A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ítélet született a barcsi szaporítótelep tulajdonosának ügyében

2019. szeptember 17., 15:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Több mint 100 tacskót találtak embertelen körülmények között egy évvel ezelőtt Barcson. A “kölyökgyárban” a kutyák szűk ketrecekben tengették napjaikat, saját ürülékükben… Megszületett a még nem jogerős ítélet.



Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt ütött rajta a rendőrség és több állatvédő szervezet egy barcsi szaporítótelepen. 106 tacskót mentettek aznap: volt köztük egészen fiatal és 10-10 éves öregebbek is. A kutyák közül 31 az Eszkuláp Állatvédő Egyesülethez került, többüket a Noé Állatotthon Alapítvány fogadta be - ők akkor egy szívszorító részletet is közzétettek a tulajdonosok hozzáállásáról: a szaporító képes volt az egy hetes, szinte újszülöttnek mondható kölyköktől elszakítani az anyjukat, hogy a “szülő-gépét” elrejthesse a rendőrök elől, talán hogy később vele újrakezdhesse a szaporítást. Az egy hetes kis kölykök pedig egy egész nap nem szophattak, nem beszélve anyjuk közelségének hiányáról… Szerencsére a rendőrök az utolsó pillanatban rájuk találtak, így újra együtt lehettek. 

 

 

A házban 92 kutya volt összezsúfolva
A házban 92 kutya volt összezsúfolva
Fotó: police.hu

 

 

Akkor meg is indult az eljárás, mely most ért a végéhez a bíróság - egyelőre még nem jogerős - ítéletével. A Barcsi Járásbíróság szigorú – az ügyészi indítványt meghaladó – büntetést szabott ki az 57 éves nővel szemben.

 

Az ügyészség próbára bocsátás iránti indítványával szemben a bíróság 1 év 2 hónap, 2 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki, a kutyákat elkobozni rendelte és kötelezte a vádlottat közel 27 millió forint bűnügyi költség megfizetésére. 

 

 


 

 

Ez az ára az olcsó, de fajtatisztának beállított kiskutyának. A megélhetési szaporítók nem törődnek a kutyák egészségével, de még az alapvető igényeikkel sem. A mielőbbi pénzhezjutás érdekében jóval a megfelelő idő előtt is képesek elszakítani a kölyköket az anyjuktól. Arról már nem is beszélve, hogy a kutyákat semmilyen örökletes betegségre nem szűrik, így nagy eséllyel örökítik tovább a rossz géneket... 


Gondoljuk át kétszer is, honnan veszünk magunkhoz kutyát. Ha nem engedhetjük meg magunknak a nagyobb összegbe kerülő, felelős tenyésztőtől származó fajtatiszta kutyát, inkább nézzünk szét valamelyik menhelyen, vagy állatvédő szervezetnél. Ne féljünk az örökbefogadástól és a keverék kutyáktól: hatalmas szívük tele van szeretettel és hálával! 


 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene
Több mint ötezer kisállatnak állított ki hamis kisállat útlevelet a hatósági állatorvos és társa, egy szolgáltató állatorvos. A kiskutyákat és macskákat az Európai Unió több tagállamába szállították – a hamis papírokon túl a kölykök korával is baj volt, túl fiatalok voltak még a szállításhoz, ráadásul azonosító chippel sem rendelkeztek. A hatósági állatorvos és társai ellen vádat emeltek – börtön várhat rájuk!

Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon
Az állatvédő szervezetek kezdeményezésére rendeletet hozna a kormány, mellyel betiltaná a kutyák, macskák és madarak árusítását.

Ismét találkoznak a szabolcsi tacskók és tacskósok Ismét találkoznak a szabolcsi tacskók és tacskósok
A 2023.10.28-án szombaton megrendezésre kerülő 4. Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Tacskó Találkozó helyszíne ezúttal a nyíregyházi Korzó bevásárlóközpont lesz, ahol minden kutyabarát megtalálhatja a neki tetsző programot 14 -18 óra között. Ráadásul a kutyával érkezőket garantált ajándékkal lepi meg a Korzó!

 Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől
Egy forgalmas külterületen lettek figyelmesek az apró kölyökkutyára a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai – természetesen azonnal a segítségére siettek!

Forró autóba zárt tacskókat mentettek a győri tűzoltók Forró autóba zárt tacskókat mentettek a győri tűzoltók
Elképesztő, hogy még mindig itt tartunk, de sajnos újra és újra el kell mondani: a nyári melegben NE HAGYJ ÁLLATOT AZ AUTÓBAN!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Irodakutya.com Beagle Club Online Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyás paradicsom: corgikkal teli kávézót nyitott egy kutyabarát nő Bangkokban Hírek - Címlapon
Kutyás paradicsom: corgikkal teli kávézót nyitott egy kutyabarát nő Bangkokban
Ismét olyan kutyát mentettek az állatvédők, akinek belenőtt a nyakába a bálamadzag Hírek - Címlapon
Ismét olyan kutyát mentettek az állatvédők, akinek belenőtt a nyakába a bálamadzag