök tacskója, Ropi is - az ártatlan kiskutyán vezette hát le a feszültséget a férfi.

 

"A kutya valószínű már a liftben ütéseket kaphatott a gazdától, mivel a tacskó az egész liftet telepiszkította, úgy retteghetett" - mesélte a neve elhallgatását kérő szemtanú az Ugytudjuk.hu-nak. Azt is elmesélte, hogy a férfi a társasház folyosóján is folytatta a bántalmazást: ütlegelte, falnak csapta a kutyát.

A szemtanúk megpróbáltak közbelépni, ám a férfi azzal fenyegetőzött, hogy őket is megveri, ha megpróbálják. Azonnal értesítették hát a rendőrséget, ám mire kiértek, Ropi belehalt sérüléseibe.

 

Ropi, a kölyök tacskó
Ropi, a kölyök tacskó
Fotó: ugytudjuk.hu

 

 

Időközben kiderült, hogy a férfinak nem ez volt az első esete: korábban is került olyan szituációba, mely egyértelműen bizonyította, hogy alkalmatalan a felelős gazda szerepére. Akkor egy helyi gyepmesteri telepről vitt haza egy felnőtt, ivaros angol bulldog-keverék szukát, akit bármilyen megelőző összeismertető próbálkozás nélkül egyből összeengedett az otthon lévő szintén felnőtt, ivaros kutyáival. Azok megtámadták az új kutyát, akit végül az állatvédők szállítottak állatkórházba. A férfi ekkor közölte, hogy neki sem anyagi lehetősége, sem szándéka nincs a kutya sérülésének ellátási költségeire, végül lemondott az ebről. (A kutyus azóta szerető gazdihoz került!)

 

Az egyébként büntett előéletű férfi ellen büntetőeljárást indított, az esetet vizsgálják. Az állatvédők azt remélik, hogy a múltját tekintetbe véve a bíróság nem lesz olyan elnéző, mint ahogy az általában az állatvédelmi ügyekkel kapcsolatban tapasztalható volt a múltban.  

 

Szeretnék azonban mindenképpen felhívni a közvélemény és ezáltal az ügyészség, a bírák figyelmét arra, hogy egy ilyen súlyos állatkínzási ügyet nem lehet annyiban hagyni, az ilyen esetek felett nem szabad szemet hunyni!

Ennek érdekében békés demonstrációt szerveznek Szombathelyen, 2018. november 18-án, vasárnap. A figyelemfelhívó sétát Szombathely Fő terén rendezik, számítanak rá, hogy rengeteg állatbarát, jóérzésű ember eljön, akár táblákkal, plakátokkal felszerelkezve. Kérik, hogy minden résztvevő kössön fel kék szalagot vagy sálat, akár kutyájára is! A sétára ugyanis kutyával is lehet érkezni, azonban kérnek mindenkit, hogy jól szocializált, pórázon tartott ebbel érkezzen és a kakizacsit se felejtse otthon!

 

A séta végén gyertyagyújtással emlékeznek meg Ropiról és az összes ártatlan négylábú áldozatról, akik az emberi kegyetlenségnek estek áldozatául.

 

A gyertyagyújtásról és demonstrációról ide kattintva olvasható további információ!

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ismét találkoznak a szabolcsi tacskók és tacskósok Ismét találkoznak a szabolcsi tacskók és tacskósok
A 2023.10.28-án szombaton megrendezésre kerülő 4. Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Tacskó Találkozó helyszíne ezúttal a nyíregyházi Korzó bevásárlóközpont lesz, ahol minden kutyabarát megtalálhatja a neki tetsző programot 14 -18 óra között. Ráadásul a kutyával érkezőket garantált ajándékkal lepi meg a Korzó!

 Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől
Egy forgalmas külterületen lettek figyelmesek az apró kölyökkutyára a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai – természetesen azonnal a segítségére siettek!

Forró autóba zárt tacskókat mentettek a győri tűzoltók Forró autóba zárt tacskókat mentettek a győri tűzoltók
Elképesztő, hogy még mindig itt tartunk, de sajnos újra és újra el kell mondani: a nyári melegben NE HAGYJ ÁLLATOT AZ AUTÓBAN!

Ismét kiskutyát mentettek a Magyar Közút munkatársai – Íme, Emká kis kollégája! Ismét kiskutyát mentettek a Magyar Közút munkatársai – Íme, Emká kis kollégája!
Munkavégzés közben figyeltek fel a Magyar Közút munkatársai a hosszú fűben megbújó kis apróságra – a kiskutya bundája átázott az esőtől, fázott és nagyon félt – szerencsére a jószívű közutasok nem hagyták sorsára!

"Nemet mondunk a vadászatra!" - Több ezren tüntettek az állatok, különösen a galgok jogai mellett Spanyolországban "Nemet mondunk a vadászatra!" - Több ezren tüntettek az állatok, különösen a galgok jogai mellett Spanyolországban
Még a kutyák is büszkén hirdették feliratos tábláikkal, hogy kiállnak a galgok mellett, akik oly sokat szenvednek az emberi kapzsiság miatt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Ebugatta Rehabportál Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Végtelen hűség: 80 napja várja vissza elhunyt gazdiját a kutya Hírek - Címlapon
Végtelen hűség: 80 napja várja vissza elhunyt gazdiját a kutya
Sandra Bullock óriási összeggel támogatja az állatok mentését a kaliforniai erdőtűzből Hírek - Címlapon
Sandra Bullock óriási összeggel támogatja az állatok mentését a kaliforniai erdőtűzből