A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Borzalmas körülmények között élt egy nő és egy öreg, beteg kutya egy pincében – a rendőrség eljárást indított

2023. április 05., 15:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Újbudán találtak rá bejelentés alapján egy nőre és kutyájára még decemberben, akik egy pincében éltek, döbbenetes körülmények között.



 

Egy lakássá átalakított pincéből a rendőrség segítségével szabadított ki a helyi állatmentő csapat, a Tizenegy Állatvédő Egyesület egy beteg kutyát - de nemcsak a négylábút: a pincében egy sérült nőt is találtak, aki mint kiderült, ott tengette a napjait. Egy bejelentés alapján érkeztek a helyszínre, amiben egy fiatal nő elmondta, édesapja bántalmazta az édesanyját.

"Nem tudtunk benyitni, mert zárva volt a pinceajtó, így kijöttek a rendőrök és a katasztrófavédelem. Órák óta ott voltunk már, majdnem kivágták már az ajtót, amikor előjött egy nő, valahonnan hátulról, sérülten. A mentősök kórházba szállították. A kutyája pedig teljesen elhanyagolt volt, mint kiderült, tíz éve nem látta orvos, bűzlött szegény, ránézésre is beteg volt, a "lakást" pedig vastagon fekália borította mindenhol" – mondta a Tizenegy Állatvédő Egyesület elnöke, Kovács Tamás Gábor a Ripostnak. - "Nagy kérdés volt, hogyan került ebbe a pincébe a nő és miért nem nyitott ajtót két órán keresztül."

 

Az Egyesület feljelentést tett állatkínzás miatt, hiszen a kutya borzalmas állapotban volt: súlyosan lesoványodott, beteg volt és hiányoztak az oltásai is. Valószínűleg évek óta ebben a pincében kellett szenvednie. „Amikor kihoztuk a pincéből Sussyt, csak nézett, hogy mi ez, ez a szabad világ? A nőt valószínűleg bántalmazták, de nem tett feljelentést.” – mondta Kovács Tamás Gábor. Sussy, a 14 éves kutya rákos betegséggel küzd.

 

A pincében élő nő bár nem tett feljelentést, a rendőrség azonban hivatalból eljárást indított. A Ripost megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott, hogy állatkínzás gyanújával folyik eljárás a pincében talált nővel szemben. Házastársa ellen viszont kapcsolati erőszak bűntettének gyanújával folyik a nyomozás. A rendőrség hozzátette, hogy egy bejelentést követően érkeztek meg kollégáik a helyszínre, ahol megtalálták a nőt, illetve a beteg kutyát.

 

A történtek kapcsán a Tizenegy Állatvédő Egyesület is bejegyzést tett közzé. (Lásd ide kattintva. Csak erős idegzetűeknek ajánljuk!) Eszerint a pincében a kutya mellett macskák is voltak, valószínűleg miattuk indult eljárás a pincében élő nő ellen. 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya
… de nem volt egyedül. Négy aprócska kölykét szerette volna biztonságban tudni, mielőtt feladná a reményt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI JULIUS-K9 Hírstart Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Négylábú zsenik: a labdázás kreatív módját találta fel magának a két kutya Hírek - Címlapon
Négylábú zsenik: a labdázás kreatív módját találta fel magának a két kutya
Királyi előtagot kap a Kennel Club megalakulásának 150 évfordulója alkalmából Hírek - Címlapon
Királyi előtagot kap a Kennel Club megalakulásának 150 évfordulója alkalmából