A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Jobbik: fel kell számolni a gyepmesteri telepeket!

2016. február 10., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




A Jobbik a gyepmesteri telepek megszüntetését sürgeti és azt is javasolni fogja az Országgyűlésnek, hogy a súlyos állatkínzást minden esetben letöltendő börtönbüntetéssel szankcionálják.



Egyed Zsolt, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője január végén egyeztetett az Állatorvosi Kamara és húsz állatvédő szervezet képviselőjével, az ezt követő budapesti sajtótájékoztatóján pedig arról számolt be, hogy 2016 az állatvédelem éve lesz a Jobbiknál. Hozzátette: az állatvédelmi kerekasztal 3-4 havonta ül össze, a megfogalmazott javaslatokat pedig a parlament elé tárják.

 

Ezek egyike a gyepmesteri telepek felszámolására vonatkozik, Egyed Zsolt szerint az infrastruktúrát, az állatokat és a finanszírozást civil szervezeteknek kellene átadni, amelyek nem az állatok elpusztításában érdekeltek, hanem abban, hogy új gazdához juttassák őket. Értékelése szerint ebben a kérdésben évszázados a lemaradás a 21. század Európájához képest.

 

Egyed Zsolt: 2016 az állatvédelem éve lesz a Jobbiknál!
Egyed Zsolt: 2016 az állatvédelem éve lesz a Jobbiknál!
Fotó: MTI - Máthé Zoltán


A jobbikos politikus az állatkínzások ellen is szigorúbb fellépést sürget, s ehhez olyan törvénymódosítást tart szükségesnek, ami egyebek mellett rögzíti, hogy súlyos kínzás esetén mérlegelés nélkül letöltendő börtönbüntetésre kell ítélni az elkövetőt. Beszámolt arról is, hogy a Jobbik ifjúsági tagozata célként fogalmazta meg a kutyaviadalok felgöngyölítését és megszüntetését.

 

Nem csak ez az egyetlen összefogás az állatok védelmének érdekében: a közelmúltban az állatvédő egyesületek, szervezetek határoztak egy országos állatvédelmi szövetség létrehozása mellett. Ezidáig példátlan összefogás ez, mely végre eredményt hozhat az állatkínzók elleni fellépésben. 

Hamarosan elérkezik az összefogás eredményeképp szervezett békés demonstráció időpontja is - ennek részletei itt olvashatók. Bízunk benne, hogy végre megfelelő figyelmet kap az állatok védelmének ügye, és előrelépés történhet a törvények szigorításában, valamint a bűncselekmények méltó büntetésében. 

 

Együtt az állatvédelemért!
Együtt az állatvédelemért!

Forrás: MTI
Indexkép forrás: hjstaton.wordpress.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett! Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett!
Több társával együtt mentették ki az állatvédők a földi pokolból a sokat szenvedett kutyust – a szakértő kezeknek, a gondoskodásnak hála azonban teljesen felépült. Azóta szerető gazdikra is talált, mi több, igazi reklámarc lett a bájos négylábú! Szívmelengető történet!

Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök
A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőket.

Jótékonysági koncertet tart februárban a Rex Kutyaotthon Alapítvány Jótékonysági koncertet tart februárban a Rex Kutyaotthon Alapítvány
A magyar beatzene hőskora címmel jótékonysági koncertet rendez a Rex Kutyaotthon Alapítvány február 2-án az újpesti UP Rendezvénytéren. A koncert teljes bevételét a most épülő Felelős Állattartás Háza befejező munkálataira fordítják - tájékoztatta az alapítvány az MTI-t.

Árva állatok karácsonya - 200 állatvédő szervezet részesül tápadományban Árva állatok karácsonya - 200 állatvédő szervezet részesül tápadományban
Az előző évekhez hasonlóan, idén is tápadományban részesülnek az állatvédelmi civil szervezetek - közölte Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos az MTI-vel.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor Ebugatta Egyedi kutyás ajándéktárgyak Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
10 emberi étel, amit kutyáddal is megoszthatsz Hírek - Címlapon
10 emberi étel, amit kutyáddal is megoszthatsz
Tényleg egészséges a kutyapuszi? Hírek - Címlapon
Tényleg egészséges a kutyapuszi?