A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nyers étrend az egészséges kutyákért!

2015. november 06., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Ajánló




Sokat tud a nyers étrendről, étrendkiegészítői pedig szuper-egészségessé varázsolják a kutyákat. A Barfshop.hu termékeit nem csak a B.A.R.F. etetés híveinek ajánljuk: a tápot választó gazdik is alkalmazhatják. Perlaki Fannival beszélgettünk a nyers etetésről, az étrendkiegészítőkről és kutyusáról.



Nemrégiben találkoztunk az EB OVO Pikniken, ahol volt szerencsém megismerni csodálatos kutyusodat. Mesélsz róla nekünk egy kicsit?

Ó, róla órákig tudnék :) . Csipet egy másfél éves törpepinscher: erőszakos, borzasztó kiváncsi, dobermannak hiszi magát és nagyon vagány kiskutya. Tulajdonképpen neki köszönhetem a Barfshopot is, ugyanis vele kezdtem B.A.R.F.-ozni 8 hetes korától. Nagyon készültem az érkezésére, természetesen már hetekkel előtte válogattam a tápok között, de az összetevőket nézve egyik sem nyerte el igazán a tetszésemet. A nyersetetést ekkor ajálották, én pedig belevetettem magam és nagyon sokat olvastam mire az alig 1 kg-os apróság megérkezett. Mégis első másodperctől úgy ropogtatta a csirkenyakat, hogy öröm volt nézni.

 

Csipet, Fanni kutyusa
Csipet, Fanni kutyusa
Fotó: Vauvau.hu - Professzionális kutyafotó

 

Csipetet mivel, hogyan eteted?  

A B.A.R.F. egyik eleme a minél változatosabb etetés: kap fehér húsokat és vörös húsokat is. Legtöbbször szárnyas, vagy nyúl a menü, hetente egyszer olajos hal, de kap marhát és szarvast is. Ezt egészitem ki répával, almával, vagy sütőtökkel, esetleg egyéb szezonális gyümölccsel, és a kiegészitőkkel. Vele most vagyunk túl a félévenkénti lazacolaj és zöldkagylópor kúrán, de sportkutya lévén most kapott kollagént is. Tulajdonképpen a nyers étrend egyik nehézsége egyben a szépsége is: minden kutya más és más, nem lehet egy adott receptet ráhúzni az összesre. Nekünk ez a forma bevált, kevésbé egészséges kutyák  még nagyobb odafigyelést igényelnek.

 

Csipet is inkább a nyers kosztot választja. Imádja!
Csipet is inkább a nyers kosztot választja. Imádja!
Fotó: Vauvau.hu - Professzionális kutyafotó

 

Nagyon sok gazdi érdeklődik a nyers etetés iránt. Mi az, amire különösen oda kell figyelniük ha ezt választják?

A legfontosabb, hogy a kezdés előtt minden gazdi tájékozódjon, adjon magának időt arra, hogy újraértelmezzen mindent, amit eddig gondolt az etetésről. Évtizedeken keresztül láttuk a tápreklámokat, miközben alapvető kérdésekről feledkeztünk meg. Ahogy az ember olvas, számtalan ,,aha” élmény éri és egy idő után már csak az lesz a kérdés, hogy erre miért nem jött rá korábban. A B.A.R.F. egyáltalán nem újkeletű: a 30-as években publikáltak róla először, azóta pedig számtalan tapasztalat felhalmozódott. Nyugati országokban is évek óta nagy népszerűségnek örvend, sok állatorvos állt mögé, de ez a tendencia Magyarországon is megfigyelhető.

Fontos a kiegyensúlyozott étrend összeállítása, amit vagy B.A.R.F.-ot támogató állatorvosra bíz a gazdi, vagy saját maga olvas utána kellő alapossággal. Elengedhetetlen tudni milyen vitaminokra és ásványi anyagokra van szüksége a kutyának és azt miből szerzi meg. Utóbbi esetben cikkekből, vagy akár a BARF - a nyersetetés, vagy BARF - a nyersetetés - Fórum csoportunkból is tájékozódhat a gazdi.

Nagy körültekintést igényel a higiénia is: csak emberi fogyasztásra szánt, friss húst szabad venni, amit porciózás után legalább 2 hétig fagyasztóban kell tárolni. Felengedés után azonnal kapja meg a kutya és ne fagyasszuk vissza. Fontos az etetőtál és környékének tisztán tartása is, ezekkel a lépésekkel tudunk legkönnyebben védekezni a fertőzések ellen. Különösen fontos a havi féreghajtózás is.

 

Ha kérdésük vagy problémájuk adódna a B.A.R.F.-al kapcsolatban, tudnak Tőletek segítséget, tanácsot kérni?

Természetesen, ennek több módja van. Egészséges kutyát könnyű átszoktatni B.A.R.F.-ra, egészségügyi problémás kutyákkal azonban mindenképp érdemes kikérni állatorvos véleményét is.

Van egy B.A.R.F. étrenddel foglalkozó Facebook oldalunk, ahol rengeteg érdekes cikket osztunk meg, de létrehoztunk egy fórumot is, ahol a gazdik egymással is tapasztalatot cserélhetnek, ezen kívül elérhetők vagyunk a Barfshop.hu Kapcsolat menüpontján található email címünkön is.

 

Ízületvédő csomagot is találhattok a Barfshop.hu-nál
Ízületvédő csomagot is találhattok a Barfshop.hu-nál

 

Kínálatotok illeszkedik a nyers étrendhez. Milyen étrendkiegészítők közül válogathatnak a gazdik?

A B.A.R.F. alapvetően a nyers hús, a zöldfélék-gyümölcsök és a kiegészítők helyes arányára épül. Webshopunkon 100%-ban természetes étrendkiegészítők között válogathatnak a gazdik. Nem csak egészséges, de allergiás, szőr vagy bőr problémáktól szenvedő, ízületi problémás ebeknek is kínálunk természetes megoldást.

Összeállítottunk csomagokat is, amikben egy-egy speciális problémára fókuszálunk, mint az emésztés, vagy az ízületek erősítése.

 

Vannak olyan gazdik, akik nem szimpatizálnak a B.A.R.F. etetéssel. Számukra is ajánlod a termékeiteket?

Igen, ezeket a termékeket nyugodtan használhatják a táppal etető gazdik is: ugyanúgy eredménnyel járhat, de a kiválasztás előtt érdemes megnézni, szerepel-e már termékünk a táp összetevői között.

 

A Barfshop.hu emésztést segítő csomagja
A Barfshop.hu emésztést segítő csomagja

 

Mint említetted, étrendkiegészítőitek csupa-csupa természetes és különleges összetevőket tartalmaznak. Milyen jótékony hatásokkal bírnak?  Vannak olyan kutyusok, akiknek kifejezetten ajánlod őket (esetleg hatásuk miatt)?

Nagyon sok időt töltöttünk azzal, hogy a megfelelő márkákat találjuk meg, ezért mindegyiket ajánlom, nagyon jó minőségűek. Kókuszolajunk több mint 50%-os laurinsav tartalmú, hidegen sajtolt, nem vetették alá ipari fehérítésnek és szagtalanításnak. Gyulladáscsökkentő, antibakteriális, antivirális hatású. Az EM-BIO kifejezetten jó egészségi problémákban szenvedő kutyáknak: számos gyógynövény erjesztésével állítják elő, élőflórás készítmény, ami erősíti az immunrendszert. De nagyon népszerű tiszta, 100%-os zöldkagylóporunk és lazacolaj is kapható nálunk.

 

A boxer fülgyulladása is hamar elmúlt
A boxer fülgyulladása is hamar elmúlt

 

Mik eddig a tapasztalataitok? Pozitív visszajelzéseket kaptok?

Még alig két hónap áll mögöttünk, mégis rengeteg pozitív visszajelzést kapunk. Többen jelezték, hogy a ligetszépe olaj, vagy a lazacolaj hatására elmúlt kutyájuk bőrszárazsága, szőrhullása; egy angol bulldog kölyöknél elmúlt a sántikálás, miután el kezdte használni ízületvédő csomagunkat; egy boxernél pedig a makacs fülgyulladás szűnt meg a kókuszolaj használata után. Mégis a legnagyobb referenciánk talán az ideiglenesen nálunk lévő Boti, aki súlyosan alultápláltan, demodexesen került hozzánk. Az állatorvosi kezelés mellett több étrendkiegészítőt is kapott: a szőrproblémája miatt lazac- és kókuszolajat, immunrendszer erősítőt és zöldkagylóport is adtunk neki, ami nagyon jó hatással van a kölykök szervezetére. Az eredmény magért beszél: mindössze három hét alatt kinőtt a szőre, megerősödött az immunrendszere, holott a felépülés hónapokat szokott igénybe venni.

 

Boti három hét alatt rendbe jött
Boti három hét alatt rendbe jött

 

Azt hiszem, ez tényleg magáért beszél. Gyönyörű kiskutya vált Botiból! Reméljük még sok-sok kutyus válik erőssé és egészségessé az étrendkiegészítőiteknek köszönhetően! 

 


Indexkép forrás: Fotó: Vauvau.hu - Professzionális kutyafotó

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ehetnek a kutyák epret? Ehetnek a kutyák epret?
Ízlelhetjük apró szeletekre vágva, porcukorral meghintve vagy pürésítve, és akkor még nem is beszéltünk a mennyei eperlekvárról... Már a gondolatától is összefut az ember szájában a nyál! Nincs is min csodálkozni, ha a finomság illata kedvencünk figyelmét is felkelti. Adhatunk nekik epret?

Ehetnek a kutyák sonkát? Ehetnek a kutyák sonkát?
Bár az ünnepek már elmúltak, a húsvéti sonkából maradt falatokra még mindig áhítozhat kedvencünk. De kaphat belőle?

Miért eszik füvet a kutyám? Miért eszik füvet a kutyám?
Éhes? Fáj a pocakja? Szorongását próbálja enyhíteni? Vagy csupán megszokásból legelészik? Mit kell tudnunk a fűevésről és hogyan segíthetünk kedvencünknek, ha túlzásba viszi?

Egészséges tápanyagforrás kutyáknak is: a tojás Egészséges tápanyagforrás kutyáknak is: a tojás
Ha kedvencünk valaha is kóstolta már a főtt tojást, elképzelhető, hogy pillanatokon belül a konyhában terem, amint elkezdjük feltörni a héját. Tűkön ülve várja, mikor kaphat belőle – mintha tudná, hogy neki is jót tesz. Mi teszi olyan értékes finomsággá a tojást?

A kutya bundája is korpásodhat - Mi okozhatja? A kutya bundája is korpásodhat - Mi okozhatja?
Apró fehér szöszmöszök a kutya bundáján? Csak nem korpásodik? Lehetséges egyáltalán?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Rehabportál EB OVO Közhasznú Egyesület AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
37. Vizsla Világbajnokság Hírek - Címlapon
37. Vizsla Világbajnokság
Kutyával az asztma ellen Hírek - Címlapon
Kutyával az asztma ellen