A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hungarikummá emelték a magyar kutyafajtákat!

2017. március 22., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!




Ismét óriási elismerésben részesültek a magyar kutyafajták!



Új hungarikumokkal lettünk gazdagabbak. Március 21-én Egerben jelentette be a Hungarikum Bizottság, mik azok az értékeink, amiket a hungarikumok sorába emeltek. Ebben az elismerésben részesült többek között az Egri Bikavér, a Kodály-módszer és a tiszai halászlé is.

 

Magyar vizsla

 

Gazdagítják a gyűjteményt a hazai tájhoz tartozó, évszázados tenyésztői munka eredményei, a magyar pásztor- és vadászkutyafajták is. Nagy elismerés ez a magyar fajtáknak: hungarikummá csak olyan értékeket emelnek, melyek a magyarság csúcsteljesítményei, a magyarokra jellemző különlegességek, és magas minőség fémjelzi őket.

 

A kedden hungarikummá, illetve a Magyar Értéktár sorába emelt értékeink sora ide kattintva olvasható. Ide kattintva pedig részletesen olvashattok a magyar kutyafajtákról! 

 

 

 

Forrás: hungarikum.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát! A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!
Igazi kincseink ők: sokoldalúak, hűségesek és hatalmas a szívük! Ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!

Új kutyás emlékérmét bocsátott ki az MNB az állatok világnapján Új kutyás emlékérmét bocsátott ki az MNB az állatok világnapján
Erdélyi kopó megnevezéssel emlékérmét bocsát forgalomba az állatok világnapján, szerdán a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a négy éve indított magyar pásztor- és vadászkutyafajták sorozat részeként - tájékoztatta az MNB az MTI-t.

Kivirult új otthonában a kutya, akit 20 évesen adtak le a menhelyen Kivirult új otthonában a kutya, akit 20 évesen adtak le a menhelyen
Szívmelengető történet egy weimari vizsláról és a második esélyről!

Kutyáink a csillagok között: Magyar kutyafajták nevét kapta egy exobolygórendszer Kutyáink a csillagok között: Magyar kutyafajták nevét kapta egy exobolygórendszer
A Nemzetközi Csillagászati Unió (IAU) az exobolygók elnevezésére kiírt pályázatán elfogadta a magyar csapat javaslatát, így a Komondor és a Puli nevet viselheti a jövőben a Vadászebek csillagképben található HAT-P-12 csillag és a HAT-P-12 b bolygó - közölte a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) az MTI-vel.

Szikláról lezuhant kutyát mentett a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat – Vinka már lábadozik! Szikláról lezuhant kutyát mentett a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat – Vinka már lábadozik!
Kirándulás közben zuhant le egy szikláról Vinka a német vizsla. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat sietett a súlyosan sérült kutya segítségére, és azonnal állatorvoshoz szállították.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online Ebugatta Brimo partysátor Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
11 ezer éves egy nagyon ritka, ma is létező kutyabetegség Hírek - Címlapon
11 ezer éves egy nagyon ritka, ma is létező kutyabetegség
Szakértők lebeszélnék a leendő gazdikat a nyomott orrú fajták választásáról Hírek - Címlapon
Szakértők lebeszélnék a leendő gazdikat a nyomott orrú fajták választásáról