A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ismét olyan kutyát mentettek az állatvédők, akinek belenőtt a nyakába a bálamadzag

2019. szeptember 16., 11:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Ezúttal Tolna megyében találtak egy kutyát, akinek élete egy hajszálon függött. Szerencsére még épp időben érkeztek az állatvédők, és a kutya elindulhatott a gyógyulás útján.



Múlt héten a rendőrség kért segítséget a Szekszárdi Kutyamenhely vezetőjétől: bejelentés alapján egy udvaron egy csontsovány kutyát találtak. Az állat nyakára kötött bálamadzag már komoly sebet okozott, kezdett belenőni a kutya nyakába. Az alkata alapján egyébként húsz kiló körüli kutya mindössze 9 kilót nyomott. A “gazdája” állítólag elköltözött és magára hagyta a kutyát a telken.

 

A kutyát azonnal állatorvoshoz szállították, aki meg is állapította a kóros soványságot. A bálamadzag okozta seb a nyak körvonalának 80%-át vette körbe, a legmélyebb pontja pedig alig fél centiméterre volt a légcsövétől. A szakvélemény megerősítette a szemmel látható tényt: a kutya óriási fájdalmakat élt át, és ha nem kap segítséget, biztosan meg is halt volna.

 

Az ellátásnak hála a Hunor névre keresztelt kutya szépen gyógyul: naponta négy alkalommal kap kis mennyiségben speciális táplálékot, és napi két alkalommal kezelik a sebét és látják el friss kötéssel. Kevesebb, mint egy hét alatt 3,2 kilót szedett fel, ami bizonyítja, hogy nem betegség, hanem éheztetés miatt került kórosan sovány állapotba.

Hunor egyébként a szenvedései ellenére nagyon kedves, és nagyon meg akar gyógyulni.

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya
… de nem volt egyedül. Négy aprócska kölykét szerette volna biztonságban tudni, mielőtt feladná a reményt.

Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség
Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Praktiker Hírstart JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ítélet született a barcsi szaporítótelep tulajdonosának ügyében Hírek - Címlapon
Ítélet született a barcsi szaporítótelep tulajdonosának ügyében
Mit jelent kutyát „választani”? Hírek - Címlapon
Mit jelent kutyát „választani”?