A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Jótékonysági koncertet tart februárban a Rex Kutyaotthon Alapítvány

2024. január 09., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A magyar beatzene hőskora címmel jótékonysági koncertet rendez a Rex Kutyaotthon Alapítvány február 2-án az újpesti UP Rendezvénytéren. A koncert teljes bevételét a most épülő Felelős Állattartás Háza befejező munkálataira fordítják - tájékoztatta az alapítvány az MTI-t.



Azt írták, Pomázi Zoltán, az egykori Tolcsvay Trió és a jelenleg is működő Bojtorján együttes énekese a magyar beatzene 60-as, 70-es és 80-as éveit idézi műsorában. A koncerten ismert Illés-, Fonográf-, Tolcsvay- és Bojtorján-dalok csendülnek fel.

A műsorban Schaffer Edina, a Neoton Família volt háttérénekese, jelenleg az Új Bojtorján együttes tagja hegedűn, mandolinon és gitáron játszik, valamint énekel, továbbá Zboray Miklós, a Napoleon Boulevard tagja egy tizenkét húros gitáron működik közre a produkcióban.

 

Az előadást néhány kordokumentum is színesíti, korabeli rádiós és televíziós hírek, archív hangfelvételek formájában, történelmi hátteret biztosítva a műsorban elhangzó daloknak - olvasható a közleményben.

 

 

Retro koncert az állatokért

 

 

Mint írták, az állatvédelem számos problémájára hosszú távon csakis az állatokkal kapcsolatos szemléletváltás kínálhat megoldást. A Rex Állatszigeten hamarosan megépülő Felelős Állattartás Háza ebben a misszióban úttörő szerepet fog betölteni, viszont a beruházás teljes megvalósítása elképzelhetetlen társadalmi összefogás nélkül - emelik ki a közleményben.

 

Az idén megnyíló élményközpontú oktatási létesítményben évente akár 100 ezer látogató is megfordulhat. Itt kap majd helyet az ország első tematikus fajismertető és állattartással kapcsolatos ismereteket bemutató interaktív kiállítása és az egyes állatfajokat bemutató számos ismeretterjesztő program is.

 

 

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: Unsplash - Chris Arthur-Collins

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett! Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett!
Több társával együtt mentették ki az állatvédők a földi pokolból a sokat szenvedett kutyust – a szakértő kezeknek, a gondoskodásnak hála azonban teljesen felépült. Azóta szerető gazdikra is talált, mi több, igazi reklámarc lett a bájos négylábú! Szívmelengető történet!

Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök
A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőket.

Árva állatok karácsonya - 200 állatvédő szervezet részesül tápadományban Árva állatok karácsonya - 200 állatvédő szervezet részesül tápadományban
Az előző évekhez hasonlóan, idén is tápadományban részesülnek az állatvédelmi civil szervezetek - közölte Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos az MTI-vel.

A keverék kutya COOL! – Menő pólókkal hívják fel a figyelmet a keverék kutyákra A keverék kutya COOL! – Menő pólókkal hívják fel a figyelmet a keverék kutyákra
Minden kutya egyedi, különleges egyéniség – a keverék kutyák ráadásul nem csak belső-, de külső tulajdonságaikban is egyediek! Mégsem olyan menők, mint fajtatiszta társaik… változtassunk ezen!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor JULIUS-K9 Praktiker Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé Hírek - Címlapon
Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé
A vulkanikus eredetű Somló lankáinak felfedezése kutyákkal Hírek - Címlapon
A vulkanikus eredetű Somló lankáinak felfedezése kutyákkal