A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

10 emberi étel, amit kutyáddal is megoszthatsz

2016. február 10., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Egészség




Könyörgő szemek az asztal mellett: minden kutyatartónak ismerős, igaz? Most olyan ételeket, alapanyagokat osztunk meg Veletek, amikből bátran adhatsz egy-egy falatot kutyádnak is!



1. Ananász

Finom és egészséges! Ez az édes gyümölcs kiváló kálium-forrás Neked és kutyádnak egyaránt! Hála az ananász jótékony hatásának, kutyád szervezete könnyebben le tudja bontani a fehérjéket.

 

2. Zabkása

Szoktál zabkását reggelizni? Tudtad, hogy kutyádnak is ízlene? Mielőtt adnál neki belőle, mindenképp főzd meg! Figyelj arra is, hogy ne használj édesítőszereket - kutyádra veszélyt jelent! A zabkása egyébként igazán jó rostforrás!

 

3. Tojás

Ha már reggeli: a tojás nagyszerű fehérjeforrás mindkettőtöknek! Ráadásul a tojás értékes proteinjei jót tesznek a kedvenced szőrzetének, szerepük van az izomépítésben is. Vigyáznod kell azonban: a nyers tojás akár szalmonella fertőzést is okozhat. Kis odafigyeléssel azonban ez is elkerülhető, a nyers étrendet követők is bátran használhatják. Akik nem bíznak a nyers tojásban, az válassza a főtt tojást kedvencének! Ez nem tartalmaz annyi zsiradékot, mint például a tükörtojás.

 

Tojás - nyersen és főzve is fogyaszthatja kutyád!
Tojás - nyersen és főzve is fogyaszthatja kutyád!
Fotó: blog.barfworld.com

 

4. Tök

A tök nagyszerű vitaminforrás, melyet kutyád is fogyaszthat. Gazdag rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, melyek többek között a szem egészségéért is felelősek. Különösen hasznos abban az esetben, ha kutyád székrekedéssel küzd: magas víz- és rosttartalma biztosan segíteni fog!

 

5. Alma

Mértékkel az almát is megoszthatod kutyáddal: a magokat azonban távolítsd el! Fehérjetartalma nagyon alacsony, ezzel szemben magas a rost és antioxidáns-tartalma. Nagyon hasznos a diétára fogott kutyáknál is az alma alkalmazása. Jót tesz az ízületeknek és az ízületi szalagoknak is! Csak csemegeként alkalmazd: mértékkel, kis falatokban - hagyd, hogy kutyád szervezete hozzászokjon az újdonsághoz!

 

6. Rizs

A rizs nagyon hasznos, ha kutyád hasmenéssel küzd! A fehér rizst könnyebben emészti meg a kutya szervezete, könnyen feldolgozza a szénhidrát tartalmát. A barna rizsnek magasabb a fehérjetartalma. A kutya számára készült rizsből mellőzd a fűszereket és a sok zsiradékot!

 

A rizsnek is jótékony hatása van a kutya szervezetére
A rizsnek is jótékony hatása van a kutya szervezetére
Fotó: homehealthlove.com

 

7. Sajt

Csak óvatosan! Sok kutya szervezete nem tolerálja a tejtermékeket. Csak akkor kínáld meg egy kis falatkával kutyusod, ha biztosan tudod, hogy szervezete nem fog negatívan reagálni rá! Ha nincs intolerancia, a sajt hasznos kutyádnak: pozitívan szabályozza a bélflórát. Fontos azonban, hogy a zöld penészes sajtokat elkerüld: ez káros az állatok számára!

 

8. Sárgarépa

Egészséges ropogtatnivaló csemege kutyád számára a répa! Magas az A-vitamin és béta-karotin tartalma, mely segít a látás egészségének megtartásában, valamint megelőzi a szívbetegséget. Nyersen és főzve is adhatod a kedvencednek. Nyersen ropogtatva nagyszerű fogtisztító is!

 

A répa igazi csemege a kutyának
A répa igazi csemege a kutyának
Fotó: dogsonline.com

 

9. Lazac (és egyéb halak)

A hal egészséges és könnyen emészthető eledel kutyád számára. Ha megfőzve adod kedvencednek, könnyebben tudja a szervezete hasznosítani a vitaminokat és a vasat. Nagyszerű fehéjeforrás! Jót tesz a körmödnek és a hajadnak - valamint kutyád szőrének és körmeinek.

 

10. Banán

Rengeteg olyan tápanyaghoz juthat a kutyád a banánból, ami erősíti szervezetét. Magas a rosttartalma, segít a gyulladásos bőproblémákon és a bélrendszeri panaszokon is. A banánt is kis adagokban adagold kutyádnak - így igazi ínyenc falat lesz számára! Akárcsak nekünk, kutyádnak is igazi energiabomba a banán!

 

Fontos, hogy mindig légy mértékletes és meggyőződj arról, hogy kutyád nem érzékeny arra a finomságra, amit megosztanál vele! Kis odafigyeléssel igazán finom falatokkal kényeztetheted kutyádat, amivel ráadásul egészségét is erősíted!

 

 

 

Forrás: haziallat.hu , ourpassionfordogs.com, kutya-portal.hu, kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: pets4homes.co.uk
Cikk első megjelenése: 2016. február 10.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért eszik füvet a kutyám? Miért eszik füvet a kutyám?
Éhes? Fáj a pocakja? Szorongását próbálja enyhíteni? Vagy csupán megszokásból legelészik? Mit kell tudnunk a fűevésről és hogyan segíthetünk kedvencünknek, ha túlzásba viszi?

Egészséges tápanyagforrás kutyáknak is: a tojás Egészséges tápanyagforrás kutyáknak is: a tojás
Ha kedvencünk valaha is kóstolta már a főtt tojást, elképzelhető, hogy pillanatokon belül a konyhában terem, amint elkezdjük feltörni a héját. Tűkön ülve várja, mikor kaphat belőle – mintha tudná, hogy neki is jót tesz. Mi teszi olyan értékes finomsággá a tojást?

A kutya bundája is korpásodhat - Mi okozhatja? A kutya bundája is korpásodhat - Mi okozhatja?
Apró fehér szöszmöszök a kutya bundáján? Csak nem korpásodik? Lehetséges egyáltalán?

10 tipp kutyád egészségének megőrzéséhez 10 tipp kutyád egészségének megőrzéséhez
Test-lélek-szellem. Ha ezek egyensúlyban vannak, kiegyensúlyozott és harmonikus életet élhetünk. Kutyáinkra is érvényes ez, néhány egyszerű ötlettel pedig mi magunk is hozzájárulhatunk jólétükhöz.

Rossz lehelet – Miért büdös a kutya szája? Rossz lehelet – Miért büdös a kutya szája?
Kedvenceink szájszaga amellett, hogy kellemetlen, komoly gondot is jelezhet. Mi minden állhat a hátterében, és hogyan segíthetünk kutyánknak?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál MTI Praktiker Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Madrid: ingyen utazhatnak a kutyák a metrón! Hírek - Címlapon
Madrid: ingyen utazhatnak a kutyák a metrón!
Jobbik: fel kell számolni a gyepmesteri telepeket! Hírek - Címlapon
Jobbik: fel kell számolni a gyepmesteri telepeket!