A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Királyi előtagot kap a Kennel Club megalakulásának 150 évfordulója alkalmából

2023. április 05., 12:30


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Könnyű
A Kennel Club örömmel jelentette be, hogy fennállásának 150. évfordulója alkalmából megkapja a királyi előtagot. Ettől kezdve a szervezet neve Királyi Kennel Club. 

A Kennel Club elnöke, Tony Allcock így nyilatkozott: „Megtiszteltetés számunkra, hogy 2023. április 4-től, a klub ünnepli fennállásának 150. évfordulójának napjától, The Royal Kennel Club néven működhet tovább.”

„A világ jelentősen megváltozott az elmúlt 150 évben – akárcsak a Kennel Club –, és mi továbbra is elkötelezettek vagyunk minden kutya egészségének és jólétének védelme és gyarapítása mellett. Nagyon büszke vagyok arra, hogy egy olyan szervezet tagja lehetek, amely pozitív változást hoz a kutyák és gazdáik számára.”

 

A Kennel Club 1873-ban alakult, és megalakulása óta királyi pártfogás alatt áll. A klub azzal a céllal indult, hogy rendet és szabályokat teremtsen az akkoriban zajló kutyakiállításokon és terep munkák során. Azóta a klub sokoldalú szervezetté fejlődött, amely magában foglalja az Egyesült Királyság törzskönyvi és munkakutya-nyilvántartását, a Kennel Club Jótékonysági Alapot, a Crufts kutyakiállítást, az Ifjúsági Kennel Clubot, a Jó Polgár Kutyatréning programot és magát a tagklubot, amelynek több mint 1500 tagja van.

 

A Kennel Club az egyetlen ilyen szervezet az Egyesült Királyságban, és a fenti funkciók mögött a kutyák egészségének és jólétének védelmének és előmozdításának erős szellemisége áll. Törekvéseik minden kutyára egyformán vonatkoznak, legyen az kiállítási eb, a terepen dolgozó munkakutya, sportkutya, aki versenyeken indul vagy akár csak házi kedvenc.

 

 

 

 

 

Forrás: www.thekennelclub.org.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A vonatozó kutyus mindenkinek mosolyt csal az arcára A vonatozó kutyus mindenkinek mosolyt csal az arcára
Hála a tündéri kutyusnak mindenkinek jobb kedvvel folytatódik a napja, aki összefut vele munkába vagy épp hazafelé menet a vonaton. Lássuk be! Minden járatra kellene egy ilyen csodás hangulat-felelős!

Boldogság vagy engedelmesség – melyik a fontosabb? Boldogság vagy engedelmesség – melyik a fontosabb?
Ha valakivel szóba kerül az a téma, hogy mit szeretne a kutyájától általában azt a választ kapjuk, hogy a kutya engedelmeskedjen. Rengeteg engedelmes foglalkozás elérhető a négylábúaknak már egész fiatal kortól. Ezzel együtt pedig számtalanszor hangzott már el a kérdés (olykor bizony meglehetősen csalódottan): „Hogyan vegyem rá a kutyámat, hogy engedelmeskedjen nekem?” De mi van, ha ez rossz kérdés? Mi van, ha ettől sokkal fontosabb kérdések: „Boldog-e a kutyám?” és „Hogyan tehetném boldogabbá?”

Az időszámításunk szerinti első századig nyúlik vissza a vakvezető kutyák történelme Az időszámításunk szerinti első századig nyúlik vissza a vakvezető kutyák történelme
A kutyák és vakok közötti legelső különleges kapcsolat elveszett az idők homályában. A legkorábbi feljegyzett példa egy Kr. u. első századi falfestmény a római Herculaneum eltemetett romjain. Ázsiából és Európából a középkorig nyúlnak vissza a feljegyzések vakokat vezető kutyákról.

Hamarosan bevetésen a kiterjesztett valóság (AR) szemüveg szolgálati kutyáknak Hamarosan bevetésen a kiterjesztett valóság (AR) szemüveg szolgálati kutyáknak
Egyszerűbb védőszemüvegeket már korábban is használtak munka közben a kutyákon, hogy óvják a szemüket. Most azonban belátható közelségbe került olyan szemüveg használata, ami az úgynevezett kiterjesztett valóság (AR) technológián alapul. Ennek segítségével vezetőik távolról is tudnák irányítani magasan képzett négylábú kollégáikat.

Kutyakennel – isteni találmány vagy ördögi eszköz? Kutyakennel – isteni találmány vagy ördögi eszköz?
Az alapvető probléma szerintem ott van, hogy mi humanoidok emberként gondolkozunk. Nekünk persze gondot jelentene, ha egy relatív picike helyre bezárva kellene órákat eltöltenünk. Bár ezt is inkább úgy gondolom, hogy a hozzáállásunkon múlik az egész.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor Rehabportál Praktiker AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Borzalmas körülmények között élt egy nő és egy öreg, beteg kutya egy pincében – a rendőrség eljárást indított Hírek - Címlapon
Borzalmas körülmények között élt egy nő és egy öreg, beteg kutya egy pincében – a rendőrség eljárást indított
Szabadnapos rendőrök mentették meg a bántalmazott fiatal németjuhászt Hírek - Címlapon
Szabadnapos rendőrök mentették meg a bántalmazott fiatal németjuhászt