A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Az állatok is bajban vannak Vuhanban - több tízezer kedvenc maradhatott magára a lezárások miatt

2020. február 04., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A holdújév előtt rengetegen keltek útra Vuhanból, a lezárás miatt azonban sokan nem tudtak hazatérni. A városon kívül rekedtek nagy részének azonban van valamilyen házi kedvence, akikről most nincs aki gondoskodjon…Több tízezer háziállat maradhatott magára a koronavírus epicentrumaként számontartott Vuhanban a kínai állatvédők szerint. Vuhan polgármestere, Zhou Xianwang egy sajtótájékoztatón azt mondta, a holdújév előtt 5 millió lakos hagyta el a várost. 

A nagy részük azonban a lezárás miatt a városon kívül rekedhetett. A pár naposra tervezett távollét így azonban sokkal hosszabbra nyúlt, ami azonban veszélyeztetheti az otthon hagyott kutyákat, macskákat. Az állatvédők arra figyelmeztetnek, ez akár 50 ezer magára hagyott állatot is jelenthet, akiket a gazdi hiányában az éhenhalás fenyeget. 

 

Egy aktivista a lapnak arról beszélt, hogy január 25-e óta több mint ezer háziállatot mentettek meg. A meg nem nevezett állatvédő újságíróknak elmesélte, hogy a tulajdonosok kérésére hogyan törtek be egy lakásba, hogy megmentsenek két macskát, akik tíz napig voltak bezárva ellátatlanul. Az állatok gazdái a háromnapos holdünnep idejére hagyták el a várost, azonban az utazási korlátozások miatt már nem tudtak visszatérni - írja a 24.hu.

 

 

Ezeket a kölyköket az utcára tették ki a koronavírustól félő gazdák - szerencsére az állatvédők megmentették őket
Ezeket a kölyköket az utcára tették ki a koronavírustól félő gazdák - szerencsére az állatvédők megmentették őket
Fotó: Humane Society International

 

 

Továbbá az is aggodalomra ad okot, hogy a helyi önkormányzatok arra szólították fel a gazdákat, hogy szabaduljanak meg házi állataiktól a gyorsan terjedő koronavírus miatt. Tették mindezt annak ellenére, hogy ezidáig semmilyen bizonyíték nincs arra nézve, hogy a vírus átterjedhet a kedvencekre, vagy fordítva.

Egyes önkormányzatok nem voltak ennyire drasztikusak: ők mindössze arra hívták fel a figyelmet, hogy ne vigyék utcára a gazdák kedvenceiket, és ne etessék a kóbor állatokat, valamint fokozottan figyeljenek állataikra, nem jelenik-e meg rajtuk valamilyen tünet.

 

Sok gazda egyébként kedvencét is félti, ezért számukra is szájmaszkot vásárol.

 

 

A gazdák már kutyájukra is maszkot adnak
A gazdák már kutyájukra is maszkot adnak
Fotó: nypost.com

 

 

 


Indexkép forrás: Unsplash - Kelly Sikkema

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szinte hibátlanul szagolják ki a kutyák a koronavírust Szinte hibátlanul szagolják ki a kutyák a koronavírust
Akár egy hét alatt is képesek megtanulni a keresőkutyák a koronavírus minták szagának felismerését. Szaglásuk pedig csalhatatlan: elképesztő pontossággal képesek a minta azonosítására, annak jelzésére!

Ausztriában is kiképeznek egy kutyát a koronavírus kiszagolására Ausztriában is kiképeznek egy kutyát a koronavírus kiszagolására
Az osztrák hadsereg egyik kutyáját, egy belga juhászt képzik ki július végéig a koronavírus felismerésére. Egyelőre a kutya kiképzése zajlik, ezután következik a kísérleti jellegű projekt kiértékelése.

Megnyílt az út: tudnivalók, ha nyaralni, kirándulni indulnál Horvátországba! Megnyílt az út: tudnivalók, ha nyaralni, kirándulni indulnál Horvátországba!
Könnyebben utazhatunk Horvátországba június 12-től: immár hazatérve nem kell két hetes házi karanténba vonulnunk, és kiutazáshoz sem kell különösebb papírozás, sem tesztelés. A Horvát Idegenforgalmi Közösség segítségével összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a kiutazáshoz, és hogy milyen szabályokat kell szem előtt tartanunk a kint tartózkodás ideje alatt.

Újraindulnak a kutyakiállítások Magyarországon: megvannak az új időpontok! Újraindulnak a kutyakiállítások Magyarországon: megvannak az új időpontok!
Örömhírt tett közzé a MEOE Szövetség: ismét lehetővé vált a kiállítások rendezése, így meg is indult azok megszervezése.

Három hónapig várta a hűséges kutya a kórháznál koronavírusban elhunyt gazdáját Három hónapig várta a hűséges kutya a kórháznál koronavírusban elhunyt gazdáját
A kórházi személyzet nem tudott mit kezdeni a kutyával, aki rendületlenül várta gazdija visszatértét: bármivel próbálkoztak, a kutya nem tágított.

Munkaruhás tacskók segítenek a futárként dolgozó gazdijuknak a csomagszállításban Munkaruhás tacskók segítenek a futárként dolgozó gazdijuknak a csomagszállításban
Kutyabarát munkahely kicsit másképp: a futárként dolgozó srác magával viszi két tacskóját a munkába. A munkaruhás kutyákat imádják a csomagokat váró címzettek – a négylábúak pedig élvezik, hogy gazdijukkal tölthetik a napot.

Ha helyreáll a rend - így készítsd fel kutyádat a korlátozások utáni időszakra Ha helyreáll a rend - így készítsd fel kutyádat a korlátozások utáni időszakra
Nagy nyertesei a „Maradj otthon” felhívásnak a kutyák, hiszen most sokkal több időt tölthetnek a gazdival, mint egyébként. Na de mi lesz velük, ha lecseng a járvány és minden visszatér a megszokott kerékvágásba?

Megkönnyíti a vényköteles állatgyógyszerek kiváltását a Nébih Megkönnyíti a vényköteles állatgyógyszerek kiváltását a Nébih
A veszélyhelyzetre való tekintettel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei folyamatos támogató ellenőrzéseket tartanak az állatgyógyászati készítmények kiskereskedőinél. A vizsgálatok elsődleges célja a szektor koronavírus-járvány okozta nehézségeinek feltérképezése, majd azokra a hatósági támogatási lehetőségek kidolgozása. Az ellenőrzéssorozat eddigi tapasztalatait figyelembe véve a Nébih engedélyezi a vények elektronikus bemutatását a vényköteles állatgyógyászati készítmények kiváltásához. Az intézkedés a járványhelyzet megszűnéséig tart, azonban fontos, hogy nem vonatkozik az antibiotikumokra és a kábítószerként kezelendő állatgyógyászati készítményekre.

Öt tipp kutyásoknak, kijárási korlátozás idejére Öt tipp kutyásoknak, kijárási korlátozás idejére
A járvány helyzet nem csak a saját, de a kedvenceink életét is megváltoztatta. Vannak, akik emiatt többet foglalkoznak a kis kedvencükkel, mások a szokásos sétáikat is átszervezik a járvány miatt. Fontos azonban, hogy megtartsuk a kellő egyensúlyt az életükben, és a kialakult helyzetben is a megfelelő módon, felelősen gondoskodjunk róluk.

Hosszú hétvége: még maradnak a korlátozások, nem tervezhetünk nagy kutyás kirándulást! Hosszú hétvége: még maradnak a korlátozások, nem tervezhetünk nagy kutyás kirándulást!
Bár nagyon csábító kirándulóidő lesz a hosszú hétvégén, továbbra is türelemmel kell lennünk, és otthon kell maradnunk. Természetesen kutyánk sétáltatása okán elhagyhatjuk otthonunkat, a megszokott májusi utazásokról, kirándulásokról, „kisnyaralásokról” most le kell mondanunk.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Vizslatúra Beagle Club Online AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Ismét bíróság elé áll egy állatkínzó Hírek - Címlapon
Ismét bíróság elé áll egy állatkínzó
Mindenhova magával viszi kutyáit Írország miniszterelnöke Hírek - Címlapon
Mindenhova magával viszi kutyáit Írország miniszterelnöke