A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Súlyproblémákkal küzd a brit kutyák egyharmada!

2016. február 13., 13:00


Szerző: kiberov


Kategória: Egészség




Gazdáik figyelmetlensége miatt túlsúlytól szenved szinte minden harmadik kutya az Egyesült Királyságban. Túl sokat esznek és keveset mozognak az állatok - a gazdáknak ez elkerüli a figyelmét.



 A kutyák mellett a szigetországban élő macskák mintegy egynegyede is komoly súlyproblémákkal küzd, ez pedig 5 százalékos növekedést jelent a három évvel ezelőtti állapotokhoz képest - állapította meg a People's Dispensary of Sick Animals nevű civil szervezet (PDSA).

 

A kutya nem képes kontrolllálni, hogy mit és mennyit eszik! Ezt csak a gazdája tudja!
A kutya nem képes kontrolllálni, hogy mit és mennyit eszik! Ezt csak a gazdája tudja!
Fotó:dogster.com

 

A brit állatvédő szervezet tavaly összesen nyolcezer kutyátvizsgált meg. A kapott adatok azt sugallják, hogy Nagy-Britanniában jelenleg mintegy három és fél millió elhízott kutya élhet. "Nagyon sok állattartó ételmaradékkal és zsíros csemegével eteti a kedvencét" - mondta Sean Wensley, a PDSA állatsebésze.

 

"Folyamatosan növekszik az elhízott kutyák, macskák, nyulak és még a kisebb állatok száma. Az elhízás közvetlen eredményeként az Egyesült Királyság területén élő ezernyi háziállatnak nemcsak az életminősége romlik meg, de az életük is megrövidül" - tette hozzá.

 

A túlsúly a mozgásában is korlátozza a kutyát
A túlsúly a mozgásában is korlátozza a kutyát
Fotó:dogster.com

 

"Végsősoron a gazda az, aki felügyeli, hogy a kedvence mennyit eszik, ám a figyelmetlenség miatt gyakran nem a megfelelő táplálékokkal és így fölösleges kalóriákkal tömik az állataikat" - tette hozzá. A szervezet egyébként minden évben megrendezi a Háziállatok Fittklubja (Fit Pet Club) elnevezésű versenyét, amely segít az állattulajdonosoknak abban, hogy megfelelő kondícióban tartsák a négylábúikat.

 

 
Pet Fit Club - Before and After

Meet the chubby cats, dumpy dogs and roly-poly rabbits who’ve been helped to a healthier weight by Pet Fit Club. Let’s give them all a ‘like’ to say well done! We’re looking for new pets to take on the 6-month weight loss challenge – if your pet is on the portly side, enter the competition here: http://ow.ly/Y801M

Közzétette: PDSA – Help a vet help a pet – 2016. február 10.

Forrás: telegraph.co.uk
Indexkép forrás: bbc.co.uk
Cikk első megjelenése: 2015. március 06.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 kérdés, amit érdemes feltenned magadnak, ha aktív kutyát szeretnél 5 kérdés, amit érdemes feltenned magadnak, ha aktív kutyát szeretnél
Akár fajtatiszta, akár keverék, az élet egy magas energiaszintű kutyával sokak számára kihívást jelenthet a mindennapokban. Mire figyeljünk, ha ilyen kutyát szeretnénk?

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

Mókás mozdulat - avagy miért hajol meg a kutya? Mókás mozdulat - avagy miért hajol meg a kutya?
Egy jel, ami semmivel sem összetéveszthető. A kutyakommunikáció egyedi, ugyanakkor rendkívül fontos része ez a mozdulat. Mi mindent üzenhet általa?

6 egyszerű tipp, hogy megőrizd kutyád mentális egészségét 6 egyszerű tipp, hogy megőrizd kutyád mentális egészségét
A kutyák rengeteg örömmel ajándékoznak meg minket, feltétel nélküli szeretetük mellett arra is mindig emlékeztetnek, hogy a boldogság olykor a legapróbb dolgokban rejlik. Mi tehetünk mi annak érdekében, hogy ők is kiegyensúlyozottak, vidámak legyenek?

Segítség! Kakit eszik a kutyám! Segítség! Kakit eszik a kutyám!
Undort vagy meglepetést válhat ki a gazdiból, amikor észreveszi, hogy kedvence ürüléket fogyaszt. Lássuk a lehetséges okokat és megoldási tippeket!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Praktiker Hírstart MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hét egészségmegőrző eledel a nyugdíjas ebeknek Hírek - Címlapon
Hét egészségmegőrző eledel a nyugdíjas ebeknek
Madrid: ingyen utazhatnak a kutyák a metrón! Hírek - Címlapon
Madrid: ingyen utazhatnak a kutyák a metrón!