A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Időpontváltozás! - Ismét összegyűlnek az ország tacsisai

2018. szeptember 21., 09:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Felhőtlen jókedv, több száz tacskó és még több tacsi-kedvelő kétlábú. A Hivatalos Tacskó Találkozó idén októberben is várja az állatbarátokat - lássuk, milyen lesz az idei kutyás összeröffenés! 


 

Időpontváltozás! 


A rossz időjárásra való tekintettel a szeptember 22-i időpont helyett

az V. Tacskó Találkozót október 6-án tartják meg.
A helyszín változatlan (lásd lentebb).

 


 

 

Apró lábak, hosszú test, óriási önbizalom. És egyszerűen lehetetlen ellenállni a hatalmas, csillogó szemeknek! A tacskók ilyenek. Képen is cukik, ha személyesen találkozunk egyel, kettővel egyéniségük azonnal levesz minket a lábunkról. Amikor viszont több száz tacsit látunk egy helyen, bátran kijelenthetjük, hogy: extázis! Néhány éve, mi is részt vettünk a Budapesten rendezett Tacskó Találkozón, nem gondoltuk, hogy nem-tacskó-gazdaként is örökre tacsi-szerelmessé válhatunk. De mégis megtörtént. :)

Idén új helyszínen kerül megrendezésre az esemény- immár ötödik, alkalommal. Ezúttal a festői szépségű Gödöllő nyújt otthont a fajtakedvelőknek, állatbarátoknak. A Tacskó Találkozó megálmodójával és elhivatott szervezőjével, Paluska Péterrel beszélgettünk.

 

Kicsi, de annál büszkébb kutyák a tacskók
Kicsi, de annál büszkébb kutyák a tacskók

 

- Öt év szinte már egy kisebb jubileumnak is betudható. Ennyi idő alatt rengeteg szép (és sajnos kevésbé jó) emlék és élmény is összegyűlik. Honnan, mikor és hol indult az első Tacskó Találkozó?
- Így van! Jubilálunk :) Nagyon sok munkánk van a tacsitaliban, de azt érzem, hogy a nehézségek ellenére is könnyű a dolgunk, mert nagyon szuper a stáb. A lelkes csapat támogatása már nem lenne könnyű boldogulni. Rossz élmények vannak és ellen drukkerek is, kaptunk már hideget meleget egyaránt, de mindenből tanulunk valamit, és hála Istennek a jó élményből sokkal több van, ez erősít minket! 2015-ben a Hajógyári- Szigetes sétával kezdődött az egész, akkor éreztük, hogy valami megszületett…

 

A tacskók apraja nagyja összejön egy kutyajó találkozóra
A tacskók apraja nagyja összejön egy kutyajó találkozóra

 

- Hogyan fejlődtetek az évek során, milyen utat jártatok be? Az idei, V. Hivatalos Tacskó Találkozó már egy nagy rendezvény, hogyan jutottatok el idáig?
- Egyre nagyobb lett az érdeklődés, és egyre többen mellénk álltak. Cégek és magánemberek. Az út rögös volt, de mi azon elv mentén működünk, hogy mindenért meg kell dolgozni és türelmesen ki kell várni, hogy a gyümölcs beérjen. Soha nem a pillanatnyi sikernek élünk, hisz tudjuk, hogy a tisztességes kemény munka fogja garantálni a rendezvény hosszú távú létjogosultságát. Rengeteg tervünk van a jövőre nézve, és bőven van még hová fejlődnünk.

 

- Milyen programokkal várjátok idén a tacsisokat?

- Szeretnénk mindig olyan lehetőségeket kínálni a látogatók számára, ami hasznos, szinte mindenkit érdekel. Ilyen többnyire például az állatorvosi, kutyafizioterápiás és táplálkozási tanácsadás, vagy a kozmetika.

Idén lehetőség lesz kipróbálni a kutya yogát. Elmaradhatatlan a szépség és ügyességi verseny.

Készülünk a gazdiknak is egy játékkal a „legjobb tacskó tetkó” versennyel. Erről részletesebben az eseményünkben informálódhat a nagyközönség. Lesznek tacskós sztárvendégeink is, Schoblocher Barbara és Herrer Sári énekesnők, Schönekker László életmód tanácsadó, Késmárki Zsolt a Hooligans együttes tagja, és idén is velünk tartanak a Spirit Színház színművészei, Hegyi Barbara és Perjés János.

A rendezvényünkön első alakalommal mutatkozik be a Gödöllői Kutyasport Központ és a Kőbányai Kutyaiskola.

 

Több száz tacsit és gazdijaikat várják az 5. Tacskó Találkozóra
Több száz tacsit és gazdijaikat várják az 5. Tacskó Találkozóra

 

- Minden évben jótékonykodtok is több úton-módon…  

- A kezdetektől fogva azon dolgozunk, hogy a felelős állattartás és állatvédelem fontosságára való felhívás, a jótékonykodás, illetve a szórakoztatás mellett minden összejövetelünknek legyen plusz mondanivalója.

Idén arra gondoltunk, hogy mivel közel van a rendezvényünkhöz az Állatok Világnapja, ezért e jeles nap előtt fogunk tisztelegni. Arra kérjük a gazdikat, hogy kössenek kék színű kendőt vagy szalagot kutyusaik nyakába. A kék minden esetben pozitív üzenettel bír, nyugalmat, biztonságot, bölcsességet, szabadságot, igazságot és a reményt szimbolizálja.

Természetesen idén is a Futrinka Egyesület Tacskó Fajtamentés Csoportjának gyűjtünk adományokat, nekik szervezzük a jótékonysági tombolát, amelynek a teljes bevételét a részükre ajánljuk fel. Most még nagyobb szükségük van a segítségre, hiszen a barcsi szaporító telepről is érkeztek hozzájuk kutyusok. Minden felajánlásnak örülnek, a helyszínen is lehet majd őket támogatni.

 

- Mi hajt egyébként előre, hogy évről évre megszervezd a tacsik találkozóját?

- A tacskók imádata, a sok pozitív visszajelzés és szeretet, amit kapunk. Mára már tisztán látszik, hogy az emberek kedvelik ezt a rendezvényt és minden éveben nagyon várják! Számunkra ez az igazi visszacsatolás, ezért érdemes dolgozni. Amikor vége az egyiknek rögtön pörög az agyam a következőn, a rendszeres látogatóink is már januárban érdeklődnek, hogy mikorra tűzzük ki a következő időpontot.  Azt hiszem, ezzel mindent elmondtam, hogy mi az a mi motivál.

 

Az 5. Tacskó Találkozón ezúttal kék szalagot, vagy kendőt kötnek a gazdik a tacsik nyakába
Az 5. Tacskó Találkozón ezúttal kék szalagot, vagy kendőt kötnek a gazdik a tacsik nyakába

 

- Mi a legszebb élményed a találkozókról, és a tacskós létből?

- A legeslegelső és legfontosabb a kutyusom, Mazsi! Ő a legnagyobb „élményem”, hiszen ő adta az ötletet a TT-hez és imádom őt! Szívügyem a mentett négylábú barátainknak való segítségnyújtás. Egyébként pedig minden tacsitali egy boldogság! Találkozni a kutyusokkal és beszélgetni a gazdikkal, ez nagyon jó érzés! Ilyenkor mindig feltöltődünk egy jó adag szeretettel. A legszebb és legszívmelengetőbb élményünk a III. Tacskó Találkozón volt, amikor jött egy nagy vihar, és azt hittük, hogy vége, mindenki menekült amerre csak tudott. Szerencsére 20 percig tartott az egész, és kiderült, hogy szinte minden résztvevő kitartott mellettünk, és a kocsikban átvészelték az égi áldást. Szívmelengető volt látni, ahogy jöttek vissza az emberek, és az egész koronája az volt, hogy megjelent fölöttünk egy csodálatos szivárvány.

 

 


5. Tacskó Találkozó

2018. október 6., 10:00–17:00

Gödöllő, Palota-kert

A Facebook esemény ide kattintva tekinthető meg!


 

 


Indexkép forrás: kutyabarathelyek.hu
Cikk első megjelenése: 2018. szeptember 15.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Idén is vár a Hivatalos Tacskó Találkozó! Idén is vár a Hivatalos Tacskó Találkozó!
Imádnivaló tacsik, családias hangulat, színes programok, versenyek, bemutatók várják a tacsirajongókat a VI. Hivatalos Tacskó Találkozón. A rendezvény idén is jótékony célt szolgál: a Futrinka Egyesület Tacskó Fajtamentést támogatják vele.

Új kutyás rendezvényhelyszín Szabolcsban - ráadásul vízparton! Új kutyás rendezvényhelyszín Szabolcsban - ráadásul vízparton!
Kutyás rendezvényekre járni jó buli: találkozhatunk más kutyákkal, gazdikkal, a programoknak hála pedig színes élményekre tehetünk szert. Na és ha mindezt összeköthetjük egy kis vízparti mókával – felejthetetlen lesz!

Több mint 100 tacskó bulizott együtt Nyíregyházán Több mint 100 tacskó bulizott együtt Nyíregyházán
Augusztus első vasárnapján rendezték meg a 2. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tacskó Találkozót a megyeszékhelyen. Az Erdei Tornapályán összegyűlt földszintes ebek és gazdáik színes programokon vehettek részt, a legszebbek pedig az élmények mellett értékes ajándékcsomagokkal tértek haza.

Újra találkoznak a szabolcsi tacskók és tacskósok Újra találkoznak a szabolcsi tacskók és tacskósok
Második alkalommal rendezik meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tacskó Találkozót. A nyíregyházi Erdei Tornapályán versenyek, kutyás bemutatók, hasznos tanácsok és örökbe fogadható ebek is várják az érdeklődőket. Az ingyenes találkozón minden kutyabarát megtalálhatja a neki tetsző programot vasárnap

Kutyák a múzeumban? Rex Alapítvány a Múzeumok Éjszakáján Kutyák a múzeumban? Rex Alapítvány a Múzeumok Éjszakáján
Idén a Múzeumok Éjszakáján a legugatósabb négylábú barátaink lesznek a főszereplők a Vajdahunyadvárban.

Ez a kölyöknap biztosan állati lesz az AsiaCenterben! Ez a kölyöknap biztosan állati lesz az AsiaCenterben!
Egyszer volt, hol nem volt, a Szentmihályi úton túl…. ahol a disznó évének tiszteletére idén díszvendégként a kurta farkú malac túr. Ismét AsiaCenter Állati Kölyöknap!

Felfüggesztettel megúszhatja a szombathelyi tacskógyilkos Felfüggesztettel megúszhatja a szombathelyi tacskógyilkos
2018 novemberében történt a kutyagyilkosság Szombathely egyik lakótelepén: a férfi a családjával történt veszekedés után kölyök tacskóján töltötte le dühét. A bántalmazás során szerzett sérüléseibe rövidesen bele is halt a kutya.

A jeges Tiszából mentettek egy tacskót a rendőrök A jeges Tiszából mentettek egy tacskót a rendőrök
A tokaji rendőrök mentették meg a Tisza jeges vizébe esett tacskót, majd némi kutatás után a kutya gazdáját is megtalálták, hazavitték neki a kis szökevényt.

Halálra vert kölyöktacskó Szombathelyen - eljárás indult, megemlékezést és demonstrációt tartanak az állatbarátok Halálra vert kölyöktacskó Szombathelyen - eljárás indult, megemlékezést és demonstrációt tartanak az állatbarátok
Felhördültek az állatbarát emberek a hír hallatán, miszerint egy fiatal tacskót bántalmazott gazdája olyan súlyos sérüléseket okozva, amiket a kölyök nem élt túl.

Ezek Magyarország legnépszerűbb kutyafajtái Ezek Magyarország legnépszerűbb kutyafajtái
Meglepő eredményeket hozott a MEOESZ listája a magyarok kedvenc kutyafajtáiról. A TOP 10-es listába mindössze két magyar kutyafajta került be, tarolnak azonban a “trendi” kutyák.

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Rehabportál Ebugatta EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Budapesten is mérgezik a kutyákat Hírek - Címlapon
Budapesten is mérgezik a kutyákat
Hihetetlen állatmentés! Hírek - Címlapon
Hihetetlen állatmentés!