A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ismét bíróság elé áll egy állatkínzó

2020. február 05., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Állatkínzás miatt kell bíróság elé állnia egy nagykanizsai telephely gondnokának, aki egy ajándékba kapott német juhász kutyát olyan mostoha körülmények között tartott, hogy az eb elpusztult.



Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-vel közölte: a német juhászt 2017 tavaszáig családi kedvencként tartották Zalaszentmihályon, de a tulajdonos költözése miatt a kutyát elajándékozták. A kutya egy nagykanizsai telephelyű céghez került, ahol egy szívességi alapon gondnoki teendőket ellátó nyugdíjas férfi lett a gondozója.

 

Kezdetben úgy tűnt, hogy a kutya elfogadta új tartási helyét, a későbbiekben azonban agresszívvá vált, ezért egy mindössze 12 négyzetméteres kennelbe zárták. Az állatnak egy elhasznált fatákolmány volt a fekhelye, ételt és vizet a rácson keresztül kapott, a gondozója a kutya ürülékét néha vízzel takarította el vagy egy farúddal a ketrec hátuljába tolta.

 

 

Családi kedvencből áldozattá vált a német juhász. A kép illusztráció.
Családi kedvencből áldozattá vált a német juhász.
A kép illusztráció. Fotó: Unsplash - Lesly Juarez 


 

A gondnok az állat veszettség elleni kötelező oltásáról sem gondoskodott. A helyi állatvédő egyesület munkatársai 2018 januárjában értesültek az elhanyagolt körülmények között tartott, csontig soványodott kutyáról, az állatot gyepmesteri segítséggel szállították az ebrendészeti telepre.
 

Az állatorvosi vizsgálatok több betegséget és szervi elváltozást is feltártak, ami miatt a kutya két héttel később elpusztult. Az állatnak különös szenvedést okozó bánásmód következményeként a Nagykanizsai Járási Ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat a gondozója ellen.

 

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: Unsplash - Lesly Juarez

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Átkelt a szivárványhídon Landon, a hős mentőkutya Átkelt a szivárványhídon Landon, a hős mentőkutya
Gyászol a Kulcsár Kutató-Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány: hű társuk, Landon, a 12 éves németjuhász átkelt a szivárványhídon.

107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek 107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek
Az állatkínzás bűntettével vádolt nő az előkészítő ülésen nem ismerte el bűnösségét.

Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit
A Tapolcai Járásbíróság – nem jogerősen – egy év hat hónapra próbára bocsátotta azt a 63 éves férfit, akivel szemben állatkínzás vétsége miatt folyik büntetőeljárás. Kötelezte továbbá a bíróság a vádlottat az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát
A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság 2023. október 4-én 6 hónap fogházbüntetésre ítélt egy férfit, akit állatkínzás vétségével vádolt az ügyészség.

Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó
Még csak első fokon, de végrehajtandó börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság, azt a két fiatal férfit, akik halálra verték haragosuk kiskutyáját.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online Irodakutya.com Praktiker Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tíz méter mély kútból mentettek kutyát a tűzoltók Hírek - Címlapon
Tíz méter mély kútból mentettek kutyát a tűzoltók
Az állatok is bajban vannak Vuhanban - több tízezer kedvenc maradhatott magára a lezárások miatt Hírek - Címlapon
Az állatok is bajban vannak Vuhanban - több tízezer kedvenc maradhatott magára a lezárások miatt