A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés

Az állatok is bajban vannak Vuhanban - több tízezer kedvenc maradhatott magára a lezárások miatt

2020. február 04., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A holdújév előtt rengetegen keltek útra Vuhanból, a lezárás miatt azonban sokan nem tudtak hazatérni. A városon kívül rekedtek nagy részének azonban van valamilyen házi kedvence, akikről most nincs aki gondoskodjon…Több tízezer háziállat maradhatott magára a koronavírus epicentrumaként számontartott Vuhanban a kínai állatvédők szerint. Vuhan polgármestere, Zhou Xianwang egy sajtótájékoztatón azt mondta, a holdújév előtt 5 millió lakos hagyta el a várost. 

A nagy részük azonban a lezárás miatt a városon kívül rekedhetett. A pár naposra tervezett távollét így azonban sokkal hosszabbra nyúlt, ami azonban veszélyeztetheti az otthon hagyott kutyákat, macskákat. Az állatvédők arra figyelmeztetnek, ez akár 50 ezer magára hagyott állatot is jelenthet, akiket a gazdi hiányában az éhenhalás fenyeget. 

 

Egy aktivista a lapnak arról beszélt, hogy január 25-e óta több mint ezer háziállatot mentettek meg. A meg nem nevezett állatvédő újságíróknak elmesélte, hogy a tulajdonosok kérésére hogyan törtek be egy lakásba, hogy megmentsenek két macskát, akik tíz napig voltak bezárva ellátatlanul. Az állatok gazdái a háromnapos holdünnep idejére hagyták el a várost, azonban az utazási korlátozások miatt már nem tudtak visszatérni - írja a 24.hu.

 

 

Ezeket a kölyköket az utcára tették ki a koronavírustól félő gazdák - szerencsére az állatvédők megmentették őket
Ezeket a kölyköket az utcára tették ki a koronavírustól félő gazdák - szerencsére az állatvédők megmentették őket
Fotó: Humane Society International

 

 

Továbbá az is aggodalomra ad okot, hogy a helyi önkormányzatok arra szólították fel a gazdákat, hogy szabaduljanak meg házi állataiktól a gyorsan terjedő koronavírus miatt. Tették mindezt annak ellenére, hogy ezidáig semmilyen bizonyíték nincs arra nézve, hogy a vírus átterjedhet a kedvencekre, vagy fordítva.

Egyes önkormányzatok nem voltak ennyire drasztikusak: ők mindössze arra hívták fel a figyelmet, hogy ne vigyék utcára a gazdák kedvenceiket, és ne etessék a kóbor állatokat, valamint fokozottan figyeljenek állataikra, nem jelenik-e meg rajtuk valamilyen tünet.

 

Sok gazda egyébként kedvencét is félti, ezért számukra is szájmaszkot vásárol.

 

 

A gazdák már kutyájukra is maszkot adnak
A gazdák már kutyájukra is maszkot adnak
Fotó: nypost.com

 

 

 


Indexkép forrás: Unsplash - Kelly Sikkema

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Koronavírus - a kutyámat is veszélyezteti a betegség? Koronavírus - a kutyámat is veszélyezteti a betegség?
A koronavírus terjedése egyre aggasztóbb méreteket ölt humán viszonylatban. De vajon érintheti kedvenceinket is?

Dél-Koreáig utazott egy brit nő, hogy megmentsen egy mozgássérült kutyát a húspiac elől Dél-Koreáig utazott egy brit nő, hogy megmentsen egy mozgássérült kutyát a húspiac elől
Az emberek világa a végleteké - nagyszerűen bizonyítja ezt Jindol története. A kutya megismerhette az emberi gonoszság legjavát, ugyanakkor az önzetlen szeretet és békés otthon fogalmát is.

Rendőrkutya-klónokat alkalmazna Kína Rendőrkutya-klónokat alkalmazna Kína
Tökéletesen egyforma, szuperképességű rendőrkutyák… Jön a klónok támadása?

Kukur Tihar - fesztivál a kutyák tiszteletére Kukur Tihar - fesztivál a kutyák tiszteletére
A sokat hallott kínai, negatív történésekkel teli kutyafesztivál nem a jó híréről ismeretes. Ezzel szemben létezik egy olyan esemény, ami az ebeket isteníti, felmagasztalja, és csupa jóval szolgálja ki. Ez a Kukur Tihar Fesztivál.

Újabb győzelem! Balin betiltották a kutyahús-kereskedelmet! Újabb győzelem! Balin betiltották a kutyahús-kereskedelmet!
Hónapokon át figyelték titokban a kutyahús-kereskedőket, a nyilvánosságra került információk birtokában a kormányzó véget vetett a kegyetlen hagyománynak.

Végleg bezár a világ legkegyetlenebb agárpályája, ahol kutyák ezrei pusztulnak el Végleg bezár a világ legkegyetlenebb agárpályája, ahol kutyák ezrei pusztulnak el
A Makaón található Canidrome poklában több tízezer agár lelte halálát az elmúlt 54 évben. A nemzetközi összefogásnak köszönhetően 2018-ban bezárják a kutya haláltábort!

800 kutyát és 200 macskát mentettek egy teherautóból a kutyahúsfesztivál elől Kínában 800 kutyát és 200 macskát mentettek egy teherautóból a kutyahúsfesztivál elől Kínában
Minden idők egyik legnagyobb állatmentése zajlott le Kínában kedden. Több száz állatbarát és aktivista elszántságának és kitartásának köszönhetően közel 1000 állat menekült meg a halál elől. Példaértékű összefogás!

Betiltották a kutyahús árusítását a Yulin-i fesztiválon   Betiltották a kutyahús árusítását a Yulin-i fesztiválon
Óriási eredményt értek el az állatvédők: nem árulhatnak idén kutyahúst a dél-kínai ünnepségen! Több ezer kutya és macska életét menthetik meg e döntéssel!

Közel 50 kutyát menekítettek ki a levágás elől Dél-Koreában Közel 50 kutyát menekítettek ki a levágás elől Dél-Koreában
A húsukért tartották a kutyákat: ez nem szokatlan Dél-Koreában, ahol szokás a kutyahús fogyasztás - ám a legtöbb vágásra szánt állatot borzalmas körülmények között tartják...

Több mint harminc kutyát mentettek meg a Yulini kutyahús fesztiválról Több mint harminc kutyát mentettek meg a Yulini kutyahús fesztiválról
Egyre nagyobb a tiltakozás nem csak világszerte, de Kínában is aYulini Kutyahús Fesztivál ellen. Több szervezet aktivistái folyamatosan dolgoznak azon, hogy minél több kutyát megmenekítsenek a kínhaláltól.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Hírstart Vizslatúra MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Ismét bíróság elé áll egy állatkínzó Hírek - Címlapon
Ismét bíróság elé áll egy állatkínzó
Bűzmirigy gondok kutyáknál - apróságból nagy baj is lehet! Hírek - Címlapon
Bűzmirigy gondok kutyáknál - apróságból nagy baj is lehet!