A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Egy angol nagypapának vannak talán a "legkutyásabb" műlábai

2017. február 10., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Mondhatni “összeöltözött” imádott dalmatáival a 60 éves nagypapa. Betegsége miatt amputálni kellett mindkét lábát, ő azonban ahelyett, hogy elkeseredett volna, humorosan oldotta meg a protézis kérdését: igazán egyedivé varázsoltatta azokat!Gordon Sanderson, a 60 éves nagypapa ugyanolyan pöttyös, mint imádott dalmatái - legalábbis ami a térdtől lefelé viselt protéziseit illeti. Gordonnál 17 éves korában állapították meg a cukorbetegséget, ám őt ez sosem tartotta vissza attól, hogy boldog, teljes életet éljen. “A betegségem miatt először csak a lábfejemet amputálták, remélve, ez elegendő lesz. Sajnos nem így történt. - meséli a Daily Mailnek. - Így aztán térd alatt kellett elvégezni az amputációt, amit 2010-ben a másik lábamon is el kellett végezni.”

 

Dalmatáinak pöttyeihez hasonlóan díszítette műlábát az angol férfi
Dalmatáinak pöttyeihez hasonlóan díszítette műlábát az angol férfi
Fotó: dailymail.co.uk

 

A protézisek, amiket eleinte viselt, nagyon kényelmetlennek bizonyultak, kénytelen volt hát újak után nézni. Ekkor jött az ötlet, hogy a menhelyről örökbefogadott dalmatáinak pöttyös mintájához passzoló végtagot csináltat. Poppy és Harvey, a két dalmata nagyon közel áll gazdájuk szívéhez - ahogy ez a lábának “mintájából” is látszik.

 

Dalmatáit menhelyről fogadta örökbe
Dalmatáit menhelyről fogadta örökbe
Fotó: dailymail.co.uk

 

Gordon, és felesége, Linda egyébként nagyon aktív életet élnek, nem hátráltatja őket Gordon két protézise a különféle sportok űzésében és a nagy kutyasétákban. Többek között búvárkodnak, sziklát másznak, kenuznak közösen.

 

A pöttyös műlábat sokan megdicsérik az utcán
A pöttyös műlábat sokan megdicsérik az utcán
Fotó: dailymail.co.uk


“A séták alatt az embereknek rendszerint megakad a szeme a dalmatamintás lábaimon. Gyakran meg is jegyzik: “Szép lábak”! A gyerekek pedig különösen odavannak érte, főleg, hogy két dalmatával az oldalamon látnak.” Gordon azt is elmesélte, hogy két kutyája nagyon jól nevelt, és figyelmes: sosem húzzák, vagy rángatják őt a pórázon. “Mérföldeket sétálunk minden nap, és én büszke vagyok a kutyáimra és a lábam pöttyösségére.”

 

 

 

Forrás: dailymail.co.uk
Indexkép forrás: dailymail.co.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Patrick Stewart ismét ideiglenes befogadó lett Patrick Stewart ismét ideiglenes befogadó lett
A lehető legjobb példával jár elöl a világszerte ismert és elismert színész: újra ideiglenes gazdija lett egy menhelyi kutyának, akinek szerető otthont biztosít mindaddig, míg az rá nem talál a nagybetűs Gazdira.

Kutyaőrültek eljegyzési fotói - a 101 kiskutya után szabadon Kutyaőrültek eljegyzési fotói - a 101 kiskutya után szabadon
Minden kutyabolond ilyen fotókra vágyik: a jegyespárról készült képeken megelevenedik Walt Disney klasszikusának kedves jelenete. Természetesen a kutyák sem maradhattak le a képekről!

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Ilyen egy örökbefogadott menhelyi kutya új élete - képregényben elmesélve Ilyen egy örökbefogadott menhelyi kutya új élete - képregényben elmesélve
Rajzolt képkockákon elevenedik meg, milyen is az, amikor a menhelyről végre hazaviszed az árva négylábút, aki ettől kezdve szerető családban élhet.

Így vált a Sárkányok Anyja a Kölykök Anyjává - az örökbefogadás mellett állt ki a Trónok harca sztárja Így vált a Sárkányok Anyja a Kölykök Anyjává - az örökbefogadás mellett állt ki a Trónok harca sztárja
A Trónok harca gyönyörű színésznője is kiáll az állatvédelem és az örökbefogadás mellett: egy kreatív ötlet megvalósításához társult egy showműsorban, melyben örökbefogadásra váró kölyökkutyákat mutatnak be, méghozzá a Trónok harca házainak színeiben!

Több, mint 700 menhelyi kutyus csóvál boldogabban Több, mint 700 menhelyi kutyus csóvál boldogabban
Kutyaszemmel: 2018-ban a hazai vidéki kutyamenhelyek 7 millió forintos támogatásban részesültek.

Így vált a bántalmazott kutya világutazóvá Így vált a bántalmazott kutya világutazóvá
Egy apró véletlen, egy találkozás sorsokat változtathat meg. Így történt ez egy szinte halálra éheztetett kutyával is. Szerencséjére egy napon keresztezte egymást az útja két utazó lánnyal, akiknek megesett a szíve a sanyarú sorsú kutyán.

Életét áldozta a dalmata, hogy megmentse családját a mérges kígyótól Életét áldozta a dalmata, hogy megmentse családját a mérges kígyótól
A kutya hűsége végtelen. Saját életüket is készek bármikor feláldozni, csak hogy szeretett gazdájuk élhessen.

Maraton közben talált kóbor kölyökkutyával a karjában futotta le a távot a sportoló Maraton közben talált kóbor kölyökkutyával a karjában futotta le a távot a sportoló
A maradék távot, azaz 30 kilométert tett meg a futó karjában tartva a megmentett kölyökkutyát. A dobogós mellett ő az abszolút nyertese a maratonnak!

Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is! Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is!
A Black Friday ha nem is hivatalosan, de megnyitja a karácsony előtti bevásárló szezont. Óriási leárazások, vásárlásra csábító ajánlatok minden üzletben… vannak azonban, akiknek nagyobb szüksége lenne a figyelmünkre!

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Vizslatúra Egyedi kutyás ajándéktárgyak JULIUS-K9 Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Az örökbefogadott pitbull nem bírja abbahagyni új gazdija ölelgetését Hírek - Címlapon
Az örökbefogadott pitbull nem bírja abbahagyni új gazdija ölelgetését
Kutya a motoron - Olaszország egy motoros és vagány kutyája szemével - 2. rész Hírek - Címlapon
Kutya a motoron - Olaszország egy motoros és vagány kutyája szemével - 2. rész