A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy angol nagypapának vannak talán a "legkutyásabb" műlábai

2017. február 10., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Mondhatni “összeöltözött” imádott dalmatáival a 60 éves nagypapa. Betegsége miatt amputálni kellett mindkét lábát, ő azonban ahelyett, hogy elkeseredett volna, humorosan oldotta meg a protézis kérdését: igazán egyedivé varázsoltatta azokat!Gordon Sanderson, a 60 éves nagypapa ugyanolyan pöttyös, mint imádott dalmatái - legalábbis ami a térdtől lefelé viselt protéziseit illeti. Gordonnál 17 éves korában állapították meg a cukorbetegséget, ám őt ez sosem tartotta vissza attól, hogy boldog, teljes életet éljen. “A betegségem miatt először csak a lábfejemet amputálták, remélve, ez elegendő lesz. Sajnos nem így történt. - meséli a Daily Mailnek. - Így aztán térd alatt kellett elvégezni az amputációt, amit 2010-ben a másik lábamon is el kellett végezni.”

 

Dalmatáinak pöttyeihez hasonlóan díszítette műlábát az angol férfi
Dalmatáinak pöttyeihez hasonlóan díszítette műlábát az angol férfi
Fotó: dailymail.co.uk

 

A protézisek, amiket eleinte viselt, nagyon kényelmetlennek bizonyultak, kénytelen volt hát újak után nézni. Ekkor jött az ötlet, hogy a menhelyről örökbefogadott dalmatáinak pöttyös mintájához passzoló végtagot csináltat. Poppy és Harvey, a két dalmata nagyon közel áll gazdájuk szívéhez - ahogy ez a lábának “mintájából” is látszik.

 

Dalmatáit menhelyről fogadta örökbe
Dalmatáit menhelyről fogadta örökbe
Fotó: dailymail.co.uk

 

Gordon, és felesége, Linda egyébként nagyon aktív életet élnek, nem hátráltatja őket Gordon két protézise a különféle sportok űzésében és a nagy kutyasétákban. Többek között búvárkodnak, sziklát másznak, kenuznak közösen.

 

A pöttyös műlábat sokan megdicsérik az utcán
A pöttyös műlábat sokan megdicsérik az utcán
Fotó: dailymail.co.uk


“A séták alatt az embereknek rendszerint megakad a szeme a dalmatamintás lábaimon. Gyakran meg is jegyzik: “Szép lábak”! A gyerekek pedig különösen odavannak érte, főleg, hogy két dalmatával az oldalamon látnak.” Gordon azt is elmesélte, hogy két kutyája nagyon jól nevelt, és figyelmes: sosem húzzák, vagy rángatják őt a pórázon. “Mérföldeket sétálunk minden nap, és én büszke vagyok a kutyáimra és a lábam pöttyösségére.”

 

 

 

Forrás: dailymail.co.uk
Indexkép forrás: dailymail.co.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Idén is indul a Négylábú szeretetfutár Idén is indul a Négylábú szeretetfutár
A Rex Kutyaotthon Alapítvány a karácsony közeledtével idén is meghirdeti Négylábú szeretetfutár elnevezésű kezdeményezését. A program célja, hogy menhelyi állatok melegséget vigyenek a magányosan élő, az ünnepeket egyedül töltő emberek életébe, akik szívesen befogadnának egy négylábú házi kedvencet. Ebben az időszakban az Alapítvány kiemelt figyelmet fordít a magányosan élőkre és igényeik szerint árva kutyákat és macskákat juttatnak el hozzájuk.

Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is! Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is!
A Black Friday, ha nem is hivatalosan, de megnyitja a karácsony előtti bevásárló szezont. Óriási leárazások, vásárlásra csábító ajánlatok minden üzletben… vannak azonban, akiknek nagyobb szüksége lenne a figyelmünkre!

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó! Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó!
Szívmelengető videó!

Íme a Világ Legcukibb Mentett Kutyája: Hobie, a félszemű „plüssmaci” Íme a Világ Legcukibb Mentett Kutyája: Hobie, a félszemű „plüssmaci”
Több mint 8000 kutyát utasított maga mögé a tündéri keverék a Világ Legcukibb Mentett Kutyája 2023-as versenyén. Megjelenésének és inspiráló történetének köszönhetően ő lett az idei év legaranyosabb mentett kutyája.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Irodakutya.com Egyedi kutyás ajándéktárgyak AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Az örökbefogadott pitbull nem bírja abbahagyni új gazdija ölelgetését Hírek - Címlapon
Az örökbefogadott pitbull nem bírja abbahagyni új gazdija ölelgetését
Kutya a motoron - Olaszország egy motoros és vagány kutyája szemével - 2. rész Hírek - Címlapon
Kutya a motoron - Olaszország egy motoros és vagány kutyája szemével - 2. rész