A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Az állatok is bajban vannak Vuhanban - több tízezer kedvenc maradhatott magára a lezárások miatt

2020. február 04., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A holdújév előtt rengetegen keltek útra Vuhanból, a lezárás miatt azonban sokan nem tudtak hazatérni. A városon kívül rekedtek nagy részének azonban van valamilyen házi kedvence, akikről most nincs aki gondoskodjon…Több tízezer háziállat maradhatott magára a koronavírus epicentrumaként számontartott Vuhanban a kínai állatvédők szerint. Vuhan polgármestere, Zhou Xianwang egy sajtótájékoztatón azt mondta, a holdújév előtt 5 millió lakos hagyta el a várost. 

A nagy részük azonban a lezárás miatt a városon kívül rekedhetett. A pár naposra tervezett távollét így azonban sokkal hosszabbra nyúlt, ami azonban veszélyeztetheti az otthon hagyott kutyákat, macskákat. Az állatvédők arra figyelmeztetnek, ez akár 50 ezer magára hagyott állatot is jelenthet, akiket a gazdi hiányában az éhenhalás fenyeget. 

 

Egy aktivista a lapnak arról beszélt, hogy január 25-e óta több mint ezer háziállatot mentettek meg. A meg nem nevezett állatvédő újságíróknak elmesélte, hogy a tulajdonosok kérésére hogyan törtek be egy lakásba, hogy megmentsenek két macskát, akik tíz napig voltak bezárva ellátatlanul. Az állatok gazdái a háromnapos holdünnep idejére hagyták el a várost, azonban az utazási korlátozások miatt már nem tudtak visszatérni - írja a 24.hu.

 

 

Ezeket a kölyköket az utcára tették ki a koronavírustól félő gazdák - szerencsére az állatvédők megmentették őket
Ezeket a kölyköket az utcára tették ki a koronavírustól félő gazdák - szerencsére az állatvédők megmentették őket
Fotó: Humane Society International

 

 

Továbbá az is aggodalomra ad okot, hogy a helyi önkormányzatok arra szólították fel a gazdákat, hogy szabaduljanak meg házi állataiktól a gyorsan terjedő koronavírus miatt. Tették mindezt annak ellenére, hogy ezidáig semmilyen bizonyíték nincs arra nézve, hogy a vírus átterjedhet a kedvencekre, vagy fordítva.

Egyes önkormányzatok nem voltak ennyire drasztikusak: ők mindössze arra hívták fel a figyelmet, hogy ne vigyék utcára a gazdák kedvenceiket, és ne etessék a kóbor állatokat, valamint fokozottan figyeljenek állataikra, nem jelenik-e meg rajtuk valamilyen tünet.

 

Sok gazda egyébként kedvencét is félti, ezért számukra is szájmaszkot vásárol.

 

 

A gazdák már kutyájukra is maszkot adnak
A gazdák már kutyájukra is maszkot adnak
Fotó: nypost.com

 

 

 


Indexkép forrás: Unsplash - Kelly Sikkema

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A PCR-teszteknél is pontosabban jelezhetik a speciálisan képzett kutyák a COVID-19 fertőzést A PCR-teszteknél is pontosabban jelezhetik a speciálisan képzett kutyák a COVID-19 fertőzést
Jöhet egy kedvesen szimatoló nózi a mintavételi pálca helyett? Egy kutatás szerint a betegség jelenlétét kiszagoló kutyák segítségével a kellemetlen beavatkozás is kiküszöbölhető lenne.

Rangos díjat kapott a kutya, aki koalákat mentett a hatalmas bozóttüzek alatt Rangos díjat kapott a kutya, aki koalákat mentett a hatalmas bozóttüzek alatt
Bear, a border collie keverék Ausztrália négylábú hőse: több mint 100 sérült koalának segített a nyomára bukkanni a tomboló tűzvész idején.

Aranyos táblácska hirdeti, mennyire szeret barátkozni az imádnivaló corgi Aranyos táblácska hirdeti, mennyire szeret barátkozni az imádnivaló corgi
„Egy-egy szép napon kisebb sor állt az utcán: az emberek egymástól 1,5 méterre várták, hogy megsimogathassák Krumplit.”

Mosolyt csal az arcokra egy kórházban Buffy, a koronavírust kiszagoló labrador Mosolyt csal az arcokra egy kórházban Buffy, a koronavírust kiszagoló labrador
„Ő a mi kabalánk. A kórházban mindenki szereti, jelenléte nagyon jót tesz a személyzetnek is. Rengeteg nehézséggel küzdöttünk meg az elmúlt évben, de Buffy önmagában is egy csodálatos lélekterápia mindnyájunk számára.”

Meghíztak a kutyák a korlátozások idején - a labradorok szedték fel a legtöbb súlyt Meghíztak a kutyák a korlátozások idején - a labradorok szedték fel a legtöbb súlyt
Az Egyesült Királyságban végzett kutatás alapján a kutyafajták közül a labrador retrieverek állhattak a dobogó első fokára a koronavírus miatti korlátozások idején.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Irodakutya.com AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ismét bíróság elé áll egy állatkínzó Hírek - Címlapon
Ismét bíróság elé áll egy állatkínzó
Mindenhova magával viszi kutyáit Írország miniszterelnöke Hírek - Címlapon
Mindenhova magával viszi kutyáit Írország miniszterelnöke