A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ki a legengedelmesebb házikedvenc?

2018. augusztus 09., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Nevelés




Kiderült, melyik négylábú a legügyesebb az engedelmességi feladatok teljesítésében a szolnoki házikedvencek körében. Különleges versenyt tartott ennek kiderítésére a TopDogs csapata. A rendhagyó verseny ráadásul jótékony célt szolgált: a befolyt összeggel a Szolnoki Állatotthon árváit támogatták.



Első ízben került megrendezésre Szolnokon a TopDogs Jótékonysági Házikedvenc Vizsga. A versenyt kifejezetten házikedvencek részére szervezték, ezzel is felhívva a figyelmet a felelős állattartásra, a kulturált kutyázásra. A jó hangulatú megmérettetésen 19 nevező versenyzett az első helyért. Minden kutya-gazdi páros a maximum tudását igyekezte bemutatni, bár ezúttal kifejezetten a részvétel volt a fontos, nem az eredmény, hiszen a rendezvény  jótékony célt szolgált: a nevezésekből és egyéb felajánlásokból befolyt összeggel a Szolnok Városi Állatotthon Alapítvány védenceit támogatta a TopDogs.

 

Kröpfl Erzsébet bírálta a helybenmaradás feladatot teljesítő kutyákat
Kröpfl Erzsébet bírálta a helybenmaradás feladatot teljesítő kutyákat
Fotó: TopDogs

 

“A versenyen annyi felajánlás összejött a magánszemélyektől, nevezőktől és cégektől, hogy összesen 720 kg prémium minőségű kutyatápot tudunk vásárolni a menhelyen lakó árva állatoknak - mesélte Kröpfl Erzsébet, kutyakiképző, a TopDogs kutyaiskola vezetője. - “ Sajnos a menhelyek szinte kivétel nélkül teltházasak, a mindig nagyszámú felelőtlen állattartó miatt, így az állatvédőknek minden segítség számít. A vizsgánk kifejezetten kedvencként tartott kutyáknak és gazdijaiknak szólt, nem a munkakutyásoknak. A Szolnoki állatotthon támogatása mellett célunk volt az is, hogy a versenyző párosokon keresztül bemutassuk, igen, így is lehet kutyázni, kulturáltan, összhangban egymással.”

 

A jó hangulatú rendezvénynek a meleg nyári idő sem tehetett keresztbe: olyan helyszínt választottak, ahol bőven volt árnyék is, a napos foltokra pedig sátrakat, napernyőket helyeztek el, és akkora tálakban, lavórokban volt friss víz a kutyáknak, hogy a kisebbek akár meg is fürödhettek benne.

 

 

 

“Büszke vagyok minden párosra, aki elindult, függetlenül attól, hány ponton szereztek a vizsgán. Bátorság kell ahhoz, hogy kiálljunk a pályára, bemutassuk a tudásunkat, akkor is, ha esetleg nem megy minden tökéletesen - főleg egy ilyen kritikus világban. A pálya széléről könnyű megmondani a frankót - kiállni mások elé, ez az igazi teljesítmény!” - teszi hozzá Erzsébet, aki jól ismeri a hasonló szerepléseket, hiszen saját kutyáival mentőkutyás világbajnokságon is részt vett. –„A legnehezebb és egyben a legviccesebb feladat az úgynevezett „Kajafolyosó” volt: nem minden kutyának sikerült figyelmen kívül hagynia a kihelyezett finom falatokat, ami elég muris helyzeteket produkált.”

 

A jövőbeli tervekről is elárult néhány részletet Erzsébet: a következő házikedvenc vizsgára valószínűleg májusban kerül majd sor, erre már két kategóriában is lehet majd nevezni a tervek szerint a párosok felkészültségi szintjének megfelelően. “A verseny mellett kutyás bemutatókat is szeretnénk tartani különböző kutyás sportokból és munkakutyás területekről. És persze az állatvédelemről sem fogunk megfeledkezni: az adománygyűjtés mellett úgy tervezzük, hogy helyet biztosítunk a Szolnoki Állatotthon lakóinak is, hátha valaki beleszeret a védencekbe, és közülük sokan újdonsült kutya-gazdi párosként távozhatnak a helyszínről.”

 

 

 

 

Az első TopDogs Jótékonysági Házikedvenc Vizsga dobogósai:

            1. Pólónyi Ágnes és Edy 98 pont
 

                        2. Dinnyés Zsuzsanna és Burro 97 pont
 

                                        3. Kállai János és Szofi 93 pont

 

 

Gratulálunk! 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A keverék kutya COOL! – Menő pólókkal hívják fel a figyelmet a keverék kutyákra A keverék kutya COOL! – Menő pólókkal hívják fel a figyelmet a keverék kutyákra
Minden kutya egyedi, különleges egyéniség – a keverék kutyák ráadásul nem csak belső-, de külső tulajdonságaikban is egyediek! Mégsem olyan menők, mint fajtatiszta társaik… változtassunk ezen!

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

Otthont a háziállatoknak! - Az állatok világnapján és minden más nap is segíthetünk nekik Otthont a háziállatoknak! - Az állatok világnapján és minden más nap is segíthetünk nekik
Az évben több nap is négylábú kedvenceinkről szól, ezek közül pedig az egyik legfontosabb október 4-e. A kisállatok világnapja Assisi Szent Ferenchez, az állatok és a természet védőszentjéhez kötődik, és a 20. század eleje óta ünnepeljük. A háziállatok rendkívül pozitív hatással vannak mind a mentális, mind a fizikai egészségünkre, amit az ilyen alkalmakon igyekszünk némi plusz törődéssel meghálálni. A gondoskodás azonban a kevésbé szerencsés, utcára került háziállatoknak is jár. A Mars éppen ezért hat olyan módszert javasol, amelyekkel mindannyian részt vállalhatunk az elhagyott háziállatok helyzetének javításában és csökkenthetjük az otthontalan kiskedvencek számát.

Hogyan lehet egy mobilszolgáltató az árva állatok megmentője? Hogyan lehet egy mobilszolgáltató az árva állatok megmentője?
Különleges új szolgáltatást jelentett be a Netfone Telecom: új márkájuk segítségével az előfizetéseddel egy általad választott állatvédő szervezetet támogathatsz!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Praktiker Hírstart Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyám nélkül sehova - mozifilm ajánló Hírek - Címlapon
A kutyám nélkül sehova - mozifilm ajánló
Lakatlan szigeten találtak magukra hagyott kölyökkutyákat Hírek - Címlapon
Lakatlan szigeten találtak magukra hagyott kölyökkutyákat