A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy angol nagypapának vannak talán a "legkutyásabb" műlábai

2017. február 10., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Mondhatni “összeöltözött” imádott dalmatáival a 60 éves nagypapa. Betegsége miatt amputálni kellett mindkét lábát, ő azonban ahelyett, hogy elkeseredett volna, humorosan oldotta meg a protézis kérdését: igazán egyedivé varázsoltatta azokat!



Gordon Sanderson, a 60 éves nagypapa ugyanolyan pöttyös, mint imádott dalmatái - legalábbis ami a térdtől lefelé viselt protéziseit illeti. Gordonnál 17 éves korában állapították meg a cukorbetegséget, ám őt ez sosem tartotta vissza attól, hogy boldog, teljes életet éljen. “A betegségem miatt először csak a lábfejemet amputálták, remélve, ez elegendő lesz. Sajnos nem így történt. - meséli a Daily Mailnek. - Így aztán térd alatt kellett elvégezni az amputációt, amit 2010-ben a másik lábamon is el kellett végezni.”

 

Dalmatáinak pöttyeihez hasonlóan díszítette műlábát az angol férfi
Dalmatáinak pöttyeihez hasonlóan díszítette műlábát az angol férfi
Fotó: dailymail.co.uk

 

A protézisek, amiket eleinte viselt, nagyon kényelmetlennek bizonyultak, kénytelen volt hát újak után nézni. Ekkor jött az ötlet, hogy a menhelyről örökbefogadott dalmatáinak pöttyös mintájához passzoló végtagot csináltat. Poppy és Harvey, a két dalmata nagyon közel áll gazdájuk szívéhez - ahogy ez a lábának “mintájából” is látszik.

 

Dalmatáit menhelyről fogadta örökbe
Dalmatáit menhelyről fogadta örökbe
Fotó: dailymail.co.uk

 

Gordon, és felesége, Linda egyébként nagyon aktív életet élnek, nem hátráltatja őket Gordon két protézise a különféle sportok űzésében és a nagy kutyasétákban. Többek között búvárkodnak, sziklát másznak, kenuznak közösen.

 

A pöttyös műlábat sokan megdicsérik az utcán
A pöttyös műlábat sokan megdicsérik az utcán
Fotó: dailymail.co.uk


“A séták alatt az embereknek rendszerint megakad a szeme a dalmatamintás lábaimon. Gyakran meg is jegyzik: “Szép lábak”! A gyerekek pedig különösen odavannak érte, főleg, hogy két dalmatával az oldalamon látnak.” Gordon azt is elmesélte, hogy két kutyája nagyon jól nevelt, és figyelmes: sosem húzzák, vagy rángatják őt a pórázon. “Mérföldeket sétálunk minden nap, és én büszke vagyok a kutyáimra és a lábam pöttyösségére.”

 

 

 

Forrás: dailymail.co.uk
Indexkép forrás: dailymail.co.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek
Csupa vidámság és lelkesedés? Folyton zizeg vagy inkább lustálkodós, és egykedvűen szemléli a világ menetét? Netán agresszív? Mert hát "olyan fajta" - akkor itt az ideje leszámolni a sztereotípiákkal!

Miért sántít a kutyám? Okok, tünetek és teendők Miért sántít a kutyám? Okok, tünetek és teendők
Sántikál, kíméli a lábát vagy képtelen felállni, és csak húzza maga után? A sántítás mögött nemcsak sérülés, hanem betegségek is állhatnak, melyek kezelése szakértelmet, a gazdi részéről pedig türelmet és odaadást kíván. Mit kell tudnunk az állapotról, és hogyan segíthetünk kutyánknak?

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár
10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Hírstart MOL Nyrt. MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Római kori kutya lábnyomára bukkantak hazánkban! Hírek - Címlapon
Római kori kutya lábnyomára bukkantak hazánkban!
Végre itt a Kutyaparkoló! Hírek - Címlapon
Végre itt a Kutyaparkoló!