A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Három hét után került elő a kutya, akinek egy repülőtéri átszállás során veszett nyoma

2023. szeptember 19., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Paula Rodriguez kéthetes nyaralásra érkezett volna Kaliforniába a Dominikai Köztársaságból, ám az egyik átszállás során a légitársaság elkeverte egyik csomagját. Méghozzá a legfontosabbat: a kutyát. A hatéves Maia az atlantai repülőtéren veszett el, és senkinek nem volt információja hollétéről...



 

Az eset elég nagy közfelháborodást keltett, az emberek nem értették, hogy történhet meg ilyesmi egy olyan helyen, ahol szinte mindenkinek minden egyes lépését ellenőrzik. Ráadásul a Hartsfield-Jackson Atlanta Nemzetközi Repülőtér a legforgalmasabbnak számít, rengeteg utassal és csomaggal, ami csak tetézte az utazással járó stresszt a kutya számára.

 

Egyetlen óvatlan pillanat elég volt, hogy eliszkoljon. Végül három hétbe telt, mire rábukkantak: az egyik északi csomagelosztó létesítmény közelében bújt meg.

 

A hírek szerint jó egészségben találtak rá, bár rettenetesen kimerült volt, ami teljességgel érthető. Állatorvos vitték, majd eljuttatták gazdijához, akinek hatalmas kő esett le a szívéről. 

 

 

Maia kutya és gazdája, Paula Rodriguez
Maia kutya és gazdája, Paula Rodriguez
Fotó: themirror.com

 

 

Mielőtt útnak indultak Dominikáról, a légitársaság megnyugtatta afelől, hogy kedvence jó kezekben lesz, hiszen náluk mindig is fontos szempont volt az állatokról való megfelelő gondoskodás. Ám amikor gépe leszállt Atlantában augusztus 18-án, közölték vele, hogy nem találják a kutyáját.

 

„Két teljes napig semmilyen információt nem kaptam róla. Harmadnap elmondták, hogy Maia megszökött a szállítóboxból és a elrohant a hangár előtti területen. A személyzet azóta is keresi.” - írta Rodriguez, majd hozzátette:

 

„Maia nemcsak a kutyám. Ő a legjobb barátom az egész világon!” - írta közösségi oldalán, ahol kétségbeesésének is hangot adott. „A Delta elvette tőlem, bár többször is szépen kértem, hogy vigyázzanak rá, mert az érzelmi támogató kutyám. Nagyon stresszes volt számára az út, aztán kiszabadult a kenneljéből és egyenesen a kifutópálya irányába szaladt.”

 

 

Három hét után találtak rá a reptéren elveszett kutyára
Három hét után találtak rá a reptéren elveszett kutyára
A képen: Maia kutya és Paula Rodriguez nagymamája, Lisette Fernandez
Fotó: Youtube/@AtlantaNewsFirst

 

 

„72 órája tűnt el. Borzasztóan érzékeny a zajokra, és most biztosan halálra van rémülve” - folytatta később, helyzetét pedig az is nehezítette, hogy a repülőtérre érkezve megtagadták belépését az Egyesült Államok területére. Gond volt a turistavízumával, és már másnap haza kellett repülnie, a Dominikai Köztársaságba.

 

A gazdinak majd megszakadt a szíve, hiszen még csak nem is lehetett ott a közelben, hogy segítsen a keresésben. Menhelyeknél is érdeklődött, hátha valaki megtalálta, és bevitte Maiát. A légitársaság időközben egy 1800 dolláros vigaszdíjat is felajánlott fel Rodrigueznek, amiért elvesztették kedvencét. 

 

Három hét telt el, mire kiderült, hogy a fekete kutyus mindvégig ott volt a reptéren, meglapult a bozót árnyékában. Hogy addig hogyan élte túl élelem nélkül, rejtély, ám még ennél is nagyobb az érzelmi megrázkódtatás, amin átesett. Miután Maia meglett, és az állatorvosi vizsgálat szerint utaztatható állapotba került, nagymamája karjaiban utazhatott haza gazdijához, aki már nagyon várta. 

 

 

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: indiantimes.com/people.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Minden kutyás utazó álma – kutyabarát légitársaság indul Minden kutyás utazó álma – kutyabarát légitársaság indul
A jegyek árai egyelőre a luxus kategóriát képviselik, de a lehetőség végre adott: kötöttségek, ketrecek és boxok nélkül is utazhat együtt a kutya a gazdijával.

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Jó hír a kutyával utazóknak! Jó hír a kutyával utazóknak!
Fontos és jó hír érkezett azok számára, akik kedvencükkel együtt utaznának: kedvezményes áron válthatnak bérletet kutyájuknak a gazdik az új tarifarendszerben.

Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála
Kedves és hűséges kisugárzásának köszönhetően szívből átérezzük a bennünket összekötő, ősidőktől eredő szeretetet.

Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni
Mi, kutyások, érthető okokból többet tartózkodunk a szabadban, mint nem-kutyás társaink. Legtöbbünk azonban vagy idő- vagy kedv hiányában ritkán szakad ki a megszokott sétáltató útvonalaiból. Pedig igazán megéri beiktatni egy-egy hosszabb kirándulást is!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart JULIUS-K9 Rehabportál Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Betiltják az amerikai bully XL kutyák tartását az Egyesült Királyságban Hírek - Címlapon
Betiltják az amerikai bully XL kutyák tartását az Egyesült Királyságban
Szülők és gyermekotthonok is csatlakozhatnak idén az Állatvédelmi Témahéthez Hírek - Címlapon
Szülők és gyermekotthonok is csatlakozhatnak idén az Állatvédelmi Témahéthez