A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés

Halálra vert kölyöktacskó Szombathelyen - eljárás indult, megemlékezést és demonstrációt tartanak az állatbarátok

2018. november 16., 16:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Felhördültek az állatbarát emberek a hír hallatán, miszerint egy fiatal tacskót bántalmazott gazdája olyan súlyos sérüléseket okozva, amiket a kölyök nem élt túl.Dühkitörése alatt halálra verte kölyökkutyáját a szombathelyi férfi. A 30 év körüli fiatalember a családjával került összetűzésbe, a vita alatt elszabadultak az indulatok, erősödött a kiabálás, ezért a családtagok kizárták a férfit a lakásból azzal a szándékkal, hogy ha lenyugodott kicsit, visszaengedik és higgadtan folytatják a megkezdett vitát. Ez azonban csak olaj volt a tűzre: a férfi dührohama csak fokozódott. Sajnos vele volt kölyök tacskója, Ropi is - az ártatlan kiskutyán vezette hát le a feszültséget a férfi.

 

"A kutya valószínű már a liftben ütéseket kaphatott a gazdától, mivel a tacskó az egész liftet telepiszkította, úgy retteghetett" - mesélte a neve elhallgatását kérő szemtanú az Ugytudjuk.hu-nak. Azt is elmesélte, hogy a férfi a társasház folyosóján is folytatta a bántalmazást: ütlegelte, falnak csapta a kutyát.

A szemtanúk megpróbáltak közbelépni, ám a férfi azzal fenyegetőzött, hogy őket is megveri, ha megpróbálják. Azonnal értesítették hát a rendőrséget, ám mire kiértek, Ropi belehalt sérüléseibe.

 

Ropi, a kölyök tacskó
Ropi, a kölyök tacskó
Fotó: ugytudjuk.hu

 

 

Időközben kiderült, hogy a férfinak nem ez volt az első esete: korábban is került olyan szituációba, mely egyértelműen bizonyította, hogy alkalmatalan a felelős gazda szerepére. Akkor egy helyi gyepmesteri telepről vitt haza egy felnőtt, ivaros angol bulldog-keverék szukát, akit bármilyen megelőző összeismertető próbálkozás nélkül egyből összeengedett az otthon lévő szintén felnőtt, ivaros kutyáival. Azok megtámadták az új kutyát, akit végül az állatvédők szállítottak állatkórházba. A férfi ekkor közölte, hogy neki sem anyagi lehetősége, sem szándéka nincs a kutya sérülésének ellátási költségeire, végül lemondott az ebről. (A kutyus azóta szerető gazdihoz került!)

 

Az egyébként büntett előéletű férfi ellen büntetőeljárást indított, az esetet vizsgálják. Az állatvédők azt remélik, hogy a múltját tekintetbe véve a bíróság nem lesz olyan elnéző, mint ahogy az általában az állatvédelmi ügyekkel kapcsolatban tapasztalható volt a múltban.  

 

Szeretnék azonban mindenképpen felhívni a közvélemény és ezáltal az ügyészség, a bírák figyelmét arra, hogy egy ilyen súlyos állatkínzási ügyet nem lehet annyiban hagyni, az ilyen esetek felett nem szabad szemet hunyni!

Ennek érdekében békés demonstrációt szerveznek Szombathelyen, 2018. november 18-án, vasárnap. A figyelemfelhívó sétát Szombathely Fő terén rendezik, számítanak rá, hogy rengeteg állatbarát, jóérzésű ember eljön, akár táblákkal, plakátokkal felszerelkezve. Kérik, hogy minden résztvevő kössön fel kék szalagot vagy sálat, akár kutyájára is! A sétára ugyanis kutyával is lehet érkezni, azonban kérnek mindenkit, hogy jól szocializált, pórázon tartott ebbel érkezzen és a kakizacsit se felejtse otthon!

 

A séta végén gyertyagyújtással emlékeznek meg Ropiról és az összes ártatlan négylábú áldozatról, akik az emberi kegyetlenségnek estek áldozatául.

 

A gyertyagyújtásról és demonstrációról ide kattintva olvasható további információ!

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A múlt szelleme: egy kutya, aki áldozatával megváltoztatta az állatkísérletek megítélését A múlt szelleme: egy kutya, aki áldozatával megváltoztatta az állatkísérletek megítélését
Avagy hogyan változtatta meg egy fájdalmas sorsú kiskutya az állatkísérletekről alkotott vélekedést a 20. század folyamán.

Ítélet született a barcsi szaporítótelep tulajdonosának ügyében Ítélet született a barcsi szaporítótelep tulajdonosának ügyében
Több mint 100 tacskót találtak embertelen körülmények között egy évvel ezelőtt Barcson. A “kölyökgyárban” a kutyák szűk ketrecekben tengették napjaikat, saját ürülékükben… Megszületett a még nem jogerős ítélet.

Tacskók szállták meg Gödöllőt Tacskók szállták meg Gödöllőt
Több száz tacskó jelent meg vasárnap Gödöllőn - és mindannyian magukkal vitték gazdijaikat is. Az apropó a VI. Hivatalos Tacskó Találkozó volt!

Az egész ország Marcira, a megkínzott kutyára emlékezett Az egész ország Marcira, a megkínzott kutyára emlékezett
Néma csöndben felvonuló tömegek, plüssállatot ölelő emberek, pislákoló gyertyák. Vasárnap Marciról, az autóval halálba vonszolt kutyáról emlékeztek meg az állatbarátok az ország több pontján - egyúttal egy emberként kiálltak az állatvédelmi törvények szigorítása mellett.

Idén is vár a Hivatalos Tacskó Találkozó! Idén is vár a Hivatalos Tacskó Találkozó!
Imádnivaló tacsik, családias hangulat, színes programok, versenyek, bemutatók várják a tacsirajongókat a VI. Hivatalos Tacskó Találkozón. A rendezvény idén is jótékony célt szolgál: a Futrinka Egyesület Tacskó Fajtamentést támogatják vele.

Több mint 100 tacskó bulizott együtt Nyíregyházán Több mint 100 tacskó bulizott együtt Nyíregyházán
Augusztus első vasárnapján rendezték meg a 2. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tacskó Találkozót a megyeszékhelyen. Az Erdei Tornapályán összegyűlt földszintes ebek és gazdáik színes programokon vehettek részt, a legszebbek pedig az élmények mellett értékes ajándékcsomagokkal tértek haza.

Újra találkoznak a szabolcsi tacskók és tacskósok Újra találkoznak a szabolcsi tacskók és tacskósok
Második alkalommal rendezik meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tacskó Találkozót. A nyíregyházi Erdei Tornapályán versenyek, kutyás bemutatók, hasznos tanácsok és örökbe fogadható ebek is várják az érdeklődőket. Az ingyenes találkozón minden kutyabarát megtalálhatja a neki tetsző programot vasárnap

Felfüggesztettel megúszhatja a szombathelyi tacskógyilkos Felfüggesztettel megúszhatja a szombathelyi tacskógyilkos
2018 novemberében történt a kutyagyilkosság Szombathely egyik lakótelepén: a férfi a családjával történt veszekedés után kölyök tacskóján töltötte le dühét. A bántalmazás során szerzett sérüléseibe rövidesen bele is halt a kutya.

A jeges Tiszából mentettek egy tacskót a rendőrök A jeges Tiszából mentettek egy tacskót a rendőrök
A tokaji rendőrök mentették meg a Tisza jeges vizébe esett tacskót, majd némi kutatás után a kutya gazdáját is megtalálták, hazavitték neki a kis szökevényt.

Ezek Magyarország legnépszerűbb kutyafajtái Ezek Magyarország legnépszerűbb kutyafajtái
Meglepő eredményeket hozott a MEOESZ listája a magyarok kedvenc kutyafajtáiról. A TOP 10-es listába mindössze két magyar kutyafajta került be, tarolnak azonban a “trendi” kutyák.

Kiemelt híreink

Tragédia Szlovákiában: menhelyi kutyákat mentő önkénteseket sodort el az árvíz Tragédia Szlovákiában: menhelyi kutyákat mentő önkénteseket sodort el az árvíz
Gyászolnak az állatbarátok: a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék okozta árvíz sodort el három nőt, akik a nagyrőcei menhely kutyáit akarták menteni a pusztító áradás elől...

Meghökkentően rendhagyó naptár a legőrültebb kutyásoknak Meghökkentően rendhagyó naptár a legőrültebb kutyásoknak
Nem mindennapi pózokban kapták lencsevégre a kutyákat a megjelenő naptárhoz - a mondhatni tolakodó fotókkal kiadott naptár nemes célt szolgál: a bevétel egy része egy állatvédő szervezethez...

Mozifilm készül Rin Tin Tinről Mozifilm készül Rin Tin Tinről
A jól ismert németjuhász többször is megmentette a csődtől a Warner Bros stúdióját az 1920-as években. Az új filmben igazi akcióhősként jelenik meg majd a vásznon Rin Tin Tin alakja. ...

Tizenkilenc magyar érem a Kutyafogathajtó Európa-bajnokságon! Tizenkilenc magyar érem a Kutyafogathajtó Európa-bajnokságon!
Összesen 19 éremmel zárta a magyar válogatott a Magyarpolányban megrendezett kutyafogathajtó Európa-bajnokságot. Az egyes kategóriákban hat aranyérmet gyűjtöttek a magyarok.

Közel háromezer kutya ivartalanítását támogatja az Agrárminisztérium Közel háromezer kutya ivartalanítását támogatja az Agrárminisztérium
Nagy lépés az állatvédelem és a felelős állattartás terén: 100 millió forintot biztosított az Agrárminisztérium kutyák ivartalanítására. A cél a kóbor kutyák és a nem kívánt szaporulatok...

Mennyi a kutya ideális testhőmérséklete? Mennyi a kutya ideális testhőmérséklete?
Előfordul, hogy kutyánkat megsimogatva úgy érzékeljük, testéből szokatlan melegség árad. Ez azonban nem feltétlen jelenti azt, hogy lázas. De hogyan állapíthatjuk meg, hogy minden rendben...

Szívszorító videóval kampányolnak az állatvédők: a kutya nem karácsonyi ajándék! Szívszorító videóval kampányolnak az állatvédők: a kutya nem karácsonyi ajándék!
A statisztikák arról tanúskodnak, hogy sajnos még mindig nem tudatosult az emberekben, hogy nem feltétlen jó ötlet élő állatot választani karácsonyi ajándékként... Az ünnepet megelőző...

Balto, a hős kutya igaz története Balto, a hős kutya igaz története
Gyermekkorunk egyik kedvence, Balto a valóságban több száz életet mentett meg az 1920-as évek Alaszkájában. Ismerjétek meg a hős történetét!

Hipoallergén kutyák - 7 fajta a terrierek kedvelőinek Hipoallergén kutyák - 7 fajta a terrierek kedvelőinek
Sorozatunk harmadik részében újabb fajtákat mutatunk be, ezúttal kifejezetten a terrierekre fókuszálva. Ismerjétek meg őket!

Így készítsd fel kutyád és a kutyaházat a hideg télre! Így készítsd fel kutyád és a kutyaházat a hideg télre!
Bár az ősz enyhe napjai egyre jobban kitolódnak, a fagyos telet nem ússzuk meg. Ez így is van jól, hiszen a hideg a barátunk: segít csökkenteni például az olyan élősködők számát, mint...

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Mondial Assistance GesmbH Irodakutya.com AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Végtelen hűség: 80 napja várja vissza elhunyt gazdiját a kutya Hírek - Címlapon
Végtelen hűség: 80 napja várja vissza elhunyt gazdiját a kutya
Zöldséget és gyümölcsöt a kutyának? Hírek - Címlapon
Zöldséget és gyümölcsöt a kutyának?