A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutya lett a polgármester Nevadában!

2016. február 15., 12:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Hogy kerül egy kutya a polgármesteri hivatalba? És hogy történhetett meg az, hogy négylábú polgármestere lett a nevadai Reno városának?Egy labrador és újfundlandi keverék kutya, Everett kapta a megtisztelő feladatot: egy napra őt választották meg Reno polgármesterének. Everett részt vett egy hivatalos kiáltvány felolvasásán a Városi Tanácsteremben, majd fotózáson is. A négylábú polgármester különleges ellátásban részesült aznap: külön limuzinnal érkeztek érte, és vitték haza a nap végén.  

 

Everett, az örökbefogadott kutya lett a polgármester
Everett, az örökbefogadott kutya lett a polgármester
Fotó: SPCA of Northern Nevada

 

A nagyszerű kezdeményezésnek jótékony célja volt: az önkormányzat ezzel hívta fel a menhelyi kutyákra és az örökbefogadás fontosságára. A különleges polgármester, Everett is menhelyről örökbefogadott kutya, aki két éve már rátalált a szerető családra és otthonra.

 

Everett, az újfundlandi-labrador keverék kutya
Everett, az újfundlandi-labrador keverék kutya
Fotó: mynews4.com

 

A nap végeztével Everett visszatért a “civil” kutyaéletbe - a város pedig megjutalmazta szolgálatáért a visszavonuló polgármestert: a kutyus gazdagabb lett egy kényelmes kutyaággyal, tálakkal, ajándékkosárral és kutyaeledellel.  

 

Everett, a büszke polgármester
Everett, a büszke polgármester
Fotó: SPCA of Northern Nevada

 

Február 11. - ezen a napon lett polgármester a kutya
Február 11 - ezen a napon lett polgármester a kutya
Fotó: SPCA of Northern Nevada

Forrás: mynews4.com, mashable.com
Indexkép forrás: SPCA of Northern Nevada

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár
10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.

Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit
A Szekszárdi Járásbíróság a 2024. április 22-én tartott előkészítő ülésen hat rendbeli állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek azt a tolnai férfit, aki több kutyáját is magára hagyta anélkül, hogy az ellátásukról megfelelően gondoskodott volna.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Brimo partysátor Beagle Club Online Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyasétáltatók, kirándulók, figyelem: újra erdőlátogatási tilalom! Hírek - Címlapon
Kutyasétáltatók, kirándulók, figyelem: újra erdőlátogatási tilalom!
Hét egészségmegőrző eledel a nyugdíjas ebeknek Hírek - Címlapon
Hét egészségmegőrző eledel a nyugdíjas ebeknek