A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Így is lehet: kutyás bevásárlókocsik egy olasz üzletláncban

2017. április 02., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!
Egy olasz üzletlánc tulajdonosai úgy döntöttek, megnyitják szupermarketeik kapuit a kutyával érkező vásárlók előtt is. Kreatív megoldást találtak arra, hogy a kutyák ne zavarják a többi vásárlót, és ne érjék el a friss árukat.Egy igazán kutyabarát üzletláncot mutatunk be!“Kutya a fedélzeten” - ilyen feliratú bevásárlókocsik jelentek meg Olaszországban, a Conad üzletlánc áruházaiban. Az üzletlánc nyitása az állatok felé a Santa Croce-i Conad áruház igazgatójától, Paola Rondanini-től ered. Az igazgatónő egy olasz internetes portálnak azt nyilatkozta, hogy fontosnak tartja megengedni azt, hogy a gazdik behozhassák kutyáikat a boltba is. “Ezzel megakadályozzuk, hogy a kutyákat feleslegesen nagy stressznek tegyük ki azzal, hogy bezárva tartjuk a forró autóban, vagy egy oszlophoz való bizonytalan ideig tartó kikötéssel.”

 

Kutya a fedélzeten! A felirat jelzi a kutyások számára készült kocsikat
Kutya a fedélzeten! A felirat jelzi a kutyások számára készült kocsikat
Fotó: gazzettadireggio.gelocal.it

 

Az üzletekbe a kis- és közepes termetű kutyákkal megengedett a belépés, méghozzá nem is akármilyen módon. Különleges bevásárlókocsikat vezetett be a Conad az egyszerű kocsijaik, valamint a gyerekek- és mozgássérültek számára kialakított kocsik mellé: ezek a kutyás bevásárlókocsik! A “Kutya a fedélzeten” feliratú kosarak elejében egy külön a kutyusoknak szánt hely van kialakítva. Így a kutyák nem érik el a polcokon a friss árukat, és még véletlenül sem tudnak meglovasítani egy-egy finom falatot. Más vásárlókat, és az állatszőrre allergiásokat sem zavarják a kutyák. A gazdi keze is szabadon marad, könnyebben válogathat az áruk között, pakolhat a kocsiba.

 

Külön a kutyások számára alakítottak ki bevásárlókocsikat
Külön a kutyások számára alakítottak ki bevásárlókocsikat
Fotó: gazzettadireggio.gelocal.it

 

A kutyák felé történt nyitás előtt is többször tett tanúbizonyságot a Conad üzletlánc az állat- és kutyabarát voltáról: üzleteikben 500 gyűjtőpontot alakítottak ki, melyen keresztül a segítőkutyák és mentőkutyák kiképzését támogatják. Ezzel nagyban hozzájárulnak, hogy a fogyatékkal élő személyek könnyebben hozzájuthassanak négylábú segítőtársukhoz. A projektnek hála sok terápiás kutya is munkába állhatott már.

 

Egy másik projektjükkel a gazdátlan kutyák segítésében vettek részt. A “Segítsünk nekik, hogy jó kezekben maradhassanak” kampány során támogatták a menhelyi kutyák ivartalanítását és chipezését, valamint 20 millió szórólapot készítettek, melyeken a kutyákról, kutyatartásról, örökbefogadásról olvashatott a lakosság.

 

Olvasónk is járt a kutyabarát üzletláncban, nagy örömünkre képeket is készített! Köszönjük! 

 

Kutya az élelmiszerboltban? Igen!
Kutya az élelmiszerboltban? Igen!
Fotó: Hegedűs Anna

 

A kutyák kíváncsian nézelődnek a bevásárlókocsiból
A kutyák kíváncsian nézelődnek a bevásárlókocsiból 
Fotó: Hegedűs Anna


Indexkép forrás: gazzettadireggio.gelocal.it
Cikk első megjelenése: 2016. március 31.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Lengyelország új alelnöke kutyabaráttá tenné a lengyel parlamentet Lengyelország új alelnöke kutyabaráttá tenné a lengyel parlamentet
Kutyával nem lehet belépni a lengyel parlamentbe, és bizony még a parlamenti autókat sem lehet használni – ezen változtatna mielőbb az újonnan megválasztott alelnök, Dorota Niedziela.

Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet
Kertünk az a hely, ahol kutyánk szabadon mozoghat, kedvére szaladgálhat, játszhat, napozhat. A mi felelősségünk, hogy mindez biztonságos is legyen számára.

Kutyabarát helyek - Tippek, hogy igazán jól érezhessétek magatokat Kutyabarát helyek - Tippek, hogy igazán jól érezhessétek magatokat
Tagadhatatlan, hogy az állataink egyre nagyobb jelentőséggel bírnak az életünkben, s ehhez igazodva a környezetünknek is változásokon kell keresztül mennie.

Utazási tippek - Jó hír, ha Olaszországban szeretnél nyaralni kutyáddal Utazási tippek - Jó hír, ha Olaszországban szeretnél nyaralni kutyáddal
Szeptember 15-ig nemcsak a kicsi, hanem a közepes és nagytestű kutyák is ingyen utazhatnak a vonatokon.

Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta? Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta?
Napsütés, lengedező szél, nyár… Mi is lehetne kellemesebb kikapcsolódás, mint kedvencünk társaságában ellátogatni a partra és megmártózni a vízben. És ha ő másként gondolja?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta Beagle Club Online Rehabportál MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tényleg meghalt az egyik legnépszerűbb kutyás mém arca? Hírek - Címlapon
Tényleg meghalt az egyik legnépszerűbb kutyás mém arca?
Kezdődik a 2017-es tavaszi ebzárlat - íme a teljes lista, mely településeket érinti! Hírek - Címlapon
Kezdődik a 2017-es tavaszi ebzárlat - íme a teljes lista, mely településeket érinti!