A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutya lett a polgármester Nevadában!

2016. február 15., 12:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Hogy kerül egy kutya a polgármesteri hivatalba? És hogy történhetett meg az, hogy négylábú polgármestere lett a nevadai Reno városának?



Egy labrador és újfundlandi keverék kutya, Everett kapta a megtisztelő feladatot: egy napra őt választották meg Reno polgármesterének. Everett részt vett egy hivatalos kiáltvány felolvasásán a Városi Tanácsteremben, majd fotózáson is. A négylábú polgármester különleges ellátásban részesült aznap: külön limuzinnal érkeztek érte, és vitték haza a nap végén.  

 

Everett, az örökbefogadott kutya lett a polgármester
Everett, az örökbefogadott kutya lett a polgármester
Fotó: SPCA of Northern Nevada

 

A nagyszerű kezdeményezésnek jótékony célja volt: az önkormányzat ezzel hívta fel a menhelyi kutyákra és az örökbefogadás fontosságára. A különleges polgármester, Everett is menhelyről örökbefogadott kutya, aki két éve már rátalált a szerető családra és otthonra.

 

Everett, az újfundlandi-labrador keverék kutya
Everett, az újfundlandi-labrador keverék kutya
Fotó: mynews4.com

 

A nap végeztével Everett visszatért a “civil” kutyaéletbe - a város pedig megjutalmazta szolgálatáért a visszavonuló polgármestert: a kutyus gazdagabb lett egy kényelmes kutyaággyal, tálakkal, ajándékkosárral és kutyaeledellel.  

 

Everett, a büszke polgármester
Everett, a büszke polgármester
Fotó: SPCA of Northern Nevada

 

Február 11. - ezen a napon lett polgármester a kutya
Február 11 - ezen a napon lett polgármester a kutya
Fotó: SPCA of Northern Nevada

Forrás: mynews4.com, mashable.com
Indexkép forrás: SPCA of Northern Nevada

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Praktiker Irodakutya.com MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyasétáltatók, kirándulók, figyelem: újra erdőlátogatási tilalom! Hírek - Címlapon
Kutyasétáltatók, kirándulók, figyelem: újra erdőlátogatási tilalom!
Hét egészségmegőrző eledel a nyugdíjas ebeknek Hírek - Címlapon
Hét egészségmegőrző eledel a nyugdíjas ebeknek