A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutya a motoron - Olaszország egy motoros és vagány kutyája szemével - 2. rész

II. rész: Romantikus Toszkána és Róma


2017. február 09., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




A vagány motoros beagle, Brigi és gazdájának kalandja folytatódik Olaszországban. Motoros körutazásuk következő állomása a romantikus Toszkána, Róma és a Vatikán. Gyere, utazz velük a különleges kalandon, és ismerd meg Olaszországot egy kutyával utazó motoros szemével!



Milyen lehet kutyával utazni motoron? Ráadásul külföldre. Brigi, a beagle és Gyuri motorra pattantak, úti céljuk a gyönyörű Itália. Sorozatunk első részében elolvashattátok a készülődést, az út megtervezését és az indulást - nem mellesleg hasznos tapasztalatokat szűrhettetek le a kutyával való utazásról. (Ha lemaradtál, ide kattintva elolvashatod az első részt!) A kalandos utazás folytatódik, következő állomás Toszkána, Róma és a Vatikán. Gyuri beszámolójából nem csak kalandos útjukat követheted nyomon, de a látnivalókról, szállásokról is hasznos tippeket, információkat olvashatsz - nem beszélve az utazás alatt készült gyönyörű fotókról!

 

***

 

Következett végre a romantikus Toszkána! A környéken még sikerült igazi vizes élőhelyeket, tájakat találni, olyasmi mint a Tisza-tó vidéke. Firenzét ugye nem lehet kihagyni, bár többen óvtak attól, hogy a városban motorozzak. Megfogadva a tanácsokat a nevezetes Michelangelo térre mentünk először, ami jó ötletnek bizonyult, nagyon jó kilátópont a városra. Fényképezgetés közben aztán ránk is köszöntek, pontosabban Brigit ismerték fel rajongói, akik egy magyar turistabusszal érkeztek. Dél körül járt az idő, kezdett forró lenni a talpunk alatt a talaj (szó szerint), igyekeztünk még aznap elérni San Gimignano-t. Az eredeti terv szerint visszafelé is erre jövünk, tehát elégségesnek gondoltam, ha csak két napot szánunk Toszkána felfedezésére.

 

Kutya a fedélzeten: Brigi Firenzében
Kutya a fedélzeten: Brigi Firenzében
Fotó: kondortura.hu

 

Toszkána szép. E felől mondjuk semmi kétségem nem volt, de jobb személyesen is megbizonyosodni az ilyesfajta mendemondákról. Tökéletes is lehetett volna az itt tartózkodás, mondjuk ha van egy-két hetünk itt héderezni, borozgatva, sajtot majszolgatva, leginkább tavasszal, esetleg nyár elején, de mindenképp aratás előtt. Ami épp akkor volt, szerencsére a tarlókat még nem szántották be, így tájképnek még elmegy pár fotó.

 

A romantikus Toszkána felfedezése kutyával
A romantikus Toszkána felfedezése kutyával 
Fotó: kondortura.hu

 

San Gimignanoban sikerült egy kisebb kempinget találnom, itt 2 hely közül választhattam, ez azt jelenti, hogy teltház volt. Sajnos az is látszott, hogy itt van elég vendég, nem baj, ha elmarad egy-kettő, a vendégszeretetet nem éreztem sugárzónak.

 

Brigi és a Svájci Gárdisták
Brigi és a Svájci Gárdisták
Fotó: kondortura.hu

 

Aztán a következő nap kárpótolt ez ügyben. Róma előtt a Bracciano tónál terveztem megszállni. A tó partján egy igazi családias kempingre leltem. Brigiért persze szoktak rajongani a recepción, de ebben a kempingben még magyar nyelvű (!) ismertetőt is kaptam, nem mellesleg nagyon kedvesek voltak. Bár ha jól emlékszem itt is csak a kutyát kínálták vízzel, de engem általában elfelejtenek megkérdezni, szomjas vagyok-e. Már megszoktam. Pizza is rendben volt, az árakat is szolidnak találtam. Ez a tó gondoskodik Róma vízellátásáról, tökéletes hely kikapcsolódásra. Ha valaki az Örök Várost veszi célba, és szeretné elkerülni a nyüzsit, akkor praktikus megszállnia Braccianoban, innen akár tömegközlekedéssel is be lehet jutni Rómába.

 

***

 

A kalandoknak itt még nincs vége, a római és vatikáni élmények folytatásáért és további gyönyörű fotókért kattints ide!

 

Kutya a motoron!

 

*

A nem mindennapi páros kalandjáról hamarosan új résszel jelentkezünk!

 

 

 

Forrás: kondortura.hu
Indexkép forrás: kondortura.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk! Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk!
Jön a tavasz első hosszú hétvégéje és kis szerencsével az időjárás is velünk lesz. Használjuk ki az időt kedvencünk társaságában! Szuper kutyás program ötleteket hoztunk!

Jó hír a kutyával utazóknak! Jó hír a kutyával utazóknak!
Fontos és jó hír érkezett azok számára, akik kedvencükkel együtt utaznának: kedvezményes áron válthatnak bérletet kutyájuknak a gazdik az új tarifarendszerben.

Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála
Kedves és hűséges kisugárzásának köszönhetően szívből átérezzük a bennünket összekötő, ősidőktől eredő szeretetet.

Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni
Mi, kutyások, érthető okokból többet tartózkodunk a szabadban, mint nem-kutyás társaink. Legtöbbünk azonban vagy idő- vagy kedv hiányában ritkán szakad ki a megszokott sétáltató útvonalaiból. Pedig igazán megéri beiktatni egy-egy hosszabb kirándulást is!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 Hírstart Brimo partysátor Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Egy angol nagypapának vannak talán a "legkutyásabb" műlábai Hírek - Címlapon
Egy angol nagypapának vannak talán a "legkutyásabb" műlábai
Érzékenység, allergia - függ a kutya fajtájától is? Hírek - Címlapon
Érzékenység, allergia - függ a kutya fajtájától is?