A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy angol nagypapának vannak talán a "legkutyásabb" műlábai

2017. február 10., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Mondhatni “összeöltözött” imádott dalmatáival a 60 éves nagypapa. Betegsége miatt amputálni kellett mindkét lábát, ő azonban ahelyett, hogy elkeseredett volna, humorosan oldotta meg a protézis kérdését: igazán egyedivé varázsoltatta azokat!



Gordon Sanderson, a 60 éves nagypapa ugyanolyan pöttyös, mint imádott dalmatái - legalábbis ami a térdtől lefelé viselt protéziseit illeti. Gordonnál 17 éves korában állapították meg a cukorbetegséget, ám őt ez sosem tartotta vissza attól, hogy boldog, teljes életet éljen. “A betegségem miatt először csak a lábfejemet amputálták, remélve, ez elegendő lesz. Sajnos nem így történt. - meséli a Daily Mailnek. - Így aztán térd alatt kellett elvégezni az amputációt, amit 2010-ben a másik lábamon is el kellett végezni.”

 

Dalmatáinak pöttyeihez hasonlóan díszítette műlábát az angol férfi
Dalmatáinak pöttyeihez hasonlóan díszítette műlábát az angol férfi
Fotó: dailymail.co.uk

 

A protézisek, amiket eleinte viselt, nagyon kényelmetlennek bizonyultak, kénytelen volt hát újak után nézni. Ekkor jött az ötlet, hogy a menhelyről örökbefogadott dalmatáinak pöttyös mintájához passzoló végtagot csináltat. Poppy és Harvey, a két dalmata nagyon közel áll gazdájuk szívéhez - ahogy ez a lábának “mintájából” is látszik.

 

Dalmatáit menhelyről fogadta örökbe
Dalmatáit menhelyről fogadta örökbe
Fotó: dailymail.co.uk

 

Gordon, és felesége, Linda egyébként nagyon aktív életet élnek, nem hátráltatja őket Gordon két protézise a különféle sportok űzésében és a nagy kutyasétákban. Többek között búvárkodnak, sziklát másznak, kenuznak közösen.

 

A pöttyös műlábat sokan megdicsérik az utcán
A pöttyös műlábat sokan megdicsérik az utcán
Fotó: dailymail.co.uk


“A séták alatt az embereknek rendszerint megakad a szeme a dalmatamintás lábaimon. Gyakran meg is jegyzik: “Szép lábak”! A gyerekek pedig különösen odavannak érte, főleg, hogy két dalmatával az oldalamon látnak.” Gordon azt is elmesélte, hogy két kutyája nagyon jól nevelt, és figyelmes: sosem húzzák, vagy rángatják őt a pórázon. “Mérföldeket sétálunk minden nap, és én büszke vagyok a kutyáimra és a lábam pöttyösségére.”

 

 

 

Forrás: dailymail.co.uk
Indexkép forrás: dailymail.co.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hihetetlen felfedezések, meglepő találmányok - és a kutyák, akiknek mindezt köszönhetjük Hihetetlen felfedezések, meglepő találmányok - és a kutyák, akiknek mindezt köszönhetjük
Régészet, biotechnológia, gyógymódok, űrutazás... A tudományos kutatások és felfedezések megannyi területén találkozhatunk kutyákkal is, akik nélkül ma egészen máshol tartana a világ. Kik voltak ők?

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Kullancsbénulás, avagy a kullancscsípés okozta paralízis kutyáknál Kullancsbénulás, avagy a kullancscsípés okozta paralízis kutyáknál
Rendkívül ijesztő látvány, késői felismerés esetén pedig életveszélyessé is válhat, ha a kullancs csípése következtében bénulás jelentkezik a kutyánál. Mit kell tudni az állapotról és a megelőzésről?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Hírstart AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Az örökbefogadott pitbull nem bírja abbahagyni új gazdija ölelgetését Hírek - Címlapon
Az örökbefogadott pitbull nem bírja abbahagyni új gazdija ölelgetését
Kutya a motoron - Olaszország egy motoros és vagány kutyája szemével - 2. rész Hírek - Címlapon
Kutya a motoron - Olaszország egy motoros és vagány kutyája szemével - 2. rész