A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutya a motoron - Olaszország egy motoros és vagány kutyája szemével - 2. rész

II. rész: Romantikus Toszkána és Róma


2017. február 09., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




A vagány motoros beagle, Brigi és gazdájának kalandja folytatódik Olaszországban. Motoros körutazásuk következő állomása a romantikus Toszkána, Róma és a Vatikán. Gyere, utazz velük a különleges kalandon, és ismerd meg Olaszországot egy kutyával utazó motoros szemével!



Milyen lehet kutyával utazni motoron? Ráadásul külföldre. Brigi, a beagle és Gyuri motorra pattantak, úti céljuk a gyönyörű Itália. Sorozatunk első részében elolvashattátok a készülődést, az út megtervezését és az indulást - nem mellesleg hasznos tapasztalatokat szűrhettetek le a kutyával való utazásról. (Ha lemaradtál, ide kattintva elolvashatod az első részt!) A kalandos utazás folytatódik, következő állomás Toszkána, Róma és a Vatikán. Gyuri beszámolójából nem csak kalandos útjukat követheted nyomon, de a látnivalókról, szállásokról is hasznos tippeket, információkat olvashatsz - nem beszélve az utazás alatt készült gyönyörű fotókról!

 

***

 

Következett végre a romantikus Toszkána! A környéken még sikerült igazi vizes élőhelyeket, tájakat találni, olyasmi mint a Tisza-tó vidéke. Firenzét ugye nem lehet kihagyni, bár többen óvtak attól, hogy a városban motorozzak. Megfogadva a tanácsokat a nevezetes Michelangelo térre mentünk először, ami jó ötletnek bizonyult, nagyon jó kilátópont a városra. Fényképezgetés közben aztán ránk is köszöntek, pontosabban Brigit ismerték fel rajongói, akik egy magyar turistabusszal érkeztek. Dél körül járt az idő, kezdett forró lenni a talpunk alatt a talaj (szó szerint), igyekeztünk még aznap elérni San Gimignano-t. Az eredeti terv szerint visszafelé is erre jövünk, tehát elégségesnek gondoltam, ha csak két napot szánunk Toszkána felfedezésére.

 

Kutya a fedélzeten: Brigi Firenzében
Kutya a fedélzeten: Brigi Firenzében
Fotó: kondortura.hu

 

Toszkána szép. E felől mondjuk semmi kétségem nem volt, de jobb személyesen is megbizonyosodni az ilyesfajta mendemondákról. Tökéletes is lehetett volna az itt tartózkodás, mondjuk ha van egy-két hetünk itt héderezni, borozgatva, sajtot majszolgatva, leginkább tavasszal, esetleg nyár elején, de mindenképp aratás előtt. Ami épp akkor volt, szerencsére a tarlókat még nem szántották be, így tájképnek még elmegy pár fotó.

 

A romantikus Toszkána felfedezése kutyával
A romantikus Toszkána felfedezése kutyával 
Fotó: kondortura.hu

 

San Gimignanoban sikerült egy kisebb kempinget találnom, itt 2 hely közül választhattam, ez azt jelenti, hogy teltház volt. Sajnos az is látszott, hogy itt van elég vendég, nem baj, ha elmarad egy-kettő, a vendégszeretetet nem éreztem sugárzónak.

 

Brigi és a Svájci Gárdisták
Brigi és a Svájci Gárdisták
Fotó: kondortura.hu

 

Aztán a következő nap kárpótolt ez ügyben. Róma előtt a Bracciano tónál terveztem megszállni. A tó partján egy igazi családias kempingre leltem. Brigiért persze szoktak rajongani a recepción, de ebben a kempingben még magyar nyelvű (!) ismertetőt is kaptam, nem mellesleg nagyon kedvesek voltak. Bár ha jól emlékszem itt is csak a kutyát kínálták vízzel, de engem általában elfelejtenek megkérdezni, szomjas vagyok-e. Már megszoktam. Pizza is rendben volt, az árakat is szolidnak találtam. Ez a tó gondoskodik Róma vízellátásáról, tökéletes hely kikapcsolódásra. Ha valaki az Örök Várost veszi célba, és szeretné elkerülni a nyüzsit, akkor praktikus megszállnia Braccianoban, innen akár tömegközlekedéssel is be lehet jutni Rómába.

 

***

 

A kalandoknak itt még nincs vége, a római és vatikáni élmények folytatásáért és további gyönyörű fotókért kattints ide!

 

Kutya a motoron!

 

*

A nem mindennapi páros kalandjáról hamarosan új résszel jelentkezünk!

 

 

 

Forrás: kondortura.hu
Indexkép forrás: kondortura.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mire figyeljünk kutyás strandoláskor? – Állategészségügyi tudnivalók Mire figyeljünk kutyás strandoláskor? – Állategészségügyi tudnivalók
A kutyás strandolás remek lehetőség arra, hogy kedvencünkkel együtt élvezzük a nyár örömeit. Azonban ahhoz, hogy a strandolás biztonságos és élvezetes legyen mindkettőtök számára, érdemes figyelembe venni néhány fontos állategészségügyi tudnivalót!

Óvatosan a kutyasétán: kezdődik az őzek násza Óvatosan a kutyasétán: kezdődik az őzek násza
Nem csak az autóvezetőknek kell fokozottan ébernek lennie a nyár második felében: a kutyasétán, kiránduláson is keresztezhetjük a szerelmes őzek útját. Legyünk éberek!

Mit vigyünk magunkkal a nyaralásra kutyánkkal? – Állatorvosi tanácsok Mit vigyünk magunkkal a nyaralásra kutyánkkal? – Állatorvosi tanácsok
Ahogy a nyári hónapok elérkeznek, sok gazdi kedvencével együtt indul nyaralni. A közös kalandok azonban gondos előkészületeket igényelnek, hogy mindenki számára biztonságos és kellemes legyen az utazás.

Néhány hetes kölyökkutyákat mentettek a pénzügyőrök Néhány hetes kölyökkutyákat mentettek a pénzügyőrök
Alig néhány hetes kölyökkutyákat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy román furgonban Komárom-Esztergom vármegyében.

Kutyával a Balatonra: zárt doboz nélkül, szájkosárral és pórázzal is lehet kutyákat vinni a balatoni vonatokon Kutyával a Balatonra: zárt doboz nélkül, szájkosárral és pórázzal is lehet kutyákat vinni a balatoni vonatokon
Változott szerdától a kutyák szállítását érintő szabályozás a vonatokon: már zárt doboz nélkül, csupán szájkosár és póráz használatával is lehet velük utazni a balatoni InterCity és expresszjáratokon - közölte a MÁV Zrt. a vasúttársaság honlapján.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta Mondial Assistance GesmbH Rehabportál MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Egy angol nagypapának vannak talán a "legkutyásabb" műlábai Hírek - Címlapon
Egy angol nagypapának vannak talán a "legkutyásabb" műlábai
Érzékenység, allergia - függ a kutya fajtájától is? Hírek - Címlapon
Érzékenység, allergia - függ a kutya fajtájától is?