A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés

Halálra vert kölyöktacskó Szombathelyen - eljárás indult, megemlékezést és demonstrációt tartanak az állatbarátok

2018. november 16., 16:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Felhördültek az állatbarát emberek a hír hallatán, miszerint egy fiatal tacskót bántalmazott gazdája olyan súlyos sérüléseket okozva, amiket a kölyök nem élt túl.Dühkitörése alatt halálra verte kölyökkutyáját a szombathelyi férfi. A 30 év körüli fiatalember a családjával került összetűzésbe, a vita alatt elszabadultak az indulatok, erősödött a kiabálás, ezért a családtagok kizárták a férfit a lakásból azzal a szándékkal, hogy ha lenyugodott kicsit, visszaengedik és higgadtan folytatják a megkezdett vitát. Ez azonban csak olaj volt a tűzre: a férfi dührohama csak fokozódott. Sajnos vele volt kölyök tacskója, Ropi is - az ártatlan kiskutyán vezette hát le a feszültséget a férfi.

 

"A kutya valószínű már a liftben ütéseket kaphatott a gazdától, mivel a tacskó az egész liftet telepiszkította, úgy retteghetett" - mesélte a neve elhallgatását kérő szemtanú az Ugytudjuk.hu-nak. Azt is elmesélte, hogy a férfi a társasház folyosóján is folytatta a bántalmazást: ütlegelte, falnak csapta a kutyát.

A szemtanúk megpróbáltak közbelépni, ám a férfi azzal fenyegetőzött, hogy őket is megveri, ha megpróbálják. Azonnal értesítették hát a rendőrséget, ám mire kiértek, Ropi belehalt sérüléseibe.

 

Ropi, a kölyök tacskó
Ropi, a kölyök tacskó
Fotó: ugytudjuk.hu

 

 

Időközben kiderült, hogy a férfinak nem ez volt az első esete: korábban is került olyan szituációba, mely egyértelműen bizonyította, hogy alkalmatalan a felelős gazda szerepére. Akkor egy helyi gyepmesteri telepről vitt haza egy felnőtt, ivaros angol bulldog-keverék szukát, akit bármilyen megelőző összeismertető próbálkozás nélkül egyből összeengedett az otthon lévő szintén felnőtt, ivaros kutyáival. Azok megtámadták az új kutyát, akit végül az állatvédők szállítottak állatkórházba. A férfi ekkor közölte, hogy neki sem anyagi lehetősége, sem szándéka nincs a kutya sérülésének ellátási költségeire, végül lemondott az ebről. (A kutyus azóta szerető gazdihoz került!)

 

Az egyébként büntett előéletű férfi ellen büntetőeljárást indított, az esetet vizsgálják. Az állatvédők azt remélik, hogy a múltját tekintetbe véve a bíróság nem lesz olyan elnéző, mint ahogy az általában az állatvédelmi ügyekkel kapcsolatban tapasztalható volt a múltban.  

 

Szeretnék azonban mindenképpen felhívni a közvélemény és ezáltal az ügyészség, a bírák figyelmét arra, hogy egy ilyen súlyos állatkínzási ügyet nem lehet annyiban hagyni, az ilyen esetek felett nem szabad szemet hunyni!

Ennek érdekében békés demonstrációt szerveznek Szombathelyen, 2018. november 18-án, vasárnap. A figyelemfelhívó sétát Szombathely Fő terén rendezik, számítanak rá, hogy rengeteg állatbarát, jóérzésű ember eljön, akár táblákkal, plakátokkal felszerelkezve. Kérik, hogy minden résztvevő kössön fel kék szalagot vagy sálat, akár kutyájára is! A sétára ugyanis kutyával is lehet érkezni, azonban kérnek mindenkit, hogy jól szocializált, pórázon tartott ebbel érkezzen és a kakizacsit se felejtse otthon!

 

A séta végén gyertyagyújtással emlékeznek meg Ropiról és az összes ártatlan négylábú áldozatról, akik az emberi kegyetlenségnek estek áldozatául.

 

A gyertyagyújtásról és demonstrációról ide kattintva olvasható további információ!

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kiakadt a tacskó, amikor meglátta a mosógépben szeretett játékát Kiakadt a tacskó, amikor meglátta a mosógépben szeretett játékát
Kérdőn nézett gazdájára, mintha azt mondta volna: „Szent Kolbászcsücsök! Ezt mégis hogy gondoltad? Ki kell szedned őt onnan! Most azonnal!"

Munkaruhás tacskók segítenek a futárként dolgozó gazdijuknak a csomagszállításban Munkaruhás tacskók segítenek a futárként dolgozó gazdijuknak a csomagszállításban
Kutyabarát munkahely kicsit másképp: a futárként dolgozó srác magával viszi két tacskóját a munkába. A munkaruhás kutyákat imádják a csomagokat váró címzettek – a négylábúak pedig élvezik, hogy gazdijukkal tölthetik a napot.

Virtuális gyűjtést szervez a Tacskó Találkozó csapata a születésnapi bulijuk helyett Virtuális gyűjtést szervez a Tacskó Találkozó csapata a születésnapi bulijuk helyett
Idén öt éves a Tacskó Találkozó, az egyik legnagyobb hazai kutyás közösség. A jubileum alkalmából jótékony születésnapi tacsis zsúrt szerveztek, ám a koronavírus járvány sajnos közbeszólt. A segítésre és a jótékonyságra azonban most még nagyobb szükség van, mint egyébként, ezért a csapat egy B tervvel állt elő.

Nem csak a kiállítás legjobbja, de a közönség kedvence is lett a tacsi, akinek a kiállítás közepén "akadt dolga" Nem csak a kiállítás legjobbja, de a közönség kedvence is lett a tacsi, akinek a kiállítás közepén "akadt dolga"
Ha menni kell, akkor menni kell. Akkor is, ha épp egy rangos kutyakiállítás közepén vagy, és épp át kéne venned a kiállítás legjobbjának szóló díjat.

Keresztes Ildikó üzeni: MARADJ OTTHON! Keresztes Ildikó üzeni: MARADJ OTTHON!
Összefogásra van szükség. Mindenki összefogására. Együtt kell tennünk a holnapért!

Rendőrnő mentett meg egy epilepsziás tacskót Budapesten Rendőrnő mentett meg egy epilepsziás tacskót Budapesten
Épp szabadnapját töltötte a rendőrnő, mikor az utcán észrevett egy bajban lévő kutyát és kétségbeesett gazdáját.

A karácsony négylábú hőse: egy tacskó mentette meg a tűztől gazdáit A karácsony négylábú hőse: egy tacskó mentette meg a tűztől gazdáit
A család tacsijának kétségbeesett ugatására ébredt az édesanya, így még időben felfedezhette a konyhában keletkezett tüzet és menekíthette ki családját.

A tacsik bűvöletében – már öt éve! A tacsik bűvöletében – már öt éve!
Apró lábak, hossz test – a tacskó az a kutya, akit még a nem-kutyások is azonnal felismernek. Imádnivaló személyiségükbe azonnal bele lehet szeretni – és rengetegen válnak „tacsifüggővé”. Nem hibáztatjuk őket: a tacskók igazán szerethető kutyák! De talán kevesen gondolnák, hogy a tacskóknak hála mekkora összetartó közösség alakult ki!

Veszélyben a törpetacskók: Jól mutat Instagramon, aztán mehet az utcára Veszélyben a törpetacskók: Jól mutat Instagramon, aztán mehet az utcára
“Jól néz ki Instán” és “Vonzza a lájkokat és követőket”. Tényleg ez az elsődleges szempont kutya-választásnál?

A múlt szelleme: egy kutya, aki áldozatával megváltoztatta az állatkísérletek megítélését A múlt szelleme: egy kutya, aki áldozatával megváltoztatta az állatkísérletek megítélését
Avagy hogyan változtatta meg egy fájdalmas sorsú kiskutya az állatkísérletekről alkotott vélekedést a 20. század folyamán.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Irodakutya.com Vizslatúra Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Végtelen hűség: 80 napja várja vissza elhunyt gazdiját a kutya Hírek - Címlapon
Végtelen hűség: 80 napja várja vissza elhunyt gazdiját a kutya
Sandra Bullock óriási összeggel támogatja az állatok mentését a kaliforniai erdőtűzből Hírek - Címlapon
Sandra Bullock óriási összeggel támogatja az állatok mentését a kaliforniai erdőtűzből