A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hamis adatokkal szállított kölyökkutyákat koboztak el egy bolgár férfitól

2024. február 13., 15:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Meghamisított adatokkal szállított kölyökkutyákat egy bolgár férfi, akit az M1-es autópálya Komárom-Esztergom vármegyei szakaszánál ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei.



A NAV azt közölte kedden az MTI-vel, hogy Németországba tartott az a bolgár rendszámú személygépjármű, amelyet a pénzügyőrök a Conco pihenőhelyre kísértek ki ellenőrzésre.

 

A jármű átvizsgálásakor a pénzügyőrök két ketrecben öt kölyökkutyát találtak, amelyek a kormányhivatal hatósági állatorvosa szerint 7-8 hetesek voltak.

A szakember szerint a bemutatott oltási könyvek egy része nem köthető az állatokhoz, hiszen azok chippel nem rendelkeztek, az iratok másik része pedig valótlan adatokat tartalmazott.

 

Az állatok fiatal kora, az útlevél és a kötelező oltásuk, valamint a chip hiánya miatt az állatorvos elkobozta a kölyköket, és a szállításukat megtiltotta, majd a kutyákat egy állatvédő egyesülethez vitték - áll a közleményben.

 

 

 

 

Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Előfordult már, hogy belenéztél kedvenced szemébe, és úgy tűnt, mintha éppen legördülne egy könnycsepp a pofiján? Azt gondolhatnánk, hogy sír, ám a jelenség hátterében az érzelmeken túl másra kell gyanakodnunk.

Új kutyus a háznál – Mire figyeljünk, amikor hazaviszünk egy kölyköt kedvencünk mellé? Új kutyus a háznál – Mire figyeljünk, amikor hazaviszünk egy kölyköt kedvencünk mellé?
Bővül a család – Igen ám, de ezúttal egy imádnivaló kiskutyával! Akiről nem biztos, hogy meglévő kutyusunk is ugyanilyen véleménnyel lesz. Mi mindenre kell gondolnunk, ha szeretnénk, hogy zökkenőmentes legyen a beilleszkedés folyamata?

Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben
A megfelelő felszerelés birtokában kedvencünk is biztonságban utazhat velünk.

Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé
Megdöbbentő embertelenség: egy veszprémi társasház szemetese mellé tett ki egy fiatal férfi négy újszülött kiskutyát. Az elkövető ellen a Veszprémi Rendőrkapitányság eljárást indított.

Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát? Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát?
Mentális gondokat is okozhat a hosszabb időn át tartó bezártság, nem beszélve arról, milyen problémákat vet fel a kutyák általános jóléte, egészsége szempontjából.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta Irodakutya.com MTI Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ezekkel a virágokkal vigyázz, mérgezőek lehetnek kutyádra! Hírek - Címlapon
Ezekkel a virágokkal vigyázz, mérgezőek lehetnek kutyádra!
Bizalom – 6 jel, hogy a kutyád az életét is Rád bízná Hírek - Címlapon
Bizalom – 6 jel, hogy a kutyád az életét is Rád bízná