A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ki a legengedelmesebb házikedvenc?

2018. augusztus 09., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Nevelés




Kiderült, melyik négylábú a legügyesebb az engedelmességi feladatok teljesítésében a szolnoki házikedvencek körében. Különleges versenyt tartott ennek kiderítésére a TopDogs csapata. A rendhagyó verseny ráadásul jótékony célt szolgált: a befolyt összeggel a Szolnoki Állatotthon árváit támogatták.



Első ízben került megrendezésre Szolnokon a TopDogs Jótékonysági Házikedvenc Vizsga. A versenyt kifejezetten házikedvencek részére szervezték, ezzel is felhívva a figyelmet a felelős állattartásra, a kulturált kutyázásra. A jó hangulatú megmérettetésen 19 nevező versenyzett az első helyért. Minden kutya-gazdi páros a maximum tudását igyekezte bemutatni, bár ezúttal kifejezetten a részvétel volt a fontos, nem az eredmény, hiszen a rendezvény  jótékony célt szolgált: a nevezésekből és egyéb felajánlásokból befolyt összeggel a Szolnok Városi Állatotthon Alapítvány védenceit támogatta a TopDogs.

 

Kröpfl Erzsébet bírálta a helybenmaradás feladatot teljesítő kutyákat
Kröpfl Erzsébet bírálta a helybenmaradás feladatot teljesítő kutyákat
Fotó: TopDogs

 

“A versenyen annyi felajánlás összejött a magánszemélyektől, nevezőktől és cégektől, hogy összesen 720 kg prémium minőségű kutyatápot tudunk vásárolni a menhelyen lakó árva állatoknak - mesélte Kröpfl Erzsébet, kutyakiképző, a TopDogs kutyaiskola vezetője. - “ Sajnos a menhelyek szinte kivétel nélkül teltházasak, a mindig nagyszámú felelőtlen állattartó miatt, így az állatvédőknek minden segítség számít. A vizsgánk kifejezetten kedvencként tartott kutyáknak és gazdijaiknak szólt, nem a munkakutyásoknak. A Szolnoki állatotthon támogatása mellett célunk volt az is, hogy a versenyző párosokon keresztül bemutassuk, igen, így is lehet kutyázni, kulturáltan, összhangban egymással.”

 

A jó hangulatú rendezvénynek a meleg nyári idő sem tehetett keresztbe: olyan helyszínt választottak, ahol bőven volt árnyék is, a napos foltokra pedig sátrakat, napernyőket helyeztek el, és akkora tálakban, lavórokban volt friss víz a kutyáknak, hogy a kisebbek akár meg is fürödhettek benne.

 

 

 

“Büszke vagyok minden párosra, aki elindult, függetlenül attól, hány ponton szereztek a vizsgán. Bátorság kell ahhoz, hogy kiálljunk a pályára, bemutassuk a tudásunkat, akkor is, ha esetleg nem megy minden tökéletesen - főleg egy ilyen kritikus világban. A pálya széléről könnyű megmondani a frankót - kiállni mások elé, ez az igazi teljesítmény!” - teszi hozzá Erzsébet, aki jól ismeri a hasonló szerepléseket, hiszen saját kutyáival mentőkutyás világbajnokságon is részt vett. –„A legnehezebb és egyben a legviccesebb feladat az úgynevezett „Kajafolyosó” volt: nem minden kutyának sikerült figyelmen kívül hagynia a kihelyezett finom falatokat, ami elég muris helyzeteket produkált.”

 

A jövőbeli tervekről is elárult néhány részletet Erzsébet: a következő házikedvenc vizsgára valószínűleg májusban kerül majd sor, erre már két kategóriában is lehet majd nevezni a tervek szerint a párosok felkészültségi szintjének megfelelően. “A verseny mellett kutyás bemutatókat is szeretnénk tartani különböző kutyás sportokból és munkakutyás területekről. És persze az állatvédelemről sem fogunk megfeledkezni: az adománygyűjtés mellett úgy tervezzük, hogy helyet biztosítunk a Szolnoki Állatotthon lakóinak is, hátha valaki beleszeret a védencekbe, és közülük sokan újdonsült kutya-gazdi párosként távozhatnak a helyszínről.”

 

 

 

 

Az első TopDogs Jótékonysági Házikedvenc Vizsga dobogósai:

            1. Pólónyi Ágnes és Edy 98 pont
 

                        2. Dinnyés Zsuzsanna és Burro 97 pont
 

                                        3. Kállai János és Szofi 93 pont

 

 

Gratulálunk! 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista! Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista!
Minden apró segítség jól jön az állatvédő egyesületeknek, fajtamentőknek, menhelyeknek – akár 50 forint is! Összeszedtük, hogyan segítheted a REpont visszaváltó rendszerrel az árva állatokat!

Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni
A kóborló gazdátlan állatok száma elképesztő mennyiséget öltött az országban. Ugyanakkor az örökbefogadási kedv és lehetőség lassan nullához közelít.

Maratonfutó gazdijával együtt szaladt át a célon a lelkes kutya a versenyen Maratonfutó gazdijával együtt szaladt át a célon a lelkes kutya a versenyen
„Az egész tömeg éljenzett, és csak tapsolt és tapsolt a négylábú bajnoknak.”

Több mint 9 ezer kg élelem gyűlt össze az árva állatok számára a hétvégén Több mint 9 ezer kg élelem gyűlt össze az árva állatok számára a hétvégén
Negyedik alkalommal szervezte meg az elmúlt hétvégén a Mancs a bajban! állateledel-gyűjtő akciót menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A kétnapos gyűjtés során összesen közel 12 ezer konzervet, 9500 kilogramm száraztápot, valamint nagy mennyiségű állatfelszerelést és tisztítószert ajánlottak fel az INTERSPAR hipermarketek vásárlói. A SPAR ezen felül további 1 millió forinttal segíti az állatvédelem ügyét.

A keverék kutya COOL! – Menő pólókkal hívják fel a figyelmet a keverék kutyákra A keverék kutya COOL! – Menő pólókkal hívják fel a figyelmet a keverék kutyákra
Minden kutya egyedi, különleges egyéniség – a keverék kutyák ráadásul nem csak belső-, de külső tulajdonságaikban is egyediek! Mégsem olyan menők, mint fajtatiszta társaik… változtassunk ezen!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com AEGON Magyarország Zrt. Rehabportál Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyám nélkül sehova - mozifilm ajánló Hírek - Címlapon
A kutyám nélkül sehova - mozifilm ajánló
Lakatlan szigeten találtak magukra hagyott kölyökkutyákat Hírek - Címlapon
Lakatlan szigeten találtak magukra hagyott kölyökkutyákat