A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Három év letöltendőt kapott első fokon egy állatkínzó

2018. január 11., 14:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Bár még nem jogerősen, de három év letöltendő börtönbüntetést szabtak ki annak az állatkínzónak, aki élve felgyújtott egy sünt Budapesten.

Humac - huminsav

hirdetés (X)Ma tárgyalták annak a kegyetlen embernek az ügyét, aki 2016 júliusában Budapesten egy élő sünit gyújtott fel, majd magára hagyta a még élő állatot. A sünt állatbarát emberek megtalálták és állatorvoshoz vitték, de az életét már nem lehetett megmenteni.

 

Az elkövető ellen az Állatmentő Sereg tett feljelentést, az ügy ma került a bíróság elé. Meg is született az elsőfokú ítélet: három év letöltendő börtönbüntetést, azaz hazánk törvényei szerint a kiszabható legsúlyosabb büntetést kapta az elkövető. A büntetést az ártatlan állat ellen elkövetett különös kegyetlenséggel indokolták. Az ítélet nem jogerős. Az elkövető fellebbezett, így a másodfokra kerül az ügy.

 

Hatalmas szó ez, köszönjük a bíróságnak, hogy méltó büntetést szabtak ki a kegyetlen állatkínzóra - talán ez lesz az igazán jelentős első lépés az állatkínzás elleni fellépés, és annak büntetése terén!

 

 

 

 

 

Témába vág

Megszüntették a nyomozást a kutyáját az autóba ütő rendőr ellen Megszüntették a nyomozást a kutyáját az autóba ütő rendőr ellen
Az ügyészség szerint nem történt állatkínzás. Az állatvédők fel vannak háborodva.

Elítélte a bíróság az állatkínzó állatorvost Elítélte a bíróság az állatkínzó állatorvost
Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság a beteg állatok kárán nyerészkedő állatorvost. Az ítéletben eltiltották az orvost az állatorvosi tevékenység gyakorlásától is.

Állatkínzó áll délután a bíróság elé Állatkínzó áll délután a bíróság elé
A feljelentést megtevő állatvédők kérik, minél több állatbarát vegyen részt a tárgyaláson, hogy egyértelmű legyen: nem hagyja hidegen az embereket az állatok sorsa!

22 kölyökkutya halt meg a kutyacsempész miatt - vádat emeltek ellene 22 kölyökkutya halt meg a kutyacsempész miatt - vádat emeltek ellene
Állatkínzás miatt emeltek vádat Zalában egy olasz férfi ellen, aki 22 kölyökkutyát próbált Magyarországról kivinni egy személyautó csomagterébe zsúfolva, az ebek később elpusztultak - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség helyettes szóvivője kedden az MTI-t.

Vádat emelt az ügyészség egy férfival szemben, aki kölyökkutyáján töltötte ki a dühét Vádat emelt az ügyészség egy férfival szemben, aki kölyökkutyáján töltötte ki a dühét
A 27 éves férfi a vád szerint többször megrúgta a kölyökkutyát, aminek következtében az állatnak több csontja is eltörött, és más súlyos sérülései is keletkeztek.

Elítéltek egy kutyát kilövő vadászt Elítéltek egy kutyát kilövő vadászt
Lőfegyverrel való visszaélés és állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek a kutyát kilövő férfit a Szekszárdi Járásbíróság.

Budapestre mentek dolgozni, magukra hagyták a kutyáikat Budapestre mentek dolgozni, magukra hagyták a kutyáikat
A testvérpár 2016 májusában költözött Budapestre munkavállalás miatt - hat kutyájukat azonban otthon hagyták Váncsodon, felügyelet nélkül. A bíróság egy év és másfél év fogházbüntetésre ítélte – két-két évre felfüggesztve – a vádlottakat.

Súlyosbították Fülöp kutya kínzóinak ítéletét Súlyosbították Fülöp kutya kínzóinak ítéletét
A bíróság az ügy másodfokú tárgyalásán súlyosbította a korábban született ítéletet. A tárgyalásra április első péntekén került sor.

Nem született ítélet a jákfai kutyagyilkos tárgyalásán Nem született ítélet a jákfai kutyagyilkos tárgyalásán
Az ütlegelésbe belehalt kutya gazdájának kellett felelnie a tetteiért a bíróság előtt, ítélet azonban még nem született. Az állatkínzó ügyét márciusban tárgyalják tovább.

Ismét bíróság elé kerül egy állatkínzó Ismét bíróság elé kerül egy állatkínzó
Közel egy éve történt Vas megyében a brutális állatkínzás: a shar pei fajtájú kutya nem élte túl gazdája ütlegelését. A tárgyalására ezen a héten kerül sor Sárváron.

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta Praktiker MOL Nyrt. Hard Dog Race

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Fagyállóval próbálják mérgezni a kutyákat Pécsett Hírek - Címlapon
Fagyállóval próbálják mérgezni a kutyákat Pécsett
Egymás nélkül sehova - egy mesébe illően hűséges kutyapáros Hírek - Címlapon
Egymás nélkül sehova - egy mesébe illően hűséges kutyapáros