A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Borzalmas körülmények között élt egy nő és egy öreg, beteg kutya egy pincében – a rendőrség eljárást indított

2023. április 05., 15:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Újbudán találtak rá bejelentés alapján egy nőre és kutyájára még decemberben, akik egy pincében éltek, döbbenetes körülmények között. 

Egy lakássá átalakított pincéből a rendőrség segítségével szabadított ki a helyi állatmentő csapat, a Tizenegy Állatvédő Egyesület egy beteg kutyát - de nemcsak a négylábút: a pincében egy sérült nőt is találtak, aki mint kiderült, ott tengette a napjait. Egy bejelentés alapján érkeztek a helyszínre, amiben egy fiatal nő elmondta, édesapja bántalmazta az édesanyját.

"Nem tudtunk benyitni, mert zárva volt a pinceajtó, így kijöttek a rendőrök és a katasztrófavédelem. Órák óta ott voltunk már, majdnem kivágták már az ajtót, amikor előjött egy nő, valahonnan hátulról, sérülten. A mentősök kórházba szállították. A kutyája pedig teljesen elhanyagolt volt, mint kiderült, tíz éve nem látta orvos, bűzlött szegény, ránézésre is beteg volt, a "lakást" pedig vastagon fekália borította mindenhol" – mondta a Tizenegy Állatvédő Egyesület elnöke, Kovács Tamás Gábor a Ripostnak. - "Nagy kérdés volt, hogyan került ebbe a pincébe a nő és miért nem nyitott ajtót két órán keresztül."

 

Az Egyesület feljelentést tett állatkínzás miatt, hiszen a kutya borzalmas állapotban volt: súlyosan lesoványodott, beteg volt és hiányoztak az oltásai is. Valószínűleg évek óta ebben a pincében kellett szenvednie. „Amikor kihoztuk a pincéből Sussyt, csak nézett, hogy mi ez, ez a szabad világ? A nőt valószínűleg bántalmazták, de nem tett feljelentést.” – mondta Kovács Tamás Gábor. Sussy, a 14 éves kutya rákos betegséggel küzd.

 

A pincében élő nő bár nem tett feljelentést, a rendőrség azonban hivatalból eljárást indított. A Ripost megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott, hogy állatkínzás gyanújával folyik eljárás a pincében talált nővel szemben. Házastársa ellen viszont kapcsolati erőszak bűntettének gyanújával folyik a nyomozás. A rendőrség hozzátette, hogy egy bejelentést követően érkeztek meg kollégáik a helyszínre, ahol megtalálták a nőt, illetve a beteg kutyát.

 

A történtek kapcsán a Tizenegy Állatvédő Egyesület is bejegyzést tett közzé. (Lásd ide kattintva. Csak erős idegzetűeknek ajánljuk!) Eszerint a pincében a kutya mellett macskák is voltak, valószínűleg miattuk indult eljárás a pincében élő nő ellen. 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Egy ház párkányára mászott ki egy férfi Zágráb belvárosában, hogy megmentsen egy kutyát Egy ház párkányára mászott ki egy férfi Zágráb belvárosában, hogy megmentsen egy kutyát
A járókelők tapssal és ujjongással jutalmazták a hős férfit, aki megmentette a bajba jutott négylábút.

Plüssjátékával a szájában kóborolt a német juhászkutya a szakadó esőben Plüssjátékával a szájában kóborolt a német juhászkutya a szakadó esőben
Hónapokon át élt kóbor kutyaként – reménytelenül rótta az utcákat, próbált életben maradni. Egyetlen társa egy plüssjáték volt, amelyet rendületlenül cipelt magával, bármerre járt.

Szikláról lezuhant kutyát mentett a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat – Vinka már lábadozik! Szikláról lezuhant kutyát mentett a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat – Vinka már lábadozik!
Kirándulás közben zuhant le egy szikláról Vinka a német vizsla. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat sietett a súlyosan sérült kutya segítségére, és azonnal állatorvoshoz szállították.

Majdnem elaludt a labrador kölyök, amikor terápiás tanuló kutyává avatták Majdnem elaludt a labrador kölyök, amikor terápiás tanuló kutyává avatták
Érezni lehetett a teremben, hogy olvadoznak a szívek - annyira édes volt az álmos kiskutya!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta MTI Praktiker EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Négylábú zsenik: a labdázás kreatív módját találta fel magának a két kutya Hírek - Címlapon
Négylábú zsenik: a labdázás kreatív módját találta fel magának a két kutya
Királyi előtagot kap a Kennel Club megalakulásának 150 évfordulója alkalmából Hírek - Címlapon
Királyi előtagot kap a Kennel Club megalakulásának 150 évfordulója alkalmából