A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szabadnapos rendőrök mentették meg a bántalmazott fiatal németjuhászt

2023. április 05., 10:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
„Nem volt kérdés, hogy szolgálatba helyezzük magunkat, és véget vetünk a kutya bántalmazásának” – a szabadnapos rendőrök egy percet sem tétováztak, amikor a kutyát ütlegelő férfit meglátták. Hála nekik a fiatal németjuhász már biztonságban van! 

„Ursula nem búsul ma.

 

Ursula nem érti, mi történik vele. Barna tekintete érdeklődve követi az eseményeket. A feje talán fáj, talán nem. Megszokhatta az ütéseket… 

 

Ursula másfél éves. Erős, egészséges, gyönyörű kutyalány. Nedves gomborrát szereti belefúrni az utca illataiba. Józsefváros közepén lakik, lehet, hogy nem a legtehetősebb környéken, de őt ez egyáltalán nem zavarja. Jó lélek. Örül, ha sétálhat a járdán, a legnagyobb boldogság számára, ha ebhaverjaival találkozhat a téren, a kutyafuttatóban. Nyitott, barátságos, szívében hatalmas szeretet. Távol áll tőle minden gonoszság, lehet, ezért is nem érti: neki miért sajdul bele koponyája az ütésekbe, miért fojtja szíj torkát, miért kap korholást és szitkokat?”

 

Március 31-én figyelt fel két, szabadnapját töltő rendőr a VIII. kerületben egy férfira, aki kutyáját bántalmazta. A magánéletben egy párt alkotó, az adott időpontban együtt autózó zsaruk villámgyorsan egységre jutottak: józsefvárosi főhadnagy, és budai járőrvezetőnő egy pillanat alatt hozott döntést: megálljt kell szabni az állatkínzásnak! – írja a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

 

 

Szabadnapos rendőrök mentették meg a bántalmazott fiatal németjuhászt
Szabadnapos rendőrök mentették meg a bántalmazott fiatal németjuhászt
Fotó: Budapesti Rendőr-főkapitányság

 

 

"Nem volt kérdés, hogy szolgálatba helyezzük magunkat, és véget vetünk a kutya bántalmazásának" – emlékezett vissza Tóth Alexandra Döniz őrmester, a II. kerületi Rendőrkapitányság járőrvezetője, és Berecz Richárd főhadnagy, a VIII. kerületi Rendőrkapitányság kiemelt főelőadója – "Egészen pontosan azt láttuk, hogy egy idősebb férfi ököllel többször fejbecsapja kutyáját, majd a nyakörvénél fogva felfelé húzza, úgy, hogy a kutya mellső lábai elemelkednek a járdától. Leparkoltunk, kiszálltunk az autóból, a férfi után mentünk a közeli kutyafuttatóba, közben értesítettük a józsefvárosi kollégákat. Intézkedésbe fogtunk, megállapítottuk a tulajdonos személyazonosságát, és tájékoztattuk arról, hogy szemtanúi voltunk, amint bűncselekményt követ el, emiatt járunk el vele szemben. A 62 éves P. Dániel elmondta, hogy az Ursula névre hallgató nősténykutya rövidebb ideje van birtokában, nézete szerint nincs abban semmi elítélendő, hogy így, ütlegeléssel szokta „nevelni”, mivel „elege van az eb szófogadatlanságából”. A szuka hibájául rótta fel, hogy az a többi kutyával játszani akar, azokhoz túl lelkesen közeledik, „tisztára megbolondul”, ilyenkor őt, fájós derekát rángatja. A férfit kollégáim előállították a kerületi kapitányságra, ahol állatkínzás vétség elkövetése miatt indult vele szemben eljárás."

 

Ursula átmenetileg szintén a kapitányság vendégszeretetét élvezte, később az Állatmentő Liga munkatársai vitték el őt befogadóközpontjukba - írják. Törődést kap. Nem búsul.

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Egy ház párkányára mászott ki egy férfi Zágráb belvárosában, hogy megmentsen egy kutyát Egy ház párkányára mászott ki egy férfi Zágráb belvárosában, hogy megmentsen egy kutyát
A járókelők tapssal és ujjongással jutalmazták a hős férfit, aki megmentette a bajba jutott négylábút.

Plüssjátékával a szájában kóborolt a német juhászkutya a szakadó esőben Plüssjátékával a szájában kóborolt a német juhászkutya a szakadó esőben
Hónapokon át élt kóbor kutyaként – reménytelenül rótta az utcákat, próbált életben maradni. Egyetlen társa egy plüssjáték volt, amelyet rendületlenül cipelt magával, bármerre járt.

Szikláról lezuhant kutyát mentett a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat – Vinka már lábadozik! Szikláról lezuhant kutyát mentett a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat – Vinka már lábadozik!
Kirándulás közben zuhant le egy szikláról Vinka a német vizsla. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat sietett a súlyosan sérült kutya segítségére, és azonnal állatorvoshoz szállították.

Ügyészség előtt a kutyáit sanyarú körülmények között tartó férfi ügye Ügyészség előtt a kutyáit sanyarú körülmények között tartó férfi ügye
Bíróság elé állhat a csetényi férfi, akitől a Zirci Rendőrőrs egyenruhásai mentettek ki két lesoványodott kutyát nagyon rossz körülmények közül.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Ebugatta Praktiker EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Királyi előtagot kap a Kennel Club megalakulásának 150 évfordulója alkalmából Hírek - Címlapon
Királyi előtagot kap a Kennel Club megalakulásának 150 évfordulója alkalmából
Minden nap meglátogatja a kutyát a szarvas, mióta összebarátkoztak a kerítésen át Hírek - Címlapon
Minden nap meglátogatja a kutyát a szarvas, mióta összebarátkoztak a kerítésen át