A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Négylábú zsenik: a labdázás kreatív módját találta fel magának a két kutya

2023. április 05., 17:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Új szintre emelték kedvenc játékukat: egy dobással mindketten jó járnak! Ötletes videón mutatja meg a kutyapáros a labdázás sajátos módját. 

Kétség sem fér hozzá, hogy labdázni jó dolog. Sőt! Rengeteg kutya odáig van érte, és amint előkerül a bűvös gombóc, valami megmagyarázhatatlan vigyor ül ki a pofijukra, és tekintetükkel azt üzenik: „dobd el, dobd el, légysziii”. Leyla és Bear, a két jóbarát is így van ezzel, bár mindketten imádják a lasztit, a legnagyszerűbb mégiscsak az, amikor ketten együtt játszhatnak vele.

 

Most, hogy annyi lakásban töltött év után végre családi házba költözhettek, új lehetőségek végtelen tárháza nyílt meg előttük. Rájöttek, hogy bent is remekül lehet labdázni, s a tágas térnek hála igazi játszótérré varázsolták a helyet. Némi tanakodás után azért beletelt egy kis próbálkozásba, mire feltalálták a tökéletes játékot, és ma már profin űzik.

 

 

Leyla és Bear, a két jóbarát imád labdázni
Leyla és Bear, a két jóbarát imád labdázni
Fotó: Kristine Lequerique/Facebook

 

 

„Néha feldobtuk a labdát a nappaliból a felső szintre, hogy felszaladhassanak érte – mondta el a kutyák gazdája, Kristine Lequerique. Aztán egy nap Leyla, a foltos mellényes fekete keverék úgy döntött, befoglalja a fenti teret, és ahelyett, hogy visszavinné gazdájának a labdát, a feladatot rábízta pajtására. Lazán odalép a korláthoz, majd véletlenül kipottyan a szájából a labda (amit azért mindig meg kell csócsálni egy kicsit), és máris a készenlétben álló Bear fogai közt landol.

 

Gazdájuk is meglepődött, amikor először meglátta kedvenceit elkapósdit játszani, egyszerűen lenyűgözte, milyen kreatívak tudnak lenni, és milyen szépen dolgoznak össze. Nem múlhat el nap szórakozás nélkül, akár órákon is képesek lennének ezt művelni. S ha véletlenül gazdájuk abbahagyná, jelentőségteljesen néznek rá, ki fentről, ki lentről, mondván: kérjük szépen eldobni a labdát! 

 

 

 

 

Megjegyzés! Csábítónak tűnhet, hogy mi is átvegyük a "kutyaszórakoztatás" e formáját, de azért ne feledjük, hogy a legtöbb kutya igényli a rendszeres foglalkozást, és természetesen a sétákra és a tanulásra is jusson elegendő idő! Ha pedig benti játékokat keresel, íme néhány remek ötlet:

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Kristine Lequerique/TheDodo
Cikk első megjelenése: 2022. április 15.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A tündéri segítőkutyát is kitüntették, amikor elkísérte gazdáját a diplomaosztójára A tündéri segítőkutyát is kitüntették, amikor elkísérte gazdáját a diplomaosztójára
Justin még csak 6 éves, de büszkén vette át diplomáját. Bizony, egy golden retrieverről van szó, aki lelkesen támogatta fogyatékkal elő gazdiját egyetemi tanulmányai során is.

Minden reggel így várja a postást a hatalmas kutya, hogy üdvözölhesse Minden reggel így várja a postást a hatalmas kutya, hogy üdvözölhesse
Egyszerűen imádják egymást!

Mindenki imádta a kutyát, aki berobbant a pályára, hogy ellopja a focilabdát Mindenki imádta a kutyát, aki berobbant a pályára, hogy ellopja a focilabdát
Még akkor sem akarta elengedni a focilabdát, amikor felemelték, hogy kicipeljék az arénából.

Miért hozza oda a kutya a játékát, amikor hazaérkezik a gazdi? Miért hozza oda a kutya a játékát, amikor hazaérkezik a gazdi?
Aligha létezik jobb dolog egy fárasztó nap után, mint csóváló farkincára hazaérni. Elfordítjuk a kulcsot a zárban, belépünk az ajtón és hallgatjuk a mancsok tipegését. És négylábú barátunk megjelenik kedvenc játékával a szájában. Miért csinálja?

Így várja a golden retriever a kertjükben élő mókusok látogatását minden áldott nap Így várja a golden retriever a kertjükben élő mókusok látogatását minden áldott nap
"Bámulatosan gyengéd és szeretetteljes kutya, aki egy szép napon egyszer csak beleszeretett egy kis mókusba, aki a kertünkben él egy fán.”

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 Egyedi kutyás ajándéktárgyak AEGON Magyarország Zrt. MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Afrikai kullancsfajt találtak Magyarországon Hírek - Címlapon
Afrikai kullancsfajt találtak Magyarországon
Borzalmas körülmények között élt egy nő és egy öreg, beteg kutya egy pincében – a rendőrség eljárást indított Hírek - Címlapon
Borzalmas körülmények között élt egy nő és egy öreg, beteg kutya egy pincében – a rendőrség eljárást indított