A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutya a motoron - Olaszország egy motoros és vagány kutyája szemével

I. rész: Mamma, Pasta, Vespa


2017. január 25., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Brigi, a beagle talán Magyarország legvagányabb kutyája: gazdájával motoron járja a nagyvilágot, szebbnél szebb helyekre jutva, izgalmas kalandokba keveredve. Legutóbbi Olaszország gyönyörű tájait fedezték fel - megmutatjuk, milyen egy motoros körutazás kutyával a fedélzeten!



“Mamma, Pasta, Vespa” - a három szó, ami legjobban leírja az olaszokat és életfilozófiájukat. Brigi, a motoros beagle és gazdája, Gyuri a múlt nyáron Olaszországot vette célba. Kalandjaikat, az olaszokat, és a látnivalókat is megismerhetitek új sorozatunkból, egyenesen Gyuri tollából. Kezdődjön az utazás - kutyával két keréken!

 

***

 

Miért éppen Szicília? Van egy szicíliai barátom Giovanni, akivel egy házban lakunk, és amikor az ez évi (2016-os) túránkat tervezgettem északra nem túl felfokozott lelkesedéssel, Ő rákérdezett: miért nem mész inkább Szicíliába? Hatalmas ötlet. Napfény, meleg, pálmafák, tenger. A Nordkapp megvár, és mivel csak úgy odamotorozni számomra nem lenne túl izgalmas, kicsit több szervezést is igényelne. Tehát el is dőlt, mi lesz az idei úti célunk Brigivel.

 

Időközben a Bárány is hazakerült Spanyolországból, és az újbóli forgalomba helyezéssel együtt kapott egy kis plasztikát, illetve az esedékes futómű felújításon is átesett. (A motor felújításának részleteit ide kattintva olvashatod!)

 

Brigi és Gyuri legújabb célpontja Olaszország
Brigi és Gyuri legújabb célpontja Olaszország

 

Nagyszerű útitervet fabrikáltam, odafelé Toszkána, Róma, Amalfi part, Nápoly, egy kis kitérő a csizma sarka felé, Calabria, Szicília keresztbe-kasul, visszafelé pedig Szardínia, Korzika, Cinque Terre, pár Alpok hágó, Szlovénia és itthon is leszünk, cirka 3 hét múlva. Bevallom szinte zavart ez a túlságosan élménydúsnak ígérkező útiterv, ha csak egy-egy célpontot kiragadunk a felsoroltakból, már az is elég lenne egy nyárra. Nem mellesleg az ilyesfajta körutazások hátránya, hogy nem juthat elég idő mindenre. Kutyával utazva pedig egyértelmű hátrányban vagyok minden alkalommal a szállások, valamint a látnivalók (pl múzeumok) tekintetében. De az elhatározásom megingathatatlan volt, különös tekintettel arra, hogy Szicíliában az eredeti terv szerint várt rám Giovanni barátom (a lakó a házból), aki épp hazalátogatott abban az időben, amikorra a vizitet terveztem.

 

Kutya a motoron!
Kutya a motoron!
Fotó: kondortura.hu

 

Indulás előtt kaptam pár ötletet, tanácsot egy másik olasz barátomtól is, Giannitól, akinek igen sok motoros km tapasztalata van hazájában. A legjobban a címben idézett „Mamma, Pasta, Vespa” jól hangzó olasz szentháromság ragadott meg, amit tőle hallottam. Az én kiegészítő magyarázatom: Mamma, azaz család - szeretet, Pasta: étel - jólét, Vespa: motor - szabadság. Ugye szimpatikus életfilozófia? Ugyanakkor egybevág az olaszokról kialakult sztereotípiákkal is. Na róluk még mesélek…

 

A nagy nyári melegben kényszerpihenőt kellett tartani
A nagy nyári melegben kényszerpihenőt kellett tartani
Fotó: kondortura.hu

 

Úgy kalkuláltam, hogy a meleg jelenti majd a legnagyobb kihívást, ezért fejben előre beosztottam a napi etapokat, alkalmazkodva a hőséghez. Azaz szieszta idején mi is sziesztázunk, a legtöbbet a reggeli és az esti órákban haladunk majd. Arra is felhívták a figyelmemet, hogy túl korán indulni - teszem azt egy kempingből-, felkeltve a személyzetet, akár azt a veszélyt is magában hordozhatja, hogy kihívják a csendőrséget. Nem is tűnt teljesen elképzelhetetlennek ez a vicc. Így utólag sem az…

 

Pihenő a hosszú út után egy kutyabarát kempingben
Pihenő a hosszú út után egy kutyabarát kempingben
Fotó: kondortura.hu

 

***

 

Az élményeknek itt még nincs vége! Kattints ide Brigi kutya és Gyuri beszámolójának folytatásáért!

 

*

 

A nem mindennapi páros kalandjáról hamarosan új résszel jelentkezünk!

 

 

Forrás: kondortura.hu
Indexkép forrás: kondortura.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez! Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez!
...ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy magára van hagyva! Ezekben a hetekben (is) különösen fontos, hogy felelős kutyások legyünk, és odafigyeljünk kedvencünkre, mikor a természetben járunk.

Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort? Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort?
Szép időben jól esik kimozdulni a szabadba. Tavaszi és őszi kirándulás, túrázás során megkönnyítheti a gazdi dolgát, ha kedvence is besegít a cipelésbe. Jó ötlet ráadni a hátizsákot? Vagy inkább kerüljük?

Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson
A kirándulás, túrázás, vagy csak épp egy rövidebb séta a közeli erdőben kutyánkkal remek kikapcsolódási lehetőség. Ahhoz azonban, hogy ne csak mi, de más természetjárók, kutyások, és nem utolsósorban az erdő lakói is háborítatlanul, békében élvezhessék a természetet, be kell tartanunk néhány szabályt.

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban! Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban!
Érdemes nyitott szemmel és füllel járni az erdőben a túrák, kirándulások, séták alatt: jobb most elkerülni a vaddisznókat. Az ellési időszakban veszélyesek lehetnek: a kocák bármi áron megvédik a kismalacaikat.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak JULIUS-K9 Beagle Club Online Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Segíts a nálad gyengébbeken - árva kutyákért rappelnek Hírek - Címlapon
Segíts a nálad gyengébbeken - árva kutyákért rappelnek
Kimentettek három kölyökkutyát a lavina által lerombolt hotel romjai közül Olaszországban Hírek - Címlapon
Kimentettek három kölyökkutyát a lavina által lerombolt hotel romjai közül Olaszországban