A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Időpontváltozás! - Ismét összegyűlnek az ország tacsisai

2018. szeptember 21., 09:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Felhőtlen jókedv, több száz tacskó és még több tacsi-kedvelő kétlábú. A Hivatalos Tacskó Találkozó idén októberben is várja az állatbarátokat - lássuk, milyen lesz az idei kutyás összeröffenés!



 


 

Időpontváltozás! 


A rossz időjárásra való tekintettel a szeptember 22-i időpont helyett

az V. Tacskó Találkozót október 6-án tartják meg.
A helyszín változatlan (lásd lentebb).

 


 

 

Apró lábak, hosszú test, óriási önbizalom. És egyszerűen lehetetlen ellenállni a hatalmas, csillogó szemeknek! A tacskók ilyenek. Képen is cukik, ha személyesen találkozunk egyel, kettővel egyéniségük azonnal levesz minket a lábunkról. Amikor viszont több száz tacsit látunk egy helyen, bátran kijelenthetjük, hogy: extázis! Néhány éve, mi is részt vettünk a Budapesten rendezett Tacskó Találkozón, nem gondoltuk, hogy nem-tacskó-gazdaként is örökre tacsi-szerelmessé válhatunk. De mégis megtörtént. :)

Idén új helyszínen kerül megrendezésre az esemény- immár ötödik, alkalommal. Ezúttal a festői szépségű Gödöllő nyújt otthont a fajtakedvelőknek, állatbarátoknak. A Tacskó Találkozó megálmodójával és elhivatott szervezőjével, Paluska Péterrel beszélgettünk.

 

Kicsi, de annál büszkébb kutyák a tacskók
Kicsi, de annál büszkébb kutyák a tacskók

 

- Öt év szinte már egy kisebb jubileumnak is betudható. Ennyi idő alatt rengeteg szép (és sajnos kevésbé jó) emlék és élmény is összegyűlik. Honnan, mikor és hol indult az első Tacskó Találkozó?
- Így van! Jubilálunk :) Nagyon sok munkánk van a tacsitaliban, de azt érzem, hogy a nehézségek ellenére is könnyű a dolgunk, mert nagyon szuper a stáb. A lelkes csapat támogatása már nem lenne könnyű boldogulni. Rossz élmények vannak és ellen drukkerek is, kaptunk már hideget meleget egyaránt, de mindenből tanulunk valamit, és hála Istennek a jó élményből sokkal több van, ez erősít minket! 2015-ben a Hajógyári- Szigetes sétával kezdődött az egész, akkor éreztük, hogy valami megszületett…

 

A tacskók apraja nagyja összejön egy kutyajó találkozóra
A tacskók apraja nagyja összejön egy kutyajó találkozóra

 

- Hogyan fejlődtetek az évek során, milyen utat jártatok be? Az idei, V. Hivatalos Tacskó Találkozó már egy nagy rendezvény, hogyan jutottatok el idáig?
- Egyre nagyobb lett az érdeklődés, és egyre többen mellénk álltak. Cégek és magánemberek. Az út rögös volt, de mi azon elv mentén működünk, hogy mindenért meg kell dolgozni és türelmesen ki kell várni, hogy a gyümölcs beérjen. Soha nem a pillanatnyi sikernek élünk, hisz tudjuk, hogy a tisztességes kemény munka fogja garantálni a rendezvény hosszú távú létjogosultságát. Rengeteg tervünk van a jövőre nézve, és bőven van még hová fejlődnünk.

 

- Milyen programokkal várjátok idén a tacsisokat?

- Szeretnénk mindig olyan lehetőségeket kínálni a látogatók számára, ami hasznos, szinte mindenkit érdekel. Ilyen többnyire például az állatorvosi, kutyafizioterápiás és táplálkozási tanácsadás, vagy a kozmetika.

Idén lehetőség lesz kipróbálni a kutya yogát. Elmaradhatatlan a szépség és ügyességi verseny.

Készülünk a gazdiknak is egy játékkal a „legjobb tacskó tetkó” versennyel. Erről részletesebben az eseményünkben informálódhat a nagyközönség. Lesznek tacskós sztárvendégeink is, Schoblocher Barbara és Herrer Sári énekesnők, Schönekker László életmód tanácsadó, Késmárki Zsolt a Hooligans együttes tagja, és idén is velünk tartanak a Spirit Színház színművészei, Hegyi Barbara és Perjés János.

A rendezvényünkön első alakalommal mutatkozik be a Gödöllői Kutyasport Központ és a Kőbányai Kutyaiskola.

 

Több száz tacsit és gazdijaikat várják az 5. Tacskó Találkozóra
Több száz tacsit és gazdijaikat várják az 5. Tacskó Találkozóra

 

- Minden évben jótékonykodtok is több úton-módon…  

- A kezdetektől fogva azon dolgozunk, hogy a felelős állattartás és állatvédelem fontosságára való felhívás, a jótékonykodás, illetve a szórakoztatás mellett minden összejövetelünknek legyen plusz mondanivalója.

Idén arra gondoltunk, hogy mivel közel van a rendezvényünkhöz az Állatok Világnapja, ezért e jeles nap előtt fogunk tisztelegni. Arra kérjük a gazdikat, hogy kössenek kék színű kendőt vagy szalagot kutyusaik nyakába. A kék minden esetben pozitív üzenettel bír, nyugalmat, biztonságot, bölcsességet, szabadságot, igazságot és a reményt szimbolizálja.

Természetesen idén is a Futrinka Egyesület Tacskó Fajtamentés Csoportjának gyűjtünk adományokat, nekik szervezzük a jótékonysági tombolát, amelynek a teljes bevételét a részükre ajánljuk fel. Most még nagyobb szükségük van a segítségre, hiszen a barcsi szaporító telepről is érkeztek hozzájuk kutyusok. Minden felajánlásnak örülnek, a helyszínen is lehet majd őket támogatni.

 

- Mi hajt egyébként előre, hogy évről évre megszervezd a tacsik találkozóját?

- A tacskók imádata, a sok pozitív visszajelzés és szeretet, amit kapunk. Mára már tisztán látszik, hogy az emberek kedvelik ezt a rendezvényt és minden éveben nagyon várják! Számunkra ez az igazi visszacsatolás, ezért érdemes dolgozni. Amikor vége az egyiknek rögtön pörög az agyam a következőn, a rendszeres látogatóink is már januárban érdeklődnek, hogy mikorra tűzzük ki a következő időpontot.  Azt hiszem, ezzel mindent elmondtam, hogy mi az a mi motivál.

 

Az 5. Tacskó Találkozón ezúttal kék szalagot, vagy kendőt kötnek a gazdik a tacsik nyakába
Az 5. Tacskó Találkozón ezúttal kék szalagot, vagy kendőt kötnek a gazdik a tacsik nyakába

 

- Mi a legszebb élményed a találkozókról, és a tacskós létből?

- A legeslegelső és legfontosabb a kutyusom, Mazsi! Ő a legnagyobb „élményem”, hiszen ő adta az ötletet a TT-hez és imádom őt! Szívügyem a mentett négylábú barátainknak való segítségnyújtás. Egyébként pedig minden tacsitali egy boldogság! Találkozni a kutyusokkal és beszélgetni a gazdikkal, ez nagyon jó érzés! Ilyenkor mindig feltöltődünk egy jó adag szeretettel. A legszebb és legszívmelengetőbb élményünk a III. Tacskó Találkozón volt, amikor jött egy nagy vihar, és azt hittük, hogy vége, mindenki menekült amerre csak tudott. Szerencsére 20 percig tartott az egész, és kiderült, hogy szinte minden résztvevő kitartott mellettünk, és a kocsikban átvészelték az égi áldást. Szívmelengető volt látni, ahogy jöttek vissza az emberek, és az egész koronája az volt, hogy megjelent fölöttünk egy csodálatos szivárvány.

 

 


5. Tacskó Találkozó

2018. október 6., 10:00–17:00

Gödöllő, Palota-kert

A Facebook esemény ide kattintva tekinthető meg!


 

 


Indexkép forrás: kutyabarathelyek.hu
Cikk első megjelenése: 2018. szeptember 15.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ismét találkoznak a szabolcsi tacskók és tacskósok Ismét találkoznak a szabolcsi tacskók és tacskósok
A 2023.10.28-án szombaton megrendezésre kerülő 4. Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Tacskó Találkozó helyszíne ezúttal a nyíregyházi Korzó bevásárlóközpont lesz, ahol minden kutyabarát megtalálhatja a neki tetsző programot 14 -18 óra között. Ráadásul a kutyával érkezőket garantált ajándékkal lepi meg a Korzó!

 Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől
Egy forgalmas külterületen lettek figyelmesek az apró kölyökkutyára a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai – természetesen azonnal a segítségére siettek!

Forró autóba zárt tacskókat mentettek a győri tűzoltók Forró autóba zárt tacskókat mentettek a győri tűzoltók
Elképesztő, hogy még mindig itt tartunk, de sajnos újra és újra el kell mondani: a nyári melegben NE HAGYJ ÁLLATOT AZ AUTÓBAN!

Többszáz golden retriever gyűlt össze Skóciában, hogy megünnepeljék a fajta születését Többszáz golden retriever gyűlt össze Skóciában, hogy megünnepeljék a fajta születését
Szinte hihetetlen, de már 155 év boldogítják a gazdik életét az aranyszívű kutyusok.

Ismét kiskutyát mentettek a Magyar Közút munkatársai – Íme, Emká kis kollégája! Ismét kiskutyát mentettek a Magyar Közút munkatársai – Íme, Emká kis kollégája!
Munkavégzés közben figyeltek fel a Magyar Közút munkatársai a hosszú fűben megbújó kis apróságra – a kiskutya bundája átázott az esőtől, fázott és nagyon félt – szerencsére a jószívű közutasok nem hagyták sorsára!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Beagle Club Online Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
50 ezer éves, jégbe fagyott farkaskölyköt találtak Kanadában Hírek - Címlapon
50 ezer éves, jégbe fagyott farkaskölyköt találtak Kanadában
Sosem lesz vége - 107 kiskutya egy autóban Hírek - Címlapon
Sosem lesz vége - 107 kiskutya egy autóban