A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hét egészségmegőrző eledel a nyugdíjas ebeknek

Hét superfood az idősödő négylábúaknak


2016. február 15., 06:00


Szerző: RSM


Kategória: Egészség




Az idősebb szervezett számára különösen fontos, hogy milyen táplálékot kap. Az egészség megőrzése, a jó közérzet fenntartása egyaránt hangsúlyos. Íme hét különlegesen hasznos étel idősödő kutyánk számára.



Mind az ásványi anyagok, mind a vitaminok kellő mértékű és minőségű bevitele lényeges a középkorú, és idősebb szerevetnek. A kutya mozgásában is változások történnek, ugyanúgy, ahogy az emésztésükben. Ezért figyelni kell a táplálék összetételére, mely egyben kímélő, de mégis energetizáló. 

 

Előző cikkünkben olyan superfoodokat sorakoztattunk fel, melyek általánosságban javítják kutyánk közérzetét, egészségét. A most következő hét étel közt szerepel egyszerűen beszerezhető, olcsó, és olyan is, melyet csak kevesen engedhetnek meg maguknak (és kutyájuknak).

 

1. Chia mag

A köztudtaban nem olyan rég kúszott be ez a fekete kis magocska. Az ára igazán borsos, de jó tudni róla, hogy hétszer több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs, a lazachoz képest pedig nyolcszor magasabb az Omega 3 tartalma. Hatszoros a rosttartalma a zabkorpához képest. Támogatja az érrendszert és a szívműködést, valamint a bőrirritációkra csodálatos   hatással van! Szóval, érdemes kipróbálni. A magokat csak rá kell szórni az ételre, vagy vízzel elkeverve a kocsonyás anyagot vegyítjük a vacsihoz. 

 

A hal a kutyának is értékes táplálék
A hal a kutyának is értékes táplálék
Fotó: img.webmd.com

 

 

2. Olajos hal

Heti kétszer nyugodtan adhatjuk kutyánknak. A szardínia is megfelelő forrása az Omega 3-nak. Akinek kéznél van egy kis lazac, megkínálhatja vele kutyáját, de csak főve. Az érrendszerre és a szőrzet fényességére ható hal, az idős kutyáknak ajándék! 

 

 

3. Joghurt

A legegyszerűbb joghurt is segít az emésztésben a kutyának. A probiotikumot tartalmazó fehérje- és kálciumforrás az érzékeny négylábúaknak is hasznos táplálék. Keverhetjük gyümölcsökkel, de sosem a mesterségesen elkészített joghurtot adjuk!  Azoknak a kutyáknak, akiknek kimutatott tejfehérje allergiájuk van, hagyjuk ki ezt!

 

 

Sütőtökből és zabból is készülhet kutyakeksz
Sütőtökből és zabból is készülhet kutyakeksz
Fotó: dingo.care2.com

 

 

4. Sütőtök

Az emésztés támogatója akár sütve, akár főve. Az idős szervezet számára nélkülözhetetlen! Rendszeres részévé kéne tenni a kutya menüjének. Szezonban érdemes fillérekért bevásárolni, és megsütni, vagy főzni, majd lefagyasztani kisebb adagokban. Így egész évben tök jó lesz a kutya emésztése.

 

 

5. Lenmagolaj

Az olajok egyik kincse az allergiás kutya számára igazi szuperkaja! A bőr gyulladásos megbetegedései mellett, a szőrzetre, valamint az ízületek és egyéb mozgásszervi bántalmakra jótékonyan hat. Egy kis olaj-csurgatás a napi adagra, és hamarosan megmutatkozik az lenmagolaj pozitívuma!

 

 

Olajozottan működjön a szervezet
Olajozottan működjön a szervezet
Fotó: flaxfarm.co.uk

 

6. Zab

A túlsúlyos kutyák diétájához hozzátartozó gabona megfelelő szénhidrátforrás a nyugdíjas korúaknak is. Készíthetünk belőle kekszet, vagy megfőzhetjük hússal. Sose adjunk cukrozott, vagy ízesített zabpelyhet az állatunknak (se)!

 

 

7. Alma

A magok eltávolítása után adjunk almacikkeket kutyánknak. A friss, lédús gyümölcs

megtisztítja az idős eb (maradék) fogát, ínyét. Vitamintartalma miatt szintén elhagyhatatlan kiegészítője a napi menünek. 

 

 

Az egészséges és jól megválogatott táplálék azért fontos a előrehaladt korban levő kutyának,mert mi vagyunk a felelősek azért, hogy egyensúlyban legyen emésztésük, bírják a mozgást, és ne kelljen a túlsúllyal küzdeniük. A békés öregkorhoz hozzátartozik az egészség is!

 

 

Egy szuper-egészséges táplálékkiegészítő fűszer megismeréséhez kattints ide!

 

 


Indexkép forrás: aplaceforpaws.com
Cikk első megjelenése: 2015. május 26.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Gondoltad volna, hogy a kutyákat is érintheti a stresszevés? Gondoltad volna, hogy a kutyákat is érintheti a stresszevés?
Állandóan enne a kutya? Egy kutatás szerint kedvenceinknél sem ritka az érzelmi evés. Tudj meg többet a témáról!

Veszélyes fűszerek - ezekből jobb, ha nem eszik a kutya Veszélyes fűszerek - ezekből jobb, ha nem eszik a kutya
Ételeink kedvelt ízesítői a fűszerek, jótékony hatásuk miatt előszeretettel fogyasztjuk őket. Ám az, ami egészségünknek kedvez, négylábú barátaink számára komoly gondokat okozhat. Tudj meg többet!

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Emésztőrendszeri zavarok? Lehet, hogy Irritábilis bél szindrómával (IBS) küzd a kutyánk! Emésztőrendszeri zavarok? Lehet, hogy Irritábilis bél szindrómával (IBS) küzd a kutyánk!
Csakúgy, mint az embereknél, az irritábilis bél szindróma, vagyis IBS a kutyák esetében is emésztőrendszeri panaszokat okoz. Bár náluk jóval ritkábban fordul elő, mégis fontos tudnunk róla.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Mondial Assistance GesmbH JULIUS-K9 MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutya lett a polgármester Nevadában! Hírek - Címlapon
Kutya lett a polgármester Nevadában!
Súlyproblémákkal küzd a brit kutyák egyharmada! Hírek - Címlapon
Súlyproblémákkal küzd a brit kutyák egyharmada!