A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Gondolkodtató trükkök kutyádnak otthonra

2019. november 05., 06:30


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Nevelés




Nincs ötleted, hogy mivel kösd le kutyád, ha kevés az időd nagyot sétálni? Szükséged lenne a hűvösebb, vagy akár melegebb napokon néhány agyzsibbasztó feladatra, mely kellő szellemi fáradtságot biztosít kedvencednek? Mi összegyűjtöttünk néhányat!



A legegyszerűbb feladattól haladunk egészen a több napot igénylőig. Az első pusztán néhány perces szórakozásnak tudható be, melyre hamar ráérez az eb, és onnantól nincs megállás. Az utolsó trükk viszont összetett gondolkodást és előzetes ismereteket igényel. Kezdjük hát a mókát!

 

„Asztal”

 

Válassz ki a lakásban egy olyan pontot, ami kevésbé kedvelt helye az ebnek. (Az egyszerűség kedvéért a továbbiakban mi egy íróasztal alatti területet fogunk említeni.) Fogj néhány jutalomfalatot, és mutass a kijelölt helyre, csald be a kutyát, és ismételgesd az „asztal” vezényszót a nasi adagolása közben. A szituációt háromszor próbáljátok el, majd vezesd ki a négylábút egy másik szobába. Néhány másodperc múlva térjetek vissza, és a jutalomfalattal a kezedben utasítsd. Ha a vezényszó hallatán nem ment be az asztal alá, tégy egy határozott kézmozdulatot. Abban az esetben, ha így sem akarja elfoglalni az említett helyet, ismételjétek a gyakorlatot annak megértéséig.

 

"Ha már itt vagyok, pihenek egy kicsit"
Forrás: www.homeleisuredirect.com

 

„Keresd!”

 

Talán a legszórakoztatóbb játékok egyike, mely beltéren is űzhető, és nagy örömöt nyújt az ebnek. A koncentráció persze itt se marad el, így fárad az agy is. Szükség lesz egy jó nagy adag ínycsiklandó jutalomfalatra, és némi étvágyra. Ültesd le az ebet a szoba közepén, és rejts el egy nasit úgy, hogy ő azt jól lássa. Ezután add ki a „keresd” vezényszót, küldd előre az ebet, és indulhat a játék! A feladat néhányszoros ismétlése után bonyolítható a helyzet. Eldughatod a falatot másik szobában, könyvek mögé, egy rejtett sarokban, vagy zárt ajtó mögé, úgy, hogy az eb ne lássa. Így nehezítjük a dolgot, a kutyusnak tényleg a szaglására kell hagyatkoznia, és arra, mit is jelent a „keresd” parancs. Tapasztaltabb ebeknél labdával is űzhető a játék. A lényeg, hogy munkájáért mindig kapjon jutalmat!

 

Megtaláltam. Nem ez az?
Megtaláltam! Nem ez az?
Forrás: http://www.oversixty.com.au/

 

„Rakj rendet!”

 

Nem árt, ha a négylábú apportos előélettel rendelkezik, esetleg különösen odavan néhány játékáért. A feladat elvégzéséhez szükség lesz egy vödörre, lavorra, dobozra vagy nagy cserépre, egy jó adag nasira, és néhány kedvelt játékra. Szórd szét a játékokat a szobában úgy, hogy viszonylag közel legyenek. Küldd el az ebet, hogy hozzon egy lasztit, csald a vödör fölé, majd a „tedd le” parancs használatával kérd, hogy szabaduljon meg tőle. A könnyebb megértés érdekében közelebb tolhatod a tárolót, hogy garantáltan abba pottyanjon a zsákmány. Ha sikerült, kapjon nagy dicséretet a kedvenc, és egy jó adag jutit, majd jöhet a következő labda! Sok-sok gyakorlással elérhető a kívánt hatás, a „rakj rendet” vezényszóra szépen össze fogja szedni a játékait, és betenni a kijelölt edénybe. A dicséretről még ekkor se feledkezzen meg senki! Az alapoktól is elkezdhető a tanítás, ekkor a „hozd”, a „fogd meg”, valamint a „tedd le”vezényszavak ismeretét kell elsajátítania kedvencünknek. Érdemes klikkert használni, a segítségével egyszerűbbé tehető a feladat megértése.

 

Ugye így gondoltad?
Ugye így gondoltad? 
Forrás: http://cdn.inquisitr.com/

 

Ismétlés a tudás anyja, ha valami nem megy elsőre, ne csüggedjen senki, ne haragudjon a kutyájára, és főként ne legyen ideges. Az ebek megérzik a csalódottságot, ami miatt nem lesz kedvük tovább próbálkozni. Gyakorlással és töretlen lelkesedéssel biztosan eredményre juthat minden vállalkozó szellemű!

 

Ha hasonló, bár egyszerűbb feladatokra vágysz, itt megtalálod!

 


Indexkép forrás: toastieandhoney.co.uk
Cikk első megjelenése: 2015. július 23.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem? Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem?
Tomboló vihar nyáron, tűzijáték ünnepségekkor és újévkor… Rengeteg kutyát tölt el rettegéssel a velük járó hangzavar, de akadnak olyanok is, akiknek szinte fel sem tűnik, hogy mi zajlik körülöttük. Érdekes eredményeket mutatnak a kutatások is!

3 szimatolós játék otthonra, amely kutyádnak is tetszeni fog 3 szimatolós játék otthonra, amely kutyádnak is tetszeni fog
Kutyánk elsődlegesen orra révén fedezi fel a világot, a szaglására alapozó feladatok pedig remekül megdolgoztatják elméjét is. Játékra fel!

Itt az újabb bizonyíték, miért szeretjük jobban kedvenceinket, mint az embereket Itt az újabb bizonyíték, miért szeretjük jobban kedvenceinket, mint az embereket
Egy kutatás szerint mélyebben együtt érzünk azokkal, akik nem tudják megvédeni önmagukat, és az irántuk érzett szeretetünk is erősebb.

Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül! Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül!
Te is elgondolkodtál már azon, mi lenne, ha kedvenced elmesélhetné, mit érez? Az alábbi jelek segítségével megtudhatod a választ az egyik legfontosabb kérdésre is: boldog-e a kutyád?

Vigyázz hova teszed a jutifalatot – A kutyád megjegyzi! Vigyázz hova teszed a jutifalatot – A kutyád megjegyzi!
Pontosan tudja, melyik polcon hova tettük le a finomságos dobozkát. De honnan ered ez a lenyűgöző képesség?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Praktiker Beagle Club Online Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tarol a neten az "emberarcú" kutya Hírek - Címlapon
Tarol a neten az "emberarcú" kutya
Nem szerepelhetnek többé vadállatok a szlovákiai cirkuszokban Hírek - Címlapon
Nem szerepelhetnek többé vadállatok a szlovákiai cirkuszokban